«Τσέκαραν» το εισιτήριο για τους Ολυμπιακούς Αναστασιάδου - Μπούρμπου
i

© Ελληνική κωπηλατική ομοσπονδία

«Τσέκαραν» το εισιτήριο για τους Ολυμπιακούς Αναστασιάδου - Μπούρμπου

Sportal newsroom 16:04 - 09.09.2023 / Ανανεώθηκε: 16:04 - 09.09.2023

Η Ευαγγελία Αναστασιάδου και η Χριστίνα Μπούρμπου κατέλαβαν την πρώτη θέση στον τελικό Β' στη δίκωπο στο παγκόσμιο πρωτάθλημα κωπηλασίας του Βελιγραδίου παίρνοντας παράλληλα την πρόκριση για τους Ολυμπιακούς αγώνες.

Σπουδαία εμφάνιση έκαναν η Ευαγγελία Αναστασιάδου και η Χριστίνα Μπούρμπου στον τελικό β' στη δίκωπο γυναικών στο παγκόσμιο πρωτάθλημα κωπηλασίας του Βελιγραδίου. Το ελληνικό πλήρωμα κατέλαβε την πρώτη θέση σφραγίζοντας παράλληλα το εισιτήριο για τους Ολυμπιακούς αγώνες του Παρισιού.

Η Ευαγγελία Αναστασιάδου, γεννημένη το 2002, ετοιμάζεται για την πρώτη της Ολυμπιακή συμμετοχή. Η Χριστίνα Μπούρμπου θα αγωνιστεί για δεύτερη φορά στη μεγάλη γιορτή του αθλητισμού. Το 2021, μαζί με τη Μαρία Κυρίδου είχε λάβει μέρος στους Ολυμπιακούς του Τόκιο καταλαμβάνοντας την πέμπτη θέση.

Στον τελικό Β' του διπλού σκιφ ελαφρών βαρών η Ζωή Φίτσιου και η Μιλένα Κοντού κατέλαβαν την έκτη θέση και έμειναν εκτός πρόκρισης για τους Ολυμπιακούς αγώνες από τη συγκεκριμένη διοργάνωση αφού μόνο η πρώτη θέση της κούρσας, που κατέλαβε η Ιρλανδία, έδινε εισιτήριο για το Παρίσι. Θυμίζουμε ότι ο Στέφανος Ντούσκος είναι ο πρώτος χρονικά κωπηλάτης που πήρε την πρόκριση για τους Ολυμπιακούς αγώνες του Παρισιού.

Στο παγκόσμιο πρωτάθλημα κωπηλασίας του Βελιγραδίου, η ελληνική αποστολή διεκδικούσε έξι συνολικά προκρίσεις και κατάφερε δύο. Ωστόσο, θα υπάρξουν και άλλες ευκαιρίες για τα ελληνικά κουπιά.

Τρομερή επίθεση Λάζαρου σε Σιμόες: «Εσύ περνούσες περισσότερη ώρα στο γραφείο του προπονητή, παρά στα αποδυτήρια – Έτσι θα σε θυμόμαστε!»
STOIXIMAN SUPER LEAGUE

13:10 - 09.09.2023

Τρομερή επίθεση Λάζαρου σε Σιμόες: «Εσύ περνούσες περισσότερη ώρα στο γραφείο του προπονητή, παρά στα αποδυτήρια – Έτσι θα σε θυμόμαστε!»

Ο Λάζαρος Χριστοδουλόπουλος εξαπέλυσε πυρά εναντίον του Αντρέ Σιμόες, μέσω social media, τονίζοντας πως ο Πορτογάλος όταν ήταν στην ΑΕΚ περνούσε περισσότερη ώρα στο γραφείο του προπονητή παρά στα αποδυτήρια.

Μέχρι στιγμής, (πλην Ντούσκου) την πρόκριση για τους Ολυμπιακούς αγώνες του Παρισιού έχουν εξασφαλίσει η Εμμανουέλα Κατζουράκη, η Άννα Κορακάκη, η Χριστίνα Μόσχη και o Μάκης Μίτας στην σκοποβολή. Ακόμη, την ελληνική αποστολή αποτελούν μέχρι στιγμής η Αντιγόνη Ντρισμπιώτη (20 χλμ. βάδην), Εμμανουήλ Καραλής (άλμα επί κοντών), Μίλτος Τεντόγλου (μήκος), Στέργιος Μάριος Μπίλας (50 μέτρα ελεύθερο), Απόστολος Χρήστου (100 μέτρα ύπτιο), Απόστολος Σίσκος (200 μέτρα ύπτιο), Κριστιάν Γκολομέεβ (50 μέτρα ελεύθερο) και Άννα Ντουντουνάκη (100 μέτρα πεταλούδα). Σημειώνεται, ότι στους Ολυμπιακούς αγώνες του Παρισιού έχει προκριθεί και η Εθνική ομάδα πόλο ανδρών.