Τεράστια νίκη για τον Ολυμπιακό στην Ιταλία
i

© Intime

Τεράστια νίκη για τον Ολυμπιακό στην Ιταλία

Πηνελόπη Παπαδήμου 22:09 - 14.10.2023 / Ανανεώθηκε: 15:58 - 15.10.2023

Ο Ολυμπιακός επιβλήθηκε με 31-24 της Σάσαρι στην Ιταλία και έκανε αποφασιστικό βήμα για την πρόκριση στη φάση των «32» του EHF European Cup.

Τεράστιο προβάδισμα πρόκριση στη φάση των «32» του EHF European Cup απέκτησε ο Ολυμπιακός. Η ομάδα του Νίκου Γραμματικού επιβλήθηκε με 31-24 της Σάσαρι στην Ιταλία στο πρώτο ματς των δύο ομάδων.

Ο Ολυμπιακός βρίσκεται σε πολύ καλή κατάσταση και καλείται να υπερασπιστεί το εξαιρετικό αποτέλεσμα που σημείωσε στη ρεβάνς της 18ης Οκτωβρίου (18:00) στο κλειστό της Ηλιούπολης. Αξίζει να σημειώσουμε ότι η Σάσαρι είναι δευτεραθλήτρια Ιταλίας και κάτοχος του Κυπέλλου.

Ο Ολυμπιακός μπήκε πολύ δυνατά στο ματς και προηγήθηκε με 3-1 και 6-4 αλλά η Σάσαρι ισοφάρισε 6-6. Ο Παπαβασίλης «απάντησε», στο 15:54 και έκανε το 7-6, με τους γηπεδούχους να περνούν για πρώτη φορά μπροστά (9-8). Ο Ολυμπιακός, ωστόσο, αντέδρασε και με τέρμα του Παπαβασίλη (23:42), προηγήθηκε με 11-9, ενώ ο Σλαβούλιτσα σκόραρε, για το 13-11, στο 27:49. Η ιταλική ομάδα μείωσε σε 13-12, σκορ με το οποίο ολοκληρώθηκε το πρώτο ημίχρονο.

Στο δεύτερο ημίχρονο, οι «ερυθρόλευκοι» κυριάρχησαν απόλυτα! Στο 43ο λεπτό, ο Καραμπουρνιώτης ανέβασε τη διαφορά στο +5 (15-20), ενώ ο Σλαβούλιτσα «βρήκε» δίχτυα στο 47:51, για το 24-18. Η Σάσαρι δεν είχε απάντηση και ο Ολυμπιακός έφτασε στη σπουδαία νίκη.

«Στο πρώτο ημίχρονο, προσπαθούσαμε να βρούμε ρυθμό. Στο δεύτερο ημίχρονο, μπήκαμε καλύτερα, παίξαμε καλύτερα. Δεν είναι η εικόνα που θέλουμε, όμως ήταν καλύτερη από το πρώτο ημίχρονο. Συγκεντρωνόμαστε, θέλουμε να τελειώσουμε τη δουλειά στην έδρα μας, την Τετάρτη. Κρατάμε το δεύτερο ημίχρονο, παρουσιάσαμε μια σχετικά καλή εικόνα. Η ομάδα της Σάσαρι είναι πολύ καλή, με νέα παιδιά που έπαιζαν πολύ γρήγορα και είχαν κι αυτοί κάποια καλά χαρακτηριστικά. Το αποτέλεσμα και την Τετάρτη εξαρτάται καθαρά από τη δική μας απόδοση. Το αφήνουμε πίσω το σημερινό, συγχαρητήρια στα παιδιά», σημείωσε μετά το τέλος του αγώνα ο Νίκος Γραμματικός.

Χαμός στον Ρέντη: Σύρραξη μετά το δολοφονικό μαρκάρισμα του Ιγκλέσιας στον Φαντιγκά - Αποβλήθηκαν ο Αργεντινός και ο Μπιανκόν (vid)
SUPER LEAGUE 2

18:42 - 14.10.2023

Χαμός στον Ρέντη: Σύρραξη μετά το δολοφονικό μαρκάρισμα του Ιγκλέσιας στον Φαντιγκά - Αποβλήθηκαν ο Αργεντινός και ο Μπιανκόν (vid)

Ο Ματίας Ιγκλέσιας έκανε μαρκάρισμα με τα δύο πόδια στον Φαντιγκά, αρχικά αντίκρισε την κίτρινη, αλλά στη συνέχεια ο διαιτητής του έδειξε κόκκινη κάρτα. Αποβολή στη σύρραξη και για τον Ζουλιάν Μπιανκόν.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Νίκος Γραμματικός): Κοτανίδης, Τζηράς 7, Καραμπουρνιώτης 1, Σάββας 8, Σλίσκοβιτς 3, Παπαβασίλης 3, Σλαβούλιτσα 4, Βίντα 1, Τζίμπουλας 1, Τσιγαρίδας 1, Κάβτσιτς 1, Μιχαηλίδης 1, Κανδύλας, Πασσιάς, Μοντόρο, Παπαντωνόπουλος