Λίνο στο SPORTAL: «Ισως επιστρέψω μια μέρα στον ΠΑΟΚ, ο Πελέ ήταν είδωλο για όλα τα αθλήματα»
i

Λίνο/©Intime

Λίνο στο SPORTAL: «Ισως επιστρέψω μια μέρα στον ΠΑΟΚ, ο Πελέ ήταν είδωλο για όλα τα αθλήματα»

Κώστας Τόπας 09:43 - 01.01.2023 / Ανανεώθηκε: 11:53 - 05.09.2023

Ο Λίνο Άλβες Μασιέλ μίλησε στο SPORTAL για το μεγαλείο του Πελέ, ενώ δεν έκρυψε την επιθυμία του να επιστρέψει κάποια ημέρα στον ΠΑΟΚ.

Την 1η Ιουνίου του 1977, ο Ντορβαλίνο Άλβες Μασιέλ, γεννήθηκε στη Βραζιλία και αρκετά χρόνια μετά… αγαπήθηκε όσο λίγοι, στην άλλη άκρη του κόσμου και πιο συγκεκριμένα στη Θεσσαλονίκη. Τον Ιανουάριο του 2009 αποκτήθηκε από τον ΠΑΟΚ ως δανεικός από την Πόρτο, αλλά «στέριωσε» μέχρι το 2014! 

Μπορεί να ήταν μία περίοδος που δεν είχε τίτλους για εκείνες τις ομάδες, αλλά είχε προσωπικότητες και παίκτες που αγαπήθηκαν πολύ. Ο Λίνο, ήταν μέσα σε αυτούς και έχει καταφέρει να μπει στις καρδιές όλων των φίλων του ΠΑΟΚ, ενώ τη σεζόν 2013-2014 είχε αναδειχθεί και MVP της σεζόν. Άλλωστε δεν ήταν λίγες οι φορές που το «Λίνο, Λίνο» ακούστηκε ρυθμικά από την Τούμπα...

Σε 5,5 σεζόν (2009/14) με τα «ασπρόμαυρα», ο Λίνο κατέγραψε 220 συμμετοχές, με απολογισμό 16 γκολ και 44 ασίστ. Έχοντας γεννηθεί, στην πόλη που δοξάστηκε ο Πελέ όσο κανείς άλλος, το Σάο Πάουλο, δεν θα μπορούσε να μην μιλήσει στο SPORTAL για τον «Βασιλιά».

«Ο Πελέ ήταν ένα είδωλο για όλα τα αθλήματα! Ηταν ο βασιλιάς του ποδοσφαίρου και έμπνευση για όλους. Όλοι είναι σίγουρα λυπημένοι για το θάνατο του Βασιλιά μας.  Εδωσε τρομερή ώθηση στο παγκόσμιο ποδόσφαιρο, Ηταν ένα διαβατήριο για εμάς τους Βραζιλιάνους. Μία αστεία ιστορία που θυμάμαι χαρακτηριστικά με τον Πελέ ήταν όταν πήγε να γυρίσει μια ταινία με τον Σιλβέστερ Σταλόνε και είπε ότι ο Σιλβέστερ έπρεπε να γίνει τερματοφύλακας».

Λίνο/©Intime

Οσον αφορά τον ΠΑΟΚ, ο παλαίμαχος Βραζιλιάνος αμυντικός τόνισε πως ο «Δικέφαλος του Βορρά» θα βρίσκεται για πάντα στην καρδιά του, τονίζοντας μάλιστα πως κάποια ημέρα ίσως επιστρέψει στην Τούμπα.

«Μου λείπει ο ΠΑΟΚ. Ισως επιστρέψω μια μέρα. Εχω ακόμα επαφές. Περισσότερο μιλάω με τον Μπότο, τον Κυριάκο και τον Πάμπλο Γκαρσία. Πάντα προσπαθώ να παρακολουθώ τον ΠΑΟΚ. Ξέρω ότι φέτος βρίσκονται άλλες ομάδες πιο ψηλά στη βαθμολογία. Οι οπαδοί του της ομάδας ξέρουν ότι είναι η οι καλύτεροι, ασύγκριτοι. Τους αγαπώ όλους», ανέφερε χαρακτηριστικά στο SPORTAL ο Λίνο.