Χατζηδιάκος: «Το πιο σημαντικό παιχνίδι για εμάς είναι με την Ιρλανδία, θα τα δώσουμε όλα με τη Γαλλία»

Παντελής Χατζηδιάκος

i

©Intime

Χατζηδιάκος: «Το πιο σημαντικό παιχνίδι για εμάς είναι με την Ιρλανδία, θα τα δώσουμε όλα με τη Γαλλία»

Άγγελος Φραγκισκάτος 19:14 - 12.06.2023 / Ανανεώθηκε: 19:21 - 12.06.2023

Ο Παντελής Χατζηδιάκος μίλησε για τα δύο προσεχή παιχνίδια της Ελλάδας με Ιρλανδία και Γαλλία, αλλά επίσης αναφέρθηκε και στο κλίμα της γαλανόλευκης.

Η Ελλάδα έχει δύο κρίσιμα παιχνίδια μπροστά της καθώς πρώτα θα υποδεχτεί την Ιρλανδία (16/6), ενώ στη συνέχεια θα ταξιδέψει στο Παρίσι για να αντιμετωπίσει τη Γαλλία (19/6), για τα προκριματικά του Euro 2024.  . 

Στη Media Day ένας από τους παίκτες που μίλησε ήταν ο αμυντικός της Άλκμααρ,  Παντελής Χατζηδιάκος. 

Ο 26χρονος αμυντικός μίλησε για τις αναμέτρησεις με Ιρλανδία και Γαλλία, αλλά επίσης αναφέρθηκε και για το πως είναι το κλίμα μέσα στη γαλανόλευκη. 

Σπόραρ: «Είχα μία πολύ επιτυχημένη σεζόν στον Παναθηναϊκό»
STOIXIMAN SUPER LEAGUE

17:20 - 12.06.2023

Σπόραρ: «Είχα μία πολύ επιτυχημένη σεζόν στον Παναθηναϊκό»

Συνέντευξη σε Μέσο της πατρίδας του παραχώρησε ο Αντράζ Σπόραρ, ο οποίος μίλησε για την φετινή του σεζόν με τον Παναθηναϊκό. Μεταξύ άλλων, ο ίδιος υποστήριξε πως η ΑΕΚ κατέκτησε δίκαια το πρωτάθλημα της Stoiximan Super League.

Αναλυτικά όλα όσα είπε ο Έλληνας αμυντικός: 

Σχετικά με το τι περιμένει από τα δύο παιχνίδια: «Το πιο σημαντικό παιχνίδι για εμάς είναι με την Ιρλανδία. Πρέπει να κάνουμε ένα πολύ καλό παιχνίδι και να πάρουμε τους τρεις βαθμούς. Αυτό που πρέπει να κάνουμε είναι να τα δώσουμε όλα. Μετά ακολουθεί το παιχνίδι με τη Γαλλία, μια πάρα πολύ καλή ομάδα που είναι η δεύτερη παγκοσμίως. Αν κάνουμε εκεί ένα καλό παιχνίδι ποτέ δεν ξέρεις τι μπορεί να γίνει. Θα μπούμε στο γήπεδο να τα δώσουμε όλα και να πάρουμε ότι αξίζουμε». 

Όσον αφορά το κλίμα στην Εθνική: «Το κλίμα στην Εθνική είναι πολύ καλό τα τελευταία χρόνια. Κάναμε προπονήσεις σε διάφορα πράγματα για να είμαστε έτοιμοι για τα δύο ματς. Σε εκείνα τα ματς πρέπει να είμαστε στη μέρα μας. Είμαστε fit, έχουμε δουλέψει πάρα πολύ και θα τα κάνουμε όλα για να κερδίσουμε».

Για το πόσο σημαντικό είναι το μηδέν στην άμυνα: «Η αμυντική λειτουργία είναι πολύ σημαντική. Για μένα είναι σημαντικό μια ομάδα να ξεκινάει από το μηδέν. Έχουμε καλούς παίκτες μπροστά και μπορούμε να βγάλουμε φάσεις, ανάλογα σε τι φάση είμαστε. Αν κρατήσεις το μηδέν πάντα έχεις μεγαλύτερες πιθανότητες να κερδίσεις, Οι καλές άμυνες κερδίζουν πρωταθλήματα». 

Σχετικά με τον κόσμο και την επίσημη πρεμιέρα στην OPAP Arena: «Εύχομαι να γεμίσει το γήπεδο. Να έρθει ο κόσμος να βοηθήσει, τον χρειαζόμαστε. Έχουμε ονειρευτεί από μικρά παιδιά που βλέπαμε την Εθνική του 2004 και τις επόμενες που πηγαίναν στα τουρνουά. Το προσπαθούμε πολύ από τη δική μας πλευρά και εύχομαι ο κόσμος να το αναγνωρίσει αυτό και να μας στηρίξει». 

Για το αν αποτελεί έξτρα κίνητρο γι' αυτόν το ματς με τη Γαλλία, λόγω της δυσκολίας του αγώνα: «Είπαμε και μεταξύ μας ότι πρέπει να δείξουμε σαν ομάδα ότι αξίζουμε τη νίκη και με τη Γαλλία ότι είναι καλό τεστ να δούμε σε τι επίπεδο είμαστε. Σημαντικό είναι να μπούμε σαν ομάδα και όχι να δείξει ο καθένας τι μπορεί. Προσωπικά, λέγοντας υπάρχει ένας Εμπαπέ, αλλά έχουν άλλους 3-4 παίκτες που μπορούν να κάνουν τη διαφορά. Είναι ένα πολύ καλό τεστ και για μένα δεν θα αλλάξει κάτι. Όπως μπαίνω σε κάθε παιχνίδι, έτσι θα μπω και σε αυτό».