Τιμάει τον Ιμπραΐμοβιτς η Σουηδία

Ζλάταν Ιμπραΐμοβιτς

i

©Photo By Jonathan Moscrop/Getty Images/Ideal Images

Τιμάει τον Ιμπραΐμοβιτς η Σουηδία

Στέλιος Βαρδάκης 18:01 - 16.02.2024 / Ανανεώθηκε: 18:08 - 16.02.2024

Σε φιλικό που θα γίνει το καλοκαίρι κόντρα στη Σερβία στο «Friends Arena» η Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία της Σουηδίας θα τιμήσει τον «θρύλο» Ζλάταν Ιμπραΐμοβιτς.

Ο Ζλάταν Ιμπραΐμοβιτς «κρέμασε» τα ποδοσφαιρικά του παπούτσια το τέλος της σεζόν 2022/23. Συνολικά στην καριέρα του μέτρησε 827 εμφανίσεις με απολογισμό 496 γκολ και 204 σε συλλογικό επίπεδο ενώ αγωνίστηκε για τις κορυφαίες ομάδες της Ευρώπης.

Μισθός, διάρκεια συμβολαίου και «αστρονομικά» μπόνους: Τι περιμένει τον Εμπαπέ στη Ρεάλ Μαδρίτης
LA LIGA

13:32 - 16.02.2024

Μισθός, διάρκεια συμβολαίου και «αστρονομικά» μπόνους: Τι περιμένει τον Εμπαπέ στη Ρεάλ Μαδρίτης

Ο Κιλιάν Εμπαπέ φαίνεται πιο κοντά από ποτέ στην Ρεάλ Μαδρίτης, η οποία μετά από ένα τεράστιο κύκλο διαπραγματεύσεων είναι έτοιμη να εντάξει στο δυναμικό της τον 25χρονο Γάλλο διεθνή αστέρα και μάλιστα ως ελεύθερο.

Αυτήν την περίοδο, ο Σουηδός εργάζεται ως σύμβουλος της διοίκησης της Μίλαν και έχει λόγο τόσο το επιχειρηματικό όσο και στο αγωνιστικό κομμάτι του κλαμπ.

Παράλληλα, συνέδεσε το όνομά του έντονα με την εθνική ομάδα της Σουηδίας με τον οποία κατέγραψε 122 συμμετοχές με 62 γκολ και 25 ασίστ. 

Γι' αυτόν ακριβώς τον λόγο η ποδοσφαιρική Ομοσπονδία της χώρας αποφάσισε να τιμήσει τον παλαίμαχο, πλέον, επιθετικό. Συγκεκριμένα, στο φιλικό ματς της Σουηδίας κόντρα στην Σερβία, που θα πραγματοποιηθεί στις 9 Ιουνίου, ο Ζλάταν θα λάβει μία τιμητική πλακέτα. 

«Ανυπομονούμε να ευχαριστήσουμε τον μεγαλύτερο ποδοσφαιριστή όλων των εποχών στην Σουηδία. Θα είναι μία τιμή σε έναν παίκτη που σήμαινε πάρα πολλά για την εθνική ομάδα της χώρας αλλά και ο οποίος είχε μεγάλο θετικό αντίκτυπο για γενιές νεαρών Σουηδών αγοριών και κοριτσιών με διαφορετικό υπόβαθρο στο ποδόσφαιρο», ήταν τα λόγια του Αντρέα Μόλερμπεργκ, γενικού γραμματέα της Ομοσπονδίας.