Άγγιξε το μετάλλιο ο Ντούσκος στο παγκόσμιο πρωτάθλημα

Στέφανος Ντούσκος

i

© Intime

Άγγιξε το μετάλλιο ο Ντούσκος στο παγκόσμιο πρωτάθλημα

Πηνελόπη Παπαδήμου 16:36 - 10.09.2023 / Ανανεώθηκε: 16:36 - 10.09.2023

Ο Στέφανος Ντούσκος κατέλαβε την τέταρτη θέση στο σκιφ στο παγκόσμιο πρωτάθλημα κωπηλασίας του Βελιγραδίου.

Για 23 εκατοστά του δευτερολέπτου έχασε το χάλκινο μετάλλιο ο Στέφανος Ντούσκος. Ο Έλληνας αθλητής έκανε υπερπροσπάθεια στον τελικό του σκιφ στο παγκόσμιο πρωτάθλημα του Βελιγραδίου και κατέλαβε την τέταρτη θέση.

Ο χρυσός Ολυμπιονίκης του Τόκιο τερμάτισε σε 6:40.56 με τρομερή κούρσα στα τελευταία 500 μέτρα. Ο Νεοζηλανδό Τόμας Μακιντος κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο με χρόνο 6:40.33.

Το ασημένιο μετάλλιο πήγε στον Ολλανδό Φαν Ντορπ (6:39.26) ενώ Παγκόσμιος πρωταθλητής στο σκιφ παρέμεινε όπως και πέρυσι ο Γερμανός Όλιβερ Ζιντλερ που σημείωσε χρόνο 6:38.08. Ο Στέφανος Ντούσκος επιστρέφει στην Ελλάδα με την Ολυμπιακή πρόκριση στο αγώνισμα του σκιφ, κάτι που κατάφερε με την πρόκρισή του στον μεγάλο τελικό του παγκοσμίου πρωταθλήματος.

Ο Ντούσκος θα λάβει μέρος στη μεγάλη γιορτή του αθλητισμού για τρίτη φορά στην καριέρα του. Ο Έλληνας αθλητής είχε κατακτήσει το χρυσό μετάλλιο στη διοργάνωση του Τόκιο το καλοκαίρι του 2021.

«Είμαι πάρα πολύ χαρούμενος που η προετοιμασία και όλα βγήκαν όπως τα θέλαμε. Ήμουν πάρα πολύ καλά μέσα στην κούρσα , το πίστεψα , το ήθελα πάρα πολύ να προκριθώ ειδικά για δεύτερη φορά στο σκιφ το βαρύ που είναι το πιο ανταγωνιστικό με τις περισσότερες συμμετοχές. Είμαι πολύ χαρούμενος , τώρα μας μένει άλλο ένα βήμα στο τελικό , ας ελπίσουμε ότι όλα θα πάνε καλά και μετά από τον τελικό ανεξαρτήτως τι θα γίνει θα συνεχίσουμε ακόμη πιο δυνατά για του χρόνου που ξέρουμε ότι εκεί είναι ο μεγαλύτερος μας στόχος για να μπορέσουμε να πάρουμε ακόμα ένα Ολυμπιακό μετάλλιο», είχε δηλώσει ο Ντούσκος μετά την πρόκρισή του στους Ολυμπιακούς αγώνες.

«Ποιος Γιώργος;» - Η αντίδραση του ξαφνιασμένου Σλούκα όταν ρωτήθηκε αν είναι καλός προπονητής ο Μπαρτζώκας! (vid)
STOIXIMAN BASKET LEAGUE

09:01 - 10.09.2023

«Ποιος Γιώργος;» - Η αντίδραση του ξαφνιασμένου Σλούκα όταν ρωτήθηκε αν είναι καλός προπονητής ο Μπαρτζώκας! (vid)

Ένας φίλαθλος πλησίασε τον Κώστα Σλούκα λίγο μετά το τέλος του φιλικού αγώνα του Παναθηναϊκού με την Κλουζ και τον ρώτησε αν τελικά ο Γιώργος Μπαρτζώκας είναι καλός προπονητής ή όχι. Πήρε την απάντησή του, αφού ο 33χρονος χωρίς δισταγμό είπε «Καλός είναι!».

Για την πρόκριση του Στέφανου Ντούσκου στους Ολυμπιακούς αγώνες αλλά και στον τελικό του Παγκοσμίου πρωταθλήματος μίλησε και ο πρόεδρος της Κωπηλατικής Ομοσπονδίας Γιάννης Βράμπας. «Συγχαρητήρια στον Στέφανο που απέδειξε για ακόμη μια φορά πόσο μεγάλος αθλητής είναι. Είμαστε πολύ χαρούμενοι ως Ομοσπονδία γιατί τέτοιες στιγμές αισθανόμαστε κι εμείς τη χαρά να γευτούμε τις νίκες που φέρνει ο Στέφανος και να πιστέψουμε ότι η στήριξη που προσφέρουμε στους αθλητές μας έχει αντίκτυπο. Είναι το πρώτο εισιτήριο για το Παρίσι και ελπίζουμε βέβαια στο τελικό να πάρει αυτό που ελπίζει ο ίδιος», είπε ο ισχυρός άνδρας του αθλήματος.