Ζαχάβι: «Ο αποκλεισμός από τον Ολυμπιακό ήταν μία ντροπή, δεν γίνεται να τον υποτιμάς έτσι»

Ο Ζαχάβι και ο Τσικίνιο

Ζαχάβι: «Ο αποκλεισμός από τον Ολυμπιακό ήταν μία ντροπή, δεν γίνεται να τον υποτιμάς έτσι»

Τζιοβάνι Ζάκαρη 23:17 - 17.03.2024

Για τον αποκλεισμό της Μακάμπι Τελ Αβίβ από τον Ολυμπιακό μίλησε ο Εράν Ζαχάβι, ο οποίος τόνισε πως οι συμπαίκτες του υποτίμησαν τους «ερυθρόλευκους» και οδηγήθηκαν σε ντροπιαστικό αποκλεισμό.

Το βράδυ της Πέμπτης (14/3), ο Ολυμπιακός πέτυχε μία ιστορικής σημασίας πρόκριση, κόντρα στην Μακάμπι Τελ Αβίβ. Παρά το 4-1 του πρώτου αγώνα, οι «ερυθρόλευκοι» έφτασαν σε ολική ανατροπή με 6-1 και έτσι εξασφάλισαν ένα εισιτήριο για τους «8» του Europa Conference League.

To κλίμα στους Πειραιώτες ήταν αρκετά πανηγυρικό, κάτι που δεν ίσχυε για το στρατόπεδο των Ισραηλινών. Ο «πικρός» αποκλεισμός στους «16» της διοργάνωσης έφερε μεγάλη απογοήτευση σε παίκτες, επιτελείο και οπαδούς. Αυτό αποτυπώθηκε στις δηλώσεις του Εράν Ζαχάβι, ο οποίος τόνισε πως εκείνος και οι συμπαίκτες του υποτίμησαν τον Ολυμπιακό.

«Είναι μια τεράστια απογοήτευση για εμάς. Ήρθαμε εδώ με ένα τεράστιο πλεονέκτημα, αλλά απλά δεν εμφανιστήκαμε. Αυτοί βρίσκονταν σε όλο το γήπεδο και εμείς δεν ήμασταν εκεί. Δεχθήκαμε ένα γκολ νωρίς μετά από 10 λεπτά και αυτό χάλασε τα σχέδιά μας, Μετά ο Μίλσον τραυματίστηκε και τα πράγματα πήγαν από το κακό στο χειρότερο.

Είναι πραγματικά κρίμα γιατί δεν χρειαζόταν να έχουμε δεχθεί τρία γκολ και είχα την αίσθηση ότι όλοι θέλαμε να τελειώσει το παιχνίδι όσο το δυνατόν συντομότερα. Δεν μπορεί κανείς να παίξει έτσι απέναντι σε μια ομάδα όπως ο Ολυμπιακός. Είναι πραγματική ντροπή (σ.σ. ο αποκλεισμός)» ήταν τα λόγια του έμπειρου επιθετικού όσον αφορά το ματς στο γήπεδο της Μπάτσκα Τόπολα.

Στη συνέχεια, ο ίδιος τόνισε πως ήταν κρίμα για εκείνον και τους συμπαίκτες του ο τρόπος με τον οποίο ήρθε ο αποκλεισμός. «Πρέπει να νιώθουμε περήφανοι με την πορεία που κάναμε από το καλοκαίρι μέχρι τώρα, καθώς αυτό ήταν ένα μακρύ ταξίδι με πολλές πτήσεις. Ήταν στα χέρια μας (σ.σ η πρόκριση) και την αφήσαμε να γλιστρήσει, γι' αυτό είναι τόσο οδυνηρό».