Μπαλτσερόφσκι στο Sportal: «Θα τα πάμε εξαιρετικά και στην άμυνα» - Ποιοι παίκτες τον έχουν βοηθήσει περισσότερο

Όλεκ Μπαλτσερόφσκι

Μπαλτσερόφσκι στο Sportal: «Θα τα πάμε εξαιρετικά και στην άμυνα» - Ποιοι παίκτες τον έχουν βοηθήσει περισσότερο

Ηλίας Λαλιώτης 10:00 - 10.09.2023 / Ανανεώθηκε: 17:14 - 26.09.2023

Ο Όλεκ Μπαλτσερόφσκι εξελίσσεται σε πρωταγωνιστή για τον Παναθηναϊκό, μέχρι τώρα στα φιλικά προετοιμασίας και μίλησε στο Sportal μετά τη νίκη επί της Κλουζ για τον ίδιο και την ομάδα του.

Ο Όλεκ Μπαλτσερόφσκι είναι η αποκάλυψη της προετοιμασίας στον Παναθηναϊκό!

Ο Πολωνός σέντερ αποκτήθηκε έναντι 500.000 ευρώ από την Γκραν Κανάρια το καλοκαίρι με προσωπική εισήγηση του Εργκίν Αταμάν, μετά το ναυάγιο στις διαπραγματεύσεις με τον Γιώργο Παπαγιάνη για την ανανέωση του συμβολαίου του και μέχρι τώρα έχει εκμεταλλευτεί στο απόλυτο και την απουσία του Ματίας Λεσόρ.

Είναι πρωταγωνιστής σε όλα φιλικά παιχνίδια, δείχνοντας σε κάθε ένα από αυτά και μια νέα πτυχή του ταλέντου του. Το σκοράρισμα είναι ξεκάθαρο! Κόντρα στην Κρκα είχε 21 πόντους, απέναντι στην Τσεντεβίτα 15 πόντους, αλλά και 3 μπλοκ, ενώ με την Κλουζ στους 13 πόντους που πέτυχε πρόσθεσε και 5 ασίστ.

Ο Μπαλτσερόφσκι μετά το τέλος της αναμέτρησης με τη ρουμανική ομάδα στο Περιστέρι μίλησε στο Sportal για τον νέο Παναθηναϊκό, το επιθετικό του ταλέντο, τις αδυναμίες στην άμυνα που είναι σίγουρος πως θα διορθωθούν και τις προσωπικές του επιδόσεις.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του:

«Ξέρουμε ότι διαθέτουμε μια πολύ ποιοτική ομάδα επιθετικά. Αλλά έχουμε ακόμα πολλά να κάνουμε στις προπονήσεις και να βελτιωθούμε πολύ αμυντικά. Περιμένουμε και τις επιστροφές των παικτών στο 4 και στο 5, για να είμαστε ακόμα καλύτεροι. Κόντρα στην Κλουζ κάναμε ένα πολύ καλό παιχνίδι, θέλουμε να κρατήσουμε όσα κάναμε καλά σε επίθεση και άμυνα και να συνεχίσουμε να δουλεύουμε».

Τι πρέπει να κάνετε για να βελτιωθείτε αμυντικά;

«Δεν έχουμε εστιάσει ακόμα τόσο πολύ στην άμυνα στις προπονήσεις. Αρχικά επικεντρωθήκαμε στην επίθεση για να προσαρμοστούμε σε κάθε play. Ξέραμε ότι αρκετοί παίκτες θα ενσωματωθούν αργότερα, οπότε νιώθω πως τους περιμένουμε για να δουλέψουμε πολύ περισσότερο ως ομάδα και στην άμυνα. Ακόμα έχουμε πολύ χρόνο για αυτό. Πρέπει φυσικά να βελτιωθούμε αμυντικά γιατί δεχόμαστε πολλούς εύκολους πόντους. Αλλά είμαστε νέα ομάδα, τώρα γνωριζόμαστε, θα βρούμε την επικοινωνία μας και νομίζω θα τα πάμε εξαιρετικά».

Σε είδαμε σήμερα να έχεις και 5 ασίστ. Είναι ένα στοιχείο του παιχνιδιού σου αυτό, να πασάρεις τόσο καλά την μπάλα;

«Πάντα ήμουν καλός πασέρ, προσπαθούσα να το έχω στο παιχνίδι μου και όποτε βλέπω έναν ανοικτό παίκτη του δίνω την μπάλα».

Δείχνεις να έχεις προσαρμοστεί πολύ καλά, λες και ήξερες ήδη την ομάδα. Πώς έχει γίνει αυτό;

«Δεν ξέρω. Όλοι σχεδόν οι παίκτες είναι νέοι, οπότε πρέπει να προσαρμοστούμε γρήγορα. Ολη η ομάδα είναι υπέροχη. Ο Σλούκας με βοηθάει, όπως και ο Ντίνος (σ.σ. Μήτογλου) για να μπω στην ομάδα. Προσπαθώ να παίξω και να βοηθήσω».

Πότε θα είναι έτοιμος ο Παναθηναϊκός. Η σεζόν ξεκινάει με το Σούπερ Καπ τέλος του μήνα. Σε τι ποσοστό ετοιμότητας πιστεύεις θα είστε τότε;

«Ελπιζω στο 100%. Προσπαθούμε να γινόμαστε καλύτεροι κάθε μέρα, σε κάθε προπόνηση. Υπάρχουν φιλικά παιχνίδια πως μας βοηθούν προς αυτή την κατεύθυνση».