Το συμβόλαιο, τα playoffs και ο Φορτούνης: Οι αποκαλύψεις του Πογέτ για την εθνική Ελλάδας στην κάμερα του Sportal (vid)

Άγγελος Φραγκισκάτος 18:15 - 23.11.2023 / Ανανεώθηκε: 18:31 - 23.11.2023

Σχεδόν... προφητικός σχετικά με τις μετέπειτα εξελίξεις ήταν ο Γκουστάβο Πογέτ προ μηνός, μιλώντας στην κάμερα του Sportal και τον Στέφανο Αβραμίδη. Θυμηθείτε όλα όσα είχε υποστηρίξει ο Ουρουγουανός τεχνικός για το συμβόλαιο του, τα playoffs και τον Φορτούνη.

Στην πρώτη γραμμή ενδιαφέροντος βρίσκεται ο Γκουστάβο Πογέτ τις τελευταίες εβδομάδες. Για λόγους αγωνιστικούς και μη. Ο Ουρουγουανός δεν έχει καταφέρει να ξεφύγει -ακόμη- από τη μοίρα των τελευταίων ομοσπονδιακών τεχνικών. Οι αποφάσεις του -δικαίως ή αδίκως- είναι διαρκώς κάτω από το μικροσκόπιο. Και συνήθως επιδέχονται αυστηρής κριτικής και όχι επιδοκιμασίας. Οι περιπτώσεις των Φορτούνη, Κωνσταντέλια, Βαγιαννίδη, Δουβίκα, ακόμη και αυτές των Ζέκα, Τσιγγάρα είναι ενδεικτικές. Ειδικά ωστόσο όσον αφορά τον αρχηγό του Ολυμπιακού, όταν o τελευταίος ανακοίνωσε την πρόθεση του να μην αγωνιστεί ξανά με τα γαλανόλευκα.

Ο Πογέτ μίλησε -ξανά- για τη συγκεριμένη υπόθεση την Πέμπτη. Εντούτοις ο Ουρουγουανός τεχνικός έχει βρεθεί στο προσκήνιο και για την προ ημερών κόντρα του με την ΕΠΟ, που αφορούσε άμεσα το εργασιακό καθεστώς του βοηθού του. Είχε προηγηθεί η αιχμή για την εξέδρα που μένει κλειστή στην OPAP Arena στις αναμετρήσεις της εθνικής ομάδας, σε μια περίοδο με ένταση και πολλή κουβέντα σχετικά με το μέλλον του στην τεχνική ηγεσία της Ελλάδας.

Μετά και το 2-2 με τη Γαλλία, ασχέτως αν το αποτέλεσμα δεν είχε πρακτικό αντίκρισμα στο Group B της προκριματικής φάσης του Euro 2024, η κατάσταση μοιάζει να οδεύει προς εκτόνωση. Με τους διεθνείς, να τάσσονται ουσιαστικά στο πλευρό του Γκουστάβο Πογέτ, όπως τουλάχιστον προκύπτει από τις δηλώσεις των Παναγιώτη Ρέτσου και Τάσου Μπακασέτα

Ο Ουρουγουανός τεχνικός στις αρχές του προηγούμενου μήνα είχε μιλήσει στην κάμερα του Sportal, σε μια ακόμη... «Βόλτα με τον Μπουτς», με τον Στέφανο Αβραμίδη. Εκεί εμφανίστηκε σχεδόν.... προφητικός για τις μετέπειτα εξελίξεις, εξηγώντας μεταξύ άλλων τις σκέψεις του για το μέλλον του στον πάγκο της εθνικής, την κατάσταση με Φορτούνη, Κωνσταντέλια, την άποψη του για το VAR αλλά και τα playoffs του Nations League, που δίνουν στην Ελλάδα το δικαίωμα της δεύτερης ευκαιρίας για πρόκριση στην τελική φάση του Euro 2024.

Πογέτ για Φορτούνη: «Υπάρχουν παίκτες όπως ο Τζόρνταν που αποσύρθηκε κι επέστρεψε - Γιατί την κάνετε σε μένα την ερώτηση;»
EURO

12:30 - 23.11.2023

Πογέτ για Φορτούνη: «Υπάρχουν παίκτες όπως ο Τζόρνταν που αποσύρθηκε κι επέστρεψε - Γιατί την κάνετε σε μένα την ερώτηση;»

Ο Γκουστάβο Πογέτ κλήθηκε να σχολιάσει την αποχώρηση του Κώστα Φορτούνη από την Εθνική Ελλάδας, ενώ δεν παρέλειψε να αφήσει ανοιχτή την πόρτα της επιστροφής.

Tags: