Ολοκλήρωσαν την προσπάθειά τους στο παγκόσμιο Προολυμπιακό μικτού διπλού Σταματούρος/Παπαδημητρίου
i

© Γραφείο Τύπου ΕΦΟΕΠΑ

Ολοκλήρωσαν την προσπάθειά τους στο παγκόσμιο Προολυμπιακό μικτού διπλού Σταματούρος/Παπαδημητρίου

Sportal newsroom 17:18 - 12.04.2024

Το ελληνικό δίδυμο αποκλείστηκε στον πρώτο γύρο.

Ολοκλήρωσαν σήμερα 12/04 την αγωνιστική παρουσία τους στο Παγκόσμιο Προολυμπιακό τουρνουά του διπλού μικτού, στο Χάβιροφ της Τσεχίας, οι Γιώργος Σταματούρος/Μαλαματένια Παπαδημητρίου. Πηγαίνοντας στο στάδιο 2 της διοργάνωσης έχασαν στον 1ο γύρο του ταμπλό 3 (σ.σ. των «16») από τους Τζάβεν Τσουνγκ/Κάρεν Λίνε από τη Μαλαισία με 4-1 σετ και αποκλείστηκαν.

Γνώριζαν εξ αρχής ότι μετείχαν σε διαδικασία κορυφαίου αγωνιστικού επιπέδου και ήθελαν βασικά να κυνηγήσουν ό,τι πιο ουσιαστικό μέσα από αξιόλογες εμφανίσεις. Κρατούν την πρωτόγνωρη και σημαντική για το μέλλον εμπειρία και βέβαια το ότι σε δύο αγώνες μέτρησαν δυνάμεις κι έβγαλαν χρήσιμα συμπεράσματα για επόμενες προκλήσεις, που ενδεχομένως έχουν, ως δίδυμο, στα διεθνή τραπέζια. Το διήμερο αγωνίστηκαν υπό τις οδηγίες του εθνικού ομοσπονδιακού προπονητή των γυναικών Γιώργου Καρύτσα.

Εφόσον χτες ηττήθηκαν στον 1ο γύρο του σταδίου 1. ήταν σαφές ότι Σταματούρος και Παπαδημητρίου (νούμερο 20 στα seeding του Προολυμπιακού) θα είχαν και σήμερα πολύ δύσκολη αποστολή από τον αντίστοιχο γύρο του σταδίου 2. Βρέθηκαν στο ταμπλό 3 και αντιμετώπισαν τους Τζάβεν Τσουνγκ/Κάρεν Λίνε από τη Μαλαισία, οι οποίοι άρχισαν ως νούμερο 19 τους αγώνες και χτες έγιναν Νο 13, επειδή είχαν μπει στα προημιτελικά του ενός ταμπλό στο στάδιο 1. Το ελληνικό δίδυμο έκανε την προσπάθειά του, αλλά αποκλείστηκε με 4-1 σετ.

Έπος: Ο Ρότζερ Φέντερερ έχασε από οκτάχρονο κοριτσάκι σε αγώνα πινγκ-πονγκ (vid)
ΠΙΝΓΚ ΠΟΝΓΚ

12:40 - 05.03.2024

Έπος: Ο Ρότζερ Φέντερερ έχασε από οκτάχρονο κοριτσάκι σε αγώνα πινγκ-πονγκ (vid)

Τον...δάσκαλο του φαίνεται πως βρήκε στο πρόσωπο μιας οκτάχρονης Κινέζας ο Ρότζερ Φέντερερ, καθώς ο Ελβετός πρώην τενίστας έχασε σε παιχνίδι επιτραπέζιας αντισφαίρισης (πινγκ-πονγκ).

Στο 1ο σετ έμεινε πίσω και πλησίασε στον πόντο (6-7), χωρίς να φτάσει στην ανατροπή. Στο 2ο σετ μέτρησε ένα ξέσπασμα των δυνατών Ασιατών, που πήραν πέντε πόντους στη σειρά κι έκαναν με διαφορά το 2-0. Στο 3ο σετ οι περσινοί πρωταθλητές Ελλάδας του αγωνίσματος έμειναν κοντά στο σκορ, όμως δεν αξιοποίησαν σε καλό βαθμό το σερβίς τους και δέχτηκαν νέο σερί.

Στο 4ο σετ έκαναν εκείνοι το δυνατό ξεκίνημα, προηγήθηκαν με 8-4 και το αξιοποίησαν έστω με οριακή διαφορά. Κλειστό ήταν το 5ο σετ ώσπου Τζάβεν Τσουνγκ και Κάρεν Λίνε πέρασαν την τακτική τους στα κρίσιμα σημεία κι έφτασαν στην επικράτηση (6-11, 4-11, 6-11, 11-9, 8-11). Το ζευγάρι από τη Μαλαισία είχε πλασαριστεί πέρσι στις θέσεις 9-16 του πρωταθλήματος Ασίας. Ενδεικτικό επίσης της δύναμής του ότι στο Χάβιροφ νίκησε στα προημιτελικά του ταμπλό 3 με 4-1 και τους Ινδούς Γκνανασεκαράν και Μπάτρα (που χτες είχαν αποκλείσει στα τέσσερα σετ τους Σταματούρο/Παπαδημητρίου) και διεκδικεί την ολυμπιακή πρόκριση.