Απίθανη ασέβεια του Wimbledon στον Τζόκοβιτς!
i

© φωτογραφία αρχείου Intime

Απίθανη ασέβεια του Wimbledon στον Τζόκοβιτς!

Πηνελόπη Παπαδήμου 17:07 - 16.06.2023 / Ανανεώθηκε: 17:37 - 16.06.2023

Το Wimbledon στο promo της φετινής διοργάνωσης αναφέρθηκε σε θρύλους του τένις αλλά «ξέχασε» τον Νόβακ Τζόκοβιτς.

Σφοδρές αντιδράσεις από χρήστες των social media προκάλεσε το Wimbledon. Οι διοργανωτές του θρυλικού Grand Slam στο promo τους για τους φετινούς αγώνες δεν έκαναν αναφορά στον Νόβακ Τζόκοβιτς.

Μάλλον, οι διοργανωτές... ξέχασαν ότι ο Σέρβος είναι ο ρέκορντμαν σε κατακτήσεις Grand Slam με 23. Ακόμη, ο Σέρβος έχει πάρει το Wimbledon τέσσερις διαδοχικές χρονιές. Στην κεντρική αφίσα της διοργάνωσης υπάρχει ο Μποργκ, ο Φέντερερ και ο Αλκαράθ αλλά όχι ο Νόλε. 

«Η καμπάνια του Wimbledon 2023, “Always Like Never Before”, ατενίζει το μέλλον του τουρνουά, ενώ τιμά την εμβληματική ιστορία του, αντιπαραβάλλοντας την παράδοση του SW19 με μια νέα εποχή παικτών που αφήνουν το στίγμα τους στο παιχνίδι.

Αιχμή του δόρατος της καμπάνιας είναι ένα συναρπαστικό τρέιλερ που συνδυάζει ένα μείγμα πλάνων αρχείου, εικονογράφησης, κινουμένων σχεδίων και φωτογραφίας για να αναπαραστήσει ιστορικές στιγμές του Wimbledon ως διαχρονικές, επικές κινηματογραφικές αφίσες.

Κάθε μοντάζ ηρώων απαθανατίζει εμβληματικές στιγμές του Wimbledon από τους Σερένα και Βένους Γουίλιαμς, Ρότζερ Φέντερερ, Ραφαέλ Ναδάλ, Μπιορν Μποργκ, Τζον ΜακΕνρο, αντιπαραθέτοντας τους, με “δημιουργούς” της σύγχρονης ιστορίας μαζί με ανερχόμενα αστέρια όπως οι Κόκο Γκοφ, Νικ Κύργιος, Ονς Ζαμπέρ και Αλφι Χιούιτ», αναφέρει το κείμενο της διοργάνωσης. Ο Νόβακ Τζόκοβιτς δεν αναφέρεται στο κείμενο με τους θρύλους του αθλήματος και της διοργάνωσης. Αξίζει να σημειώσουμε, ότι το Wimbledon είναι η πρώτη διοργάνωση που θα λάβει μέρος ο Τζόκοβιτς μετά την κατάκτηση του 23ου Grand Slam στο Roland Garros. 

© Wimbledon

Ο Τζόκοβιτς υπάρχει μόνο σε μία αφίσα της διοργάνωσης. Ο Σέρβος συνυπάρχει με την Έλενα Ριμπάκινα, ως περσινοί νικητές της διοργάνωσης.

«Αυτό που έκανε ο Νόβακ είναι απίθανο. Είναι θαυμάσιο για το τένις, θαυμάσιο για τον αθλητισμό, όταν γράφει τη δική του ιστορία στο τένις και συνεχίζει να το κάνει. Το είδαμε με τη Σερένα, με τον Ράφα και τώρα και με τον Νόβακ. Είναι πολύ καλή εποχή για να είσαι φαν αυτού του αθλήματος, αλλά και παίκτης. 

Θυμάμαι πως όταν ξεκινούσα στο tour, ο Πιτ Σάμπρας έφτανε τα 14 Grand Slams και όλοι σκεφτόμασταν ότι αυτό το ρεκόρ θα είναι για πάντα εκεί. Μετά έφτασα τα 15, πήγα στα 17 και τελικά ωθήσαμε ο ένας τον άλλον και φτάσαμε και οι τρεις στα 20. Μετά ο Ράφα πήγε στα 22. Τώρα ο Νόβακ έφτασε τα 23 και δείχνει πως μπορεί να συνεχίσει να το κάνει αυτό για πολύ καιρό ακόμα, που είναι σπουδαίο. Του εύχομαι τα καλύτερα. Δεν είναι και ο νεότερος παίκτης στο tour, το ξεχνάμε αυτό. Όμως μοιάζει πολύ νέος όπως κινείται στο γήπεδο. Ήταν μια εκπληκτική νίκη, είμαι πολύ χαρούμενος για εκείνον», δήλωσε ο Ρότζερ Φέντερερ για τον Νόβακ Τζόκοβιτς.