Ο Ξαβιέ Καστανέδα που «εκτέλεσε» την ΑΕΚ στο Sportal: «Πάντα έχω εμπιστοσύνη στο χέρι μου, θα γίνουμε ακόμα καλύτεροι»

Ξαβιέ Καστανέδα

Ο Ξαβιέ Καστανέδα που «εκτέλεσε» την ΑΕΚ στο Sportal: «Πάντα έχω εμπιστοσύνη στο χέρι μου, θα γίνουμε ακόμα καλύτεροι»

Χρήστος Τσάλτας 10:22 - 08.10.2023 / Ανανεώθηκε: 15:03 - 08.10.2023

Ο «εκτελεστής» του Λαυρίου στο κλειστό των Λιοσίων, Ξαβιέ Καστανέδα, μίλησε στο Sportal για τη μεγάλη νίκη της ομάδας του απέναντι στην ΑΕΚ, την εμφάνισή του, αλλά και τη νοοτροπία που τον διέπει όταν πατάει παρκέ, ενώ έστειλε ξεκάθαρο μήνυμα ενόψει συνέχειας.

Στην πρεμιέρα της Basket League το Λαύριο κατάφερε να ρίξει βόμβα μεγατόνων. Η ομάδα του Κώστα Μέξα έκανε το παιχνίδι της από το πρώτο έως το τελευταίο δευτερόλεπτο, έμεινε στο πλάνο της ακόμα και όταν η ΑΕΚ προσπάθησε να γυρίσει το παιχνίδι και κατάφερε να φτάσει στη νίκη.

Το τελικό 98-93 έστειλε μήνυμα πως η ομάδα της Νότιας Αττικής μόνο αμελητέα ποσόστητα δεν θα είναι στο φετινό πρωτάθλημα. Και πως όποιος υποτιμάει το σύνολο του Μέξα θα παίρνει απαντήσεις.

Στην αναμέτρηση της πρεμιέρας της Basket League «έλαμψε» το άστρο του Ξαβιέ Καστανέδα. Ενός παίκτη που στο πρώτο του παιχνίδι στην Ελλάδα, με τη φανέλα του Λαυρίου, έκανε θραύση με 26 πόντους και 6 εύστοχα τρίποντα, οδηγώντας την ομάδα του εκ του ασφαλούς.

«Είμαι χαρούμενος που πήραμε τη νίκη στο παιχνίδι με την ΑΕΚ. Παλέψαμε σκληρά, ήρθαμε σαν ομάδα και περάσαμε αρκετά πράγματα για να φτάσουμε εδώ», ήταν τα λόγια του εκρηκτικού γκαρντ μιλώντας στο Sportal, ο οποίος στη συνέχεια στάθηκε στη νοοτροπία με την οποία μπήκε στο παρκέ του κλειστού των Λιοσίων. «Πάντα έχω εμπιστοσύνη στο χέρι μου, είμαι ένας μαθητής του παιχνιδιού. Οπότε όταν έρχεται η ώρα του αγώνα προσπαθώ να εμφανιστώ και να δώσω το καλύτερο για την ομάδα».

Η νίκη του Λαυρίου απέναντι στην Ένωση ήταν πολύ σημαντική δήλωση για τη συνέχεια, με τους παίκτες του Μέξα να εστιάζουν στον παράγοντα αυτοπεποίθησης. «Μένουμε με την αυτοπεποίθηση που μας δίνει αυτή η νίκη. Θέλουμε να παίξουμε με αυτό και να βρούμε ακόμα περισσότερες ευκαιρίες στα επόμενα παιχνίδια».

Από το ξεκίνημα του καλοκαιριού γύρω από το Λαύριο υπήρχε έντονη κουβέντα αναφορικά με τη θέση του στην τελική κατάταξη. Δεν ήταν λίγοι εκείνοι που τοποθέτησηαν την ομάδα ανάμεσα στα φαβορί για υποβιβασμό. Ουδείς όμως νοιάζεται για τον εξωτερικό θόρυβο. «Δεν νοιαζόμαστε για τους αμφισβητίες μας. Μόνο για το πώς θα κάνουμε το καλύτερο σαν ομάδα. Αυτός είναι ο τύπος ομάδας που έχουμε κια μένουμε σε όσα κάνουμε στην ομάδα συνολικά», υπογράμμισε ο Καστανέδα, που στάθηκε στην παρουσία του εντός παρκέ.

«Προσπαθώ για το καλύτερο σε κάθε αγώνα. Μαθαίνω το παιχνίδι και παρακολουθώ πώς παίζουν στην Ελλάδα, αλλά και πώς παίζουν παίκτες που αγωνίζονται στην Ευρώπη. Το μαθαίνω και είμαι ακόμα στην αρχή».

Με την παρουσία του στο παρκέ των Λιοσίων έδειξε πως μπορεί να ηγηθεί της ομάδας του. Ωστόσο στάθηκε στο σύνολο και πώς αυτό θα παρουσιάζεται καλύτερο. «Έχουμες ηγέτες στην ομάδα και όσο προχωράει η σεζόν ερχόμαστε όλο και περισσότερο κοντά σαν ομάδα. Γινόμαστε καλύτεροι παιχνίδι με παιχνίδι. Μπορούμε να γίνουμε ακόμα καλύτεροι. Έχουμε κάποια λάθη που πρέπει να καθαρίσουμε. Ξέρουμε ότι δεν υπάρχει το τέλειο παιχνίδι, οπότε θέλουμε να ελέγχουμε όσα μπορούμε».

Τι μπορεί να περιμένει ο κόσμος από την ομάδα στα επόμενα παιχνίδια; Η απάντηση ήρθε αβίαστα από τα χείλη του. «Θέλουμε να παλέψουμε σκληρά, να είμαστε ενωμένοι. Αν τα κάνουμε όλα αυτά και αφήσουμε τα πάντα στο παρκέ, είναι το μόνο που μπορούμε να ζητήσουμε για την πορεία μας», είπε ενώ αναφέρθηκε στον τομέα της χημείας, που μπορεί να «εκτοξεύσει» τη σεζόν της ομάδας του.

«Σίγουρα μπορούμε να γίνουμε καλύτεροι. Καλύπτουμε το χαμένο έδαφος και ερχόμαστε πιο κοντά και όσο προχωράει η σεζόν θα βελτιωνόμαστε. Δεν μπορεί να μας σταματήσει καμία ομάδα όταν εκτελούμε με αυτόν τον τρόπο».

Tags: