Κάνααν στο Sportal για τη φάση με τον Σλούκα: «Αν δεν είσαι στην ομάδα μου, θα σου επιτεθώ με ό,τι έχω» (vid)

Ο Αϊζάια Κάνααν είχε πολλά να πει στην κάμερα του Sportal μετά το τέλος του ντέρμπι και την μεγάλη νίκη του Ολυμπιακού μέσα στην έδρα του Παναθηναϊκού για την Euroleague.

Ο Αϊζάια Κάνααν αποτέλεσε έναν εκ των μεγάλων πρωταγωνιστών του Ολυμπιακού, με τον Αμερικανό να είναι εκεί στα δύσκολα για την ομάδα του και με μεγάλα σουτ να κάνει την διαφορά για τους Ερυθρόλευκους

«Απλά δεν ήθελε να μπει μέρα. Ο θεός μας έδωσε την ευκαιρία στην παράταση. Δεν μπορούσαμε να ζητήσουμε κάτι καλύτερο» είπε αρχικά στην κάμερα του Sportal ο Αϊζάια Κάνααν, πριν μιλήσει για την… κόντρα που άνοιξε στο παρκέ ανάμεσα σε εκείνον και τον Κώστα Σλούκα.

«Αν δεν το ξέρει κάποιος, είμαι ανταγωνιστικός. Δεν με ενδιαφέρει ποιος είναι μπροστά μου. Αν δεν είσαι στην ομάδα μου θα σου επιτεθώ με ό,τι έχω. Απλά έτυχε να είναι απέναντί μου. Είναι καλός παίκτης και θα έχουμε τις μάχες μας. Θα κάνω ό,τι μπορώ για να βοηθήσω την ομάδα μου να κερδίζει», είπε.

Ο Ολυμπιακός, μετά από 40 εξοντωτικά λεπτά, μπήκε στην παράταση έτοιμος για το κάτι παραπάνω. Το 12-0 σερί και το 14-4 επιμέρους άλλωστε τα λένε όλα. Τι είπαν όμως οι Ερυθρόλευκοι στο τάιμ άουτ πριν το έξτρα πεντάλεπτο;

«Είχαμε ακόμα μια ευκαιρία και είπαμε στο τάιμ άουτ πως μένουν 5 λεπτά. Να δώσουμε ό,τι έχουμε, να μείνουμε ενωμένοι και απλά να είμαστε πολεμιστές. Να βγούμε στο παρκέ και να τα αφήσουμε όλα στο παρκέ. Βγάλαμε τις άμυνες που έπρεπε και βάλαμε τα σουτ που χρειαζόμασταν»

Ο Αϊζάια Κάνααν σταμάτησε στους 14 πόντους και τα 4 (στα 6) τρίποντα, με τον ίδιο να βάζει μεγάλα σουτ σε κανονική διάρκεια και παράταση.

«Αν βρω ελεύθερο σουτ θα δημιουργήσω μπελά», είπε αρχικά στην κάμερα του Sportal και πρόσθεσε: «Οι άμυνες προσπαθούν να κάνουν καλή δουλειά στο να με σταματήσουν και να μην βρω ελεύθερα σουτ. Με κάθε ευκαιρία που βρίσκω πρέπει να τους κάνω να το πληρώσουν. Μόνο αυτό μπορώ να ζητήσω. Να δω το καλάθι και θα κάνω τα υπόλοιπα».

Τέλος, μιλώντας για την σημασία του αγώνα και για την συνέχεια του Ολυμπιακού, ο Αίζάια Κάνααν τόνισε:

Και ο Μπαρτζώκας γέλασε (το καλοκαίρι), γιατί ο Μπαρτζώκας ξέρει!

Και ο Μπαρτζώκας γέλασε (το καλοκαίρι), γιατί ο Μπαρτζώκας ξέρει!

Ο Ολυμπιακός πήρε τη νίκη απέναντι στον Παναθηναϊκό στο ΟΑΚΑ, με τους παίκτες πάνω στους οποίους ο Γιώργος Μπαρτζώκας επέλεξε να στηριχθεί, να κάνουν την διαφορά και να δικαιώνουν τον Έλληνα κόουτς. Γράφει ο Αχιλλέας Μαυροδόντης.

«Υπήρχαν πολλά πίσω από αυτό το παιχνίδι. Η αντιπαλότητα από μόνη της τα λέει όλα. Επιπλέον είναι ένα παιχνίδι Ευρωλίγκας που σημαίνει πολλά. Πρέπει να παίρνεις τις νίκες αυτές, ειδικά εκτός έδρας και είμαστε πραγματικά ευγνώμονες που τα καταφέραμε. Πρέπει να δώσουμε στον Παναθηναϊκό τα εύσημα. Δεν τα παράτησαν, όμως εμείς μείναμε ενωμένοι, πιέσαμε και πήραμε τη νίκη».