Ώρα ημιτελικών στο Λιγκ Καπ
i

© Intime

Ώρα ημιτελικών στο Λιγκ Καπ

Πηνελόπη Παπαδήμου 22:41 - 27.02.2024 / Ανανεώθηκε: 22:49 - 27.02.2024

Ο Παναθηναϊκός αντιμετωπίζει τον Πήγασο Πολίχνης στο Μετς και η Κηφισιά φιλοξενεί τον ΠΑΟΚ στους δύο νοκ άουτ ημιτελικούς του Λιγκ Καπ.

Βγαίνει το ζευγάρι του τελικού του Λιγκ Καπ. Στον πρώτο χρονικά νοκ άουτ ημιτελικό, ο Παναθηναϊκός αντιμετωπίζει τον Πήγασο Πολίχνης (28/2, 17:30) στο κλειστό του Μετς. Το τριφύλλι είναι ξεκάθαρο φαβορί στην αναμέτρηση και προέρχεται από σπουδαία νίκη με 3-1 σετ κόντρα στον Ολυμπιακό για τη 17η αγωνιστική της Volley League.

Με τη νίκη αυτή η ομάδα του Δημήτρη Ανδρεόπουλου εξασφάλισε την πρώτη θέση της κανονικής περιόδου και το απόλυτο πλεονέκτημα έδρας στα πλέι οφ. O Παναθηναϊκός στοχεύει σε τέταρτη παρουσία σε τελικό Λιγκ Καπ Νίκος Σαμαράς ώστε να διεκδικήσει τον τέταρτο και τρίτο συνεχόμενο τίτλο στη διοργάνωση.

Ο Πήγασος Πολίχνης ξεκινάει μία πολύ δύσκολη αποστολή από το Μετς για το Λιγκ Καπ και θα κορυφωθεί το Σάββατο στην Καλαμάτα σε αγώνα επιβίωσης για τη Volley League. Η ομάδα της Πολίχνης πάει για το θαύμα στην έδρα του Παναθηναϊκού διεκδικώντας την πρώτη παρουσία σε τελικό Λιγκ Καπ.

Ο προπονητής του Πήγασου Πολίχνης Γιάννης Ορφανός είπε:« Είναι ένα εντελώς διαφορετικό παιχνίδι για εμάς αυτό που θα δώσουμε απέναντι στον Παναθηναϊκό. Είμαστε πολύ χαρούμενοι που βρισκόμαστε στα ημιτελικά του λιγκ καπ, ήταν μέσα στους στόχους μας να βρεθούμε σε αυτή τη θέση. Σε αυτό το παιχνίδι γνωρίζουμε ότι υπάρχει ένα ξεκάθαρο φαβορί, εμείς αυτό που θέλουμε είναι να κάνουμε μια καλή εμφάνιση, αν μπορούμε και μας επιστρέψει ο Παναθηναϊκός να διεκδικήσουμε κάτι θέλουμε να είμαστε παρόντες για να το λάβουμε. Υπάρχουν αντικειμενικές δυσκολίες, ξέρουμε ότι ο Παναθηναϊκός αυτή τη στιγμή ίσως είναι η πιο φορμαρισμένη ομάδα στο πρωτάθλημα και εντός έδρας είναι ακόμα πιο δυνατή, οπότε εμείς σε αυτό το παιχνίδι θέλουμε να δώσουμε ένα καλό ματς γιατί μέσα σε λίγα εικοσιτετράωρα μετά έχουμε ένα καθοριστικό παιχνίδι για το πρωτάθλημα».

Η Κηφισιά αντιμετωπίζει τον ΠΑΟΚ στο Ζηρίνειο (28/2, 19:00) στον δεύτερο χρονικά ημιτελικό του Λιγκ Καπ. Οι δύο ομάδες είχαν αναμετρηθεί πριν λίγες ημέρες για το πρωτάθλημα της Volley League.

Η Κηφισιά είχε προηγηθεί με 2-0 σε εκείνο το ματς αλλά ο ΠΑΟΚ πήρε τελικά τη νίκη με 3-2. Η Κηφισιά στα προημιτελικά απέκλεισε τον Φοίνικα και διεκδικεί την δεύτερη παρουσία της σε τελικό της διοργάνωσης.

Ο πασαδόρος της Κηφισιάς Κώστας Στιβαχτής δήλωσε: «Σίγουρα υπάρχει κούραση, όμως ένας ημιτελικός είναι ιδιαίτερος αγώνας. Είναι νοκ – άουτ παιχνίδι και πρέπει να αγωνιστούμε όσο καλύτερα μπορούμε. Ασφαλώς και γνωρίζουμε ότι έχουμε απέναντί μας μία πολύ καλή ομάδα που διαθέτει έμπειρους και ποιοτικούς αθλητές. Το πρόσφατο παιχνίδι μας με τον ΠΑΟΚ και ειδικότερα τα δύο πρώτα σετ θα πρέπει να είναι ο οδηγός μας για το πως θα πρέπει να παίξουμε. Αυτό δεν θα είναι εύκολο καθώς ο ΠΑΟΚ διαθέτει τους παίκτες που μπορούν να προσαρμοστούν άμεσα μέσα στο παιχνίδι. Εμείς θα προσπαθήσουμε με όλες μας τις δυνάμεις να διεκδικήσουμε ότι καλύτερο μέσα στο Ζηρίνειο».

Ο ΠΑΟΚ που είναι κάτοχος του Σούπερ Καπ στα προημιτελικά της διοργάνωσης του Λιγκ Καπ απέκλεισε τον Άθλο Ορεστιάδας και στοχεύει στην τέταρτη παρουσία του σε τελικό και στην κατάκτηση του πρώτου τίτλου στη διοργάνωση. Η αποστολή του Δικεφάλου περιλαμβάνει τόσο τον αγώνα με την Κηφισιά και στη συνέχεια το ταξίδι για τη Σύρο για τον αγώνα πρωταθλήματος με τον Φοίνικα στο φινάλε της κανονικής περιόδου. Ο Γιόσκο Μιλενκόσκι έχει όλους τους παίκτες στη διάθεση του.

O προπονητής του ΠΑΟΚ, Γιόσκο Μιλενκόσκι, δήλωσε: «Αναμένουμε ένα δύσκολο παιχνίδι στην Κηφισιά, ειδικά μετά το παιχνίδι του πρωταθλήματος στο οποίο ναι μεν κερδίσαμε 2-3 αλλά ήταν μία δύσκολη αναμέτρηση. Τώρα είναι ένα νοκ-άουτ παιχνίδι, και αυτό το κάνει ειδικών συνθηκών. Είναι ένα παιχνίδι κυπέλλου, οπότε δεν υπάρχουν ξεκάθαρα φαβορί, αλλά φυσικά εμείς θέλουμε να πάρουμε την πρόκριση στον τελικό. Θα πρέπει να είμαστε προσεκτικοί καθώς παίζουμε κόντρα σε μία καλή ομάδα, η οποία βελτιώνεται, παίζει καλό βόλεϊ, ειδικά στην έδρα της. Θα πρέπει να προσεγγίσουμε το παιχνίδι με απόλυτη σοβαρότητα, να παίξουμε όσο καλύτερα μπορούμε, διότι αν δεν το κάνουμε, θα έχουμε πρόβλημα. Η Κηφισιά έχει κάποιες αλλαγές στο ρόστερ της, οπότε δεν γνωρίζουμε απόλυτα στο πως θα παρουσιαστούν. Έχουν παίκτες που έρχονται από τον πάγκο και μπορούν να αλλάξουν την τύχη ενός παιχνιδιού».