Τα τρία κίνητρα του Τζόκοβιτς στο ματς με τον Χούρκατς

Νόβακ Τζόκοβιτς

i

© Intime

Τα τρία κίνητρα του Τζόκοβιτς στο ματς με τον Χούρκατς

Κώστας Τσιακλής 10:23 - 16.11.2023

Ο Νόβακ Τζόκοβιτς έχει αρκετούς λόγους να θέλει τη νίκη κόντρα στον Χούρκατς στα ATP Finals.

Ο Νόβακ Τζόκοβιτς αντιμετωπίζει τον Χιούμπερτ Χούρκατς σε ένα παιχνίδι που ο Σέρβος έχει τρεις λόγους να θέλει τη νίκη. 

Ο Τζόκοβιτς λοιπόν κοντράρεται στις 15:30 με τον Χούρκατς στον τρίτο και ταυτόχρονα τελευταίο αγώνα του Green Group στα ATP Finals. Ο 36χρονος μετράει μια νίκη και μια ήττα μέχρι στιγμής στο θεσμό αφού επικράτησε με 2-0 σετ του Χόλγκερ Ρούνε ενώ ηττήθηκε με 2-1 σετ από τον Γιάνικ Σίνερ (έχασε και τα δύο σετ στο tie-break) που νίκησε και στα δύο ματς του μέχρι στιγμής. 

Από την άλλη ο Χούρκατς μπαίνει εκτάκτως στη διοργάνωση αφού θα αναπληρώσει τον Στέφανο Τσιτσιπά που αντιμετωπίζει πρόβλημα τραυματισμού στη μέση και αποχώρησε. «Έκανα αμέτρητες επισκέψεις στους γιατρούς τις προηγούμενες ημέρες και μου πρότειναν να παίξω. Μου έδωσαν το πράσινο φως και μου είπαν να το δοκιμάσω. Δυστυχώς, ένιωσα απαίσια στο γήπεδο. Έκανα ό,τι μπορούσα για να είμαι έτοιμος γι' αυτό το ματς, αλλά δεν δούλεψε», ανέφερε μεταξύ άλλων ο Έλληνας τενίστας.

Ο Χούρκατς θα κληρονομήσει τα αποτελέσματα του Τσιτσιπά και έτσι με δύο ήττες δεν μπορεί να διεκδικήσει την πρόκριση στα ημιτελικά της διοργάνωσης.

Τα τρία κίνητρα του Τζόκοβιτς

Η αναμέτρηση λοιπόν είναι άκρως σημαντική για τον Τζόκοβιτς, ο οποίος θέλει να πάρει τη νίκη για τρεις λόγους. Ο πρώτος είναι φυσικά η πρόκριση, η οποία θα έρθει σίγουρα αν επικρατήσει με 2-0 σετ. Σε περίπτωση που νικήσει με 2-1, ο Σέρβος θα πρέπει να περιμένει να μάθει και το αποτέλεσμα του Ρούνε με τον Σίνερ, με τα σενάρια πρόκρισης και αποκλεισμού να είναι πολλά.

Ο δεύτερος λόγος είναι οι 200 βαθμοί που θα πιστωθεί ο Τζόκοβιτς σε περίπτωση νίκης. Αυτοί έχουν τη σημασία τους αφού ο Σέρβος θέλει να παραμείνει το νούμερο 1 της Παγκόσμιας Κατάταξης. O Τζόκοβιτς θα λάβει επίσης και περίπου 360,000 ευρώ. Επιπλέον αν ο Τζόκοβιτς προκριθεί τότε θα μείνει στη διεκδίκηση του 7ου Masters που θα αποτελέσει και ρεκόρ (ο Ρότζερ Φέντερερ έχει επίσης έξι).

Κάπου εδώ αξίζει να σημειωθεί ότι ο Τζόκοβιτς είναι με διαφορά ο γηραιότερος παίκτης της οκτάδας αφού ο Ντανίλ Μεντβέντεφ που ακολουθεί είναι κατά εννέα χρόνια μικρότερος. Ο 36χρονος δείχνει κάποια σημάδια κούρασης και έφτασε στο σημείο την Τετάρτη (15/11) να ακυρώσει την προπόνηση του προκειμένου να ξεκουραστεί!