Ο Αντρίγια Ζίβκοβιτς των μεγάλων παιχνιδιών

Αντρίγια Ζίβκοβιτς

i

© Intime

Ο Αντρίγια Ζίβκοβιτς των μεγάλων παιχνιδιών

Γιώργος Ραφαήλ Γκόγκος 12:05 - 07.11.2023 / Ανανεώθηκε: 12:14 - 07.11.2023

Ο ηγέτης Αντρίγια Ζίβκοβιτς, η παραγωγική φετινή σεζόν με τα «ασπρόμαυρα» και ο απολογισμός κόντρα στο Big-4 του ελληνικού πρωταθλήματος.

Στο ντέρμπι της 10ης αγωνιστικής της Stoiximan Super League, ο ΠΑΟΚ έστησε «πάρτι» στο Φάληρο κι επέστρεψε στα θετικά αποτελέσματα (2-4) με τον πιο εκκωφαντικό τρόπο.

Σε μία αναμέτρηση με πολλούς πρωταγωνιστές από το «ασπρόμαυρο» στρατόπεδο, ο Αντρίγια Ζίβκοβιτς ήταν αυτός που ξεχώρισε με τα ηγετικά του χαρακτηριστικά.

Ο Σέρβος διεθνής εξτρέμ άνοιξε το σκορ στο ντέρμπι και χάρισε το προβάδισμα στους Θεσσαλονικείς, πετυχαίνοντας έτσι γκολ σε ακόμη ένα κρίσιμο ματς.

Τη φετινή σεζόν, ο 27χρονος επιθετικός μετράει ήδη εννιά γκολ και τρεις ασίστ σε 19 συμμετοχές σε όλες τις διοργανώσεις. Τα τέσσερα γκολ στην Ευρώπη και τα δύο τέρματα σε Λεωφόρο και «Γ. Καραϊσκάκης» μέχρι στιγμής, έχουν τοποθετήσει τον διεθνή εξτρέμ οδηγό της «ασπρόμαυρης» κούρσας, η οποία φέτος έχει θέσει ψηλά τον πήχη σε πρωτάθλημα, Κύπελλο και Conference League.

Μάλιστα, η ανανέωση του συμβολαίου του μέχρι το 2028 και η επιβράβευση του Ιβάν Σαββίδη, έχουν αποτελέσει το... κερασάκι στην τούρτα.

Ο απολογισμός κόντρα στο Big-4

Σε 60 εμφανίσεις συνολικά κόντρα σε Ολυμπιακό, Παναθηναϊκό, ΑΕΚ και Άρη, ο Ζίβκοβιτς έχει καταφέρει να βρει δίχτυα 12 φορές και να μοιράσει πέντε ασίστ.

Επίσης, το αξιοσημείωτο στατιστικό είναι πως ο ίδιος μετράει ισάριθμα γκολ (3) κόντρα στους τέσσερις «μεγάλους» του ελληνικού ποδοσφαίρου.

ΑντίπαλοςΓκολΑσίστ
ΑΕΚ31
Ολυμπιακός 32
Παναθηναϊκός 32
Άρης3-

Η έλευση στη Θεσσαλονίκη και το ονειρικό ξεκίνημα

Ο Αντρίγια Ζίβκοβιτς ήρθε στην Ελλάδα για λογαριασμό του ΠΑΟΚ στην καλοκαιρινή μεταγραφική περίοδο του 2020 ως ελεύθερη μεταγραφή από την Μπενφίκα. Συγκεκριμένα, στις 8 Σεπτεμβρίου η «ασπρόμαυρη» ΠΑΕ με ένα εντυπωσιακό βίντεο ανακοίνωσε τον Σέρβο εξτρέμ, ο οποίος υπέγραψε αρχικά διετές συμβόλαιο.

Το ξεκίνημα του Ζίλε με τον Δικέφαλο στο στήθος ήταν κάτι παραπάνω από ονειρικό. Συγκεκριμένα το πρώτο του γκολ με τη φανέλα του ΠΑΟΚ αποτελεί δίχως αμφιβολία το πιο ξεχωριστό για εκείνον, καθώς το πέτυχε κόντρα στην πρώην του ομάδα. Τον Σεπτέμβριο του 2020, ο ΠΑΟΚ υποδέχτηκε τους «Αετούς της Λισαβόνας» στην Τούμπα για τον τρίτο προκριματικό γύρο του Champions League

Η ομάδα του Αμπέλ Φερέιρα είχε πάρει τεράστια νίκη με 2-1, με τον Ζίλε να σκοράρει το δεύτερο γκολ και στην ουσία να χαρίζει την ιστορική πρόκριση στους Θεσσαλονικείς. Την πρώτη του σεζόν στην Τούμπα, ο Αντρίγια Ζίβκοβιτς πήρε τη φανέλα βασικού στο... σπίτι του, καθώς μέτρησε συνολικά 48 συμμετοχές σε όλες τις διοργανώσεις, με απολογισμό 14 γκολ και 8 ασίστ.

Μάλιστα, έπαιξε καθοριστικό ρόλο στην κατάκτηση του Κυπέλλου στο τέλος της χρονιάς, καθώς με το απίθανο γκολ στη ρεβάνς της ημιτελικής φάσης κόντρα στην ΑΕΚ, αλλά και με την εντυπωσιακή ασίστ με το τακουνάκι στο buzzer beater του Κρμέντσικ στον τελικό, οδήγησε την ομάδα του Πάμπλο Γκαρσία σε ακόμη έναν τίτλο.

Η ηγετική ομιλία στα αποδυτήρια και το παράδειγμα του Βιεϊρίνια

Λίγο πριν τη σέντρα στο Κυριακάτικο (5/11) ντέρμπι του «Γ. Καραϊσκάκης» ανάμεσα σε Ολυμπιακό και ΠΑΟΚ, ο Αντρίγια Ζίβκοβιτς θέλησε να τονώσει το ηθικό των συμπαικτών του.

Ο Σέρβος αρχηγός του Δικεφάλου τόνισε χαρακτηριστικά πως η ομάδα δεν θα φύγει από την Αθήνα χωρίς το τρίποντο της νίκης. Όπως αποδείχτηκε, η ηγετική-εμψυχωτική ομιλία του «Ζίλε» έπαιξε καθοριστικό ρόλο, με αποτέλεσμα οι παίκτες του Ρουμάνου τεχνικού να μπουν στον αγωνιστικό χώρο αποφασισμένοι για όλα.

Αυτό που διαπιστώνεται μέχρι στιγμής, είναι πως ο Ζίβκοβιτς έχει δεθεί με τον «Δικέφαλο του Βορρά», καταλαβαίνει και νιώθει την ατελείωτη αγάπη που του δείχνει ο κόσμος, με αποτέλεσμα όλα αυτά να αποτυπώνονται στο χορτάρι.

Νοέμβριος 2022 - Νοέμβριος 2023: Η αξία του Κωνσταντέλια εκτοξεύτηκε 2000% σε έναν χρόνο - Πόσο κοστίζει σήμερα
STOIXIMAN SUPER LEAGUE

11:37 - 07.11.2023

Νοέμβριος 2022 - Νοέμβριος 2023: Η αξία του Κωνσταντέλια εκτοξεύτηκε 2000% σε έναν χρόνο - Πόσο κοστίζει σήμερα

Τα φετινά εντυπωσιακά πεπραγμένα του Γιάννη Κωνσταντέλια με τη φανέλα του ΠΑΟΚ δεν έχουν αφήσει ανεπηρέαστη την χρηματιστηριακή του αξία, η οποία έχει φτάσει στα... ύψη.

Η πρόσφατη ανανέωση μέχρι το 2027, δίνει πλέον στον Σέρβο μία μοναδική ευκαιρία να καταγράψει μεγάλα ρεκόρ, να μπει στο πάνθεον της «ασπρόμαυρης» ιστορίας και να ακολουθήσει τον δρόμο που χάραξε ο Αντελίνο Βιεϊρίνια. Άλλωστε, οι 160 συμμετοχές και τα 37 γκολ σε μόλις τρία χρόνια παρουσίας στη Θεσσαλονίκη, αποτελούν από μόνα τους μία ξεχωριστή περίπτωση.