Ο πρόεδρος της Αναγέννησης Καρδίτσας στο Sportal: «Δεν είναι ώρα να μιλάμε για ζημιά στο γήπεδο, σπίτια βρίσκονται μέσα στη λάσπη και το νερό»
i

© ΝΕΟΣ ΑΓΩΝ

Ο πρόεδρος της Αναγέννησης Καρδίτσας στο Sportal: «Δεν είναι ώρα να μιλάμε για ζημιά στο γήπεδο, σπίτια βρίσκονται μέσα στη λάσπη και το νερό»

Τζιοβάνι Ζάκαρη 20:01 - 11.09.2023 / Ανανεώθηκε: 17:26 - 13.09.2023

Για τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η Καρδίτσα μίλησε στο Sportal ο πρόεδρος της Αναγέννησης, Δημήτρης Παπαδημητρίου, με αφορμή την κακοκαιρία Daniel.

Μία από τις πιο σοβαρά πληγείσες περιοχές ήταν η Καρδίτσα, μετά το πέρασμα της φονικής κακοκαιρίας Daniel, η οποία κόστισε τη ζωή σε 15 ανθρώπους. Οι πλημμύρες προκάλεσαν έντονες ζημιές στα σπίτια, ενώ εκατοντάδες - αν όχι χιλιάδες - ήταν οι άνθρωποι που είδαν τις περιουσίες τους να διαλύονται εντελώς.

Το Sportal βρέθηκε στην κλήρωση της Super League 2 για τη σεζόν 2023 - 24 και μεταξύ άλλων συνομίλησε με τον πρόεδρο της Αναγέννησης Καρδίτσας, Δημήτρη Παπαδημητρίου. Ο ίδιος περιέγραψε την εικόνα που έχει η ευρύτερη περιοχή, τονίζοντας μεταξύ άλλων πως: «Έχουν καταστραφεί οι επιχειρήσεις μας, οι μέτοχοι έχουν πάθει τεράστια ζημιά, όλος ο αγροτικός κάμπος έχει διαλυθεί».

Αναλυτικά οι δηλώσεις του Δημήτρη Παπαδημητρίου:

Πόσο μεγάλες είναι οι ζημιές οι οποίες έχουν υποστεί τα γήπεδα και οι εγκαταστάσεις;

«Η ζημιά αυτή τη στιγμή είναι τεράστια. Το γήπεδο της πόλης δεν έχει πάθει ζημιά, έχουν πάθει όμως πολύ μεγάλη οι εγκαταστάσεις της ομάδας. Αυτό που πρόεχει όμως είναι η ανθρώπινη υγεία, γιατί υπάρχει πολύς κόσμος ο οποίος έχει πάθει τεράστια προβλήματα. Έχει χαθεί κόσμος, υπάρχουν αυτή τη στιγμή σπίτια μέσα στο νερό και τη λάσπη. Δεν είναι ώρα να μιλάμε για το τι έχει πάθει το γήπεδο και οι εγκαταστάσεις». 

Τι δράσεις σκοπεύετε να κάνετε ως Αναγγένηση Καρδίτσας ώστε να βοηθήσετε;

«Εμείς προσπαθούμε να κάνουμε ότι καλύτερο γίνεται, να βοηθήσουμε τον κόσμο να απεγκλωβιστεί καταρχήν από τα σπίτια και τις ταράτσες τους. Αυτή τη στιγμή υπάρχουν ακόμα εγκλωβισμένοι. Το νερό δεν έχει υποχωρήσει σε κάποια χωριά ακόμα. Θα οργανώσουμε διάφορες δράσεις, όπως να δώσουμε κάποια τρόφιμα. Θέλουμε να προσφέρουμε οποιαδήποτε βοήθεια μπορούμε στους ανθρώπους που πραγματικά έχουν ανάγκη».

Μέσα στη σεζόν θα υπάρξουν αρκετές βροχές. Εσείς πως μπορείτε να προλάβετε τις ζημιές που θα προκαλέσουν;

«Εμείς σαν ομάδα δεν μπορούμε να κάνουμε κάτι. Καταρχήν ήταν ένα ακραίο καιρικό φαινόμενο. Τίποτα δεν μπορούσε να κρατήσει το νερό που έπεσε. Οπότε δεν μπορείς ούτε να το προβλέψεις αλλά και ούτε να το διαφυλάξεις. Δεν είναι μόνο το γήπεδο. Έχουν καταστραφεί οι επιχειρήσεις μας, οι μέτοχοι έχουν πάθει τεράστια ζημιά, όλος ο αγροτικός κάμπος έχει διαλυθεί».

Στο πλευρό των πληγέντων ο Στέφανος Αθανασιάδης - Μοίρασε νερά και τρόφιμα στους πλημμυροπαθείς
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

11:30 - 09.09.2023

Στο πλευρό των πληγέντων ο Στέφανος Αθανασιάδης - Μοίρασε νερά και τρόφιμα στους πλημμυροπαθείς

Ο Στέφανος Αθανασιάδης μαζί με τον Νίκο Γκόλια και τους οργανωμένους οπαδούς της Αναγέννησης μοίρασαν νερά και τρόφιμα στους πλημμυροπαθείς του νομού Καρδίτσας.

Σας φοβίζει ο χειμώνας που έρχεται και οι καιρικές συνθήκες που μπορεί να φέρει;

«Απ' ότι άκουσα αυτό το φαινόμενο συμβαίνει μία φορά σε πολλά χρόνια. Δεν πιστεύω να έχουμε ξανά τέτοια φαινόμενα. Αν η βροχή δεν ήταν τόσο ισχυρή και τα φαινόμενα τόσο έντονα, δεν θα είχαμε και όλη αυτή την καταστροφή. Δεν θα είχε πνιγεί ο κάμπος και δεν θα είχαμε υποστεί αυτές τις ζημιές. Κι άλλες φορές έχει βρέξει, δεν αντιμετωπίσαμε τέτοια προβλήματα. Είχαμε ένα ζήτημα πριν τρία χρόνια με τον Ιανό, που το νερό μπήκε μες στην πόλη. Επίσης εκείνο το φαινόμενο ήταν πρωτοφανές στα χρονικά για εμάς. Αυτή τη στιγμή το συγκεκριμένο φαινόμενο πρέπει να έριξε τριπλάσια ποσότητα νερού από τον Ιανό. Δεν πιστεύω όμως να συμβαίνουν συνέχεια αυτά».