Γιατί ο Ολυμπιακός έχει αργήσει να κάνει την τελευταία του μεταγραφή

Γιώργος Μπαρτζώκας

i

© Intime

Γιατί ο Ολυμπιακός έχει αργήσει να κάνει την τελευταία του μεταγραφή

Ο Ολυμπιακός δεν έχει αποκτήσει ακόμα τον παίκτη που θα δώσει λύσεις στο σκοράρισμα, με τον λόγο της «καθυστέρησης» αυτής να είναι απλός...

Ο Ολυμπιακός δεν έχει κλείσει το ρόστερ του, παρότι έχουμε φτάσει Σεπτέμβριο, με την προετοιμασία να βρίσκεται ήδη στου δρόμου τα μισά, κάτι που φαίνεται παράξενο για τα δεδομένα των Πειραιωτών τα τελευταία χρόνια.

Η ομάδα του Πειραιά μας είχε συνηθίσει το πολύ μέχρι τον Αύγουστο να έχει κλείσει το ρόστερ της και να μπαίνει στην προετοιμασία με ξεκάθαρο πλάνο για τη νέα σεζόν. Αυτό δεν το βλέπουμε φέτος.

Ο Ολυμπιακός απέκτησε νωρίς τους Νίκολα Μιλουτίνοφ, Νάιτζελ Ουίλιαμς Γκος, Λουκ Σίκμα και Γιώργο Τανούλη, ανανέωσε τους Κώστα Παπανικολάου και Γιαννούλη Λαρεντζάκη μέσα στο καλοκαίρι, ενώ από την περσινή σεζόν είχε επεκτείνει τα συμβόλαια των Σακίλ ΜακΚίσικ και Τόμας Ουόκαπ. Αυτά δείχνουν αν τη τι άλλο, μια μεθοδικότητα από τους Ερυθρόλευκους.

«Ναι ρε μεγάλε, παίκτη γιατί δεν έχει πάρει όμως ακόμη», θα ρωτήσει κάποιος. Η απάντηση σε αυτό είναι απλή και την έδωσε ο ίδιος ο Γιώργος Μπαρτζώκας.

«Εμείς θα πάρουμε ένα παίκτη ακόμα. Εδώ που έχει φτάσει ο Ολυμπιακός, είμαστε μια ομάδα που έχει ψηλό επίπεδο. Δεν μπορούμε να πάρουμε παίκτη απλά για να πούμε πως θα πάρουμε. Πρέπει να πάρουμε κάποιο παίκτη που θα μας κάνει καλύτερους. Δεν είναι εύκολο να πείσεις κάποιον Αμερικανό να παίξει στην Ευρώπη. Τα χρήματα είναι πολλά. Δεν είναι εύκολο να βρούμε παίκτη στο επίπεδό μας. Έχουμε στοχεύσει σε 3-4 περιπτώσεις», είπε και έχει απόλυτο δίκιο.

Ο Ολυμπιακός δεν έχει την πολυτέλεια να πάρει παίκτες απλά για να πει πως πήρε. Θέλει παίκτες με συγκεκριμένα χαρακτηριστικά και χαρίσματα, καθώς το κενό στο παζλ του Γιώργου Μπαρτζώκα έχει να κάνει με έναν παίκτη που θα δώσει σκορ και θα έχει προσωπικές φάσεις.

Κώστας Παπανικολάου © Intime

Και δεν είναι ότι δεν έψαξε. Η περίπτωση του Μάικ Τζέιμς θυμάστε όλοι πόσο κράτησε. Τα ονόματα των Κέντρικ Ναν, Τέρενς Ντέιβις, Τέρενς Ρος και Ρόντνεϊ ΜακΓκρούντερ είναι στην λίστα, όμως το ΝΒΑ δεν λένε (ακόμα τουλάχιστον) να το αφήσουν.

Έτσι ο Ολυμπιακός φτάνει στα μέσα Σεπτέμβρη, χωρίς να έχει κλείσει το ρόστερ. Όχι γιατί δεν θέλει παίκτη. Όχι γιατί δεν προσπαθεί. Αλλά απλά γιατί η κατάσταση με την αγορά του ΝΒΑ είναι τέτοια που κάνει τους παίκτες να ελπίζουν σε ευκαιρία μέχρι την τελευταία στιγμή.

Παίκτης πάντως θα αποκτηθεί, με τις τελευταίες πληροφορίες να αναφέρουν πως ο Ολυμπιακός προτιμά παίκτη που να παίζει στο «3» αλλά και στο «2» (δευτερευόντως), πράγμα που σημαίνει ότι ο Λαρεντζάκης και ο ΜακΚίσικ θα επιστρέψουν στην φυσική τους θέση (το «2»).

22:19 - 14.07.2023

Η μεγάλη συνέντευξη του Τόμας Ουόκαπ στο Sportal: «Ο Ντόρσεϊ είναι παικταράς, αλλά στην Εθνική θα διάλεγα εμένα»

Ο Τόμας Ουόκαπ παραχώρησε τεράστια συνέντευξη στο Sportal, με τον... Έλληνα γκαρντ του Ολυμπιακού να μιλάει για τους Πειραιώτες, την Εθνική, τον κόσμο, την Euroleague και πολλά - πολλά ακόμα!