Τα δεδομένα για Κουζμίνσκας, η επιθυμία της ΑΕΚ Betsson και η στάση του παίκτη

Μιντάουγκας Κουζμίνσκας

Τα δεδομένα για Κουζμίνσκας, η επιθυμία της ΑΕΚ Betsson και η στάση του παίκτη

Χρήστος Τσάλτας 14:01 - 24.04.2024

Ο Μιντάουγκας Κουζμίνσκας είναι το απόλυτο σημείο αναφοράς στο παιχνίδι της ΑΕΚ Betsson τη φετινή σεζόν και το Sportal καταγράφει τα δεδομένα γύρω από την υπόθεσή του. Η επιθυμία της Ένωσης για παραμονή και η στάση του παίκτη που δείχνει πολλά για το μέλλον του.

Η φετινή σεζόν ήταν μια από εκείνες που είχαν «σημαδέψει» στο στρατόπεδο της ΑΕΚ Betsson εδώ και πολύ καιρό. Αυτό γιατί η ομάδα έκλεινε τα 100 χρόνια από την ίδρυση του συλλόγου, έτσι ο Μάκης Αγγελόπουλος ήταν αποφασισμένος, μαζί με τους συνεργάτες του, να χτίσει μια ομάδα ικανή για μεγάλα πράγματα.

Μια από τις κινήσεις που έγιναν κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού του 2023 ήταν ο Μιντάουγκας Κουζμίνσκας. Για την ακρίβεια, ήταν η δεύτερη μεταγραφή ξένου κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού, μετά τον Τζόρνταν ΜακΡέι, με τον «Κούζμι» να έρχεται από παραγωγική σεζόν με την Καρσίγιακα, ενώ και στο FIBA World Cup της Μανίλα ήταν ο καλύτερος και πιο σταθερός παίκτης της εθνικής Λιθουανίας.

Ο Μιντάουγκας Κουζμίνσκας στο Sportal: «Πολλά πράγματα φέτος συνέβησαν για πρώτη φορά στην καριέρα μου»
STOIXIMAN BASKET LEAGUE

11:54 - 22.04.2024

Ο Μιντάουγκας Κουζμίνσκας στο Sportal: «Πολλά πράγματα φέτος συνέβησαν για πρώτη φορά στην καριέρα μου»

Απέναντι στον ΠΑΟΚ πραγματοποίησε ακόμα μια μεγάλη εμφάνιση, δείχνοντας την ποιότητά του. Ο Μιντάουγκας Κουζμίνσκας μίλησε στο Sportal για την εικόνα της ΑΕΚ Betsson το τελευταίο διάστημα, αλλά και όσα έζησε φέτος για πρώτη φορά στην μεγάλη καριέρα του.

Όλα αυτά, σε συνδυασμό με την -τότε- παρουσία του Ζοάν Πλάθα συνέθεταν έναν καμβά αρκετά ελπιδοφόρο. Κάτι που δεν άργησε να φανεί και στην πράξη. Από τις πρώτες κιόλας στιγμές του στην Ένωση ο Κουζμίνσκας έγινε κομβικός, ενώ όσο περνούσε ο καιρός «πατούσε» όλο και περισσότερο σε πιο μεγάλο και ηγετικό ρόλο. Κάτι που τον έκανε να νιώθει άνετα και να ξεδιπλώνει την γκάμα του παιχνιδιού του.

Τα αποτελέσματα ήταν απογοητευτικά για την ομάδα, όμως στο πολύ άσχημο 2024 η παρουσία του Λιθουανού φόργουορντ αποτέλεσε όαση. Ο έμπειρος άσος έβγαζε ποιότητα και κατάγραφε τη μία εξαιρετική εμφάνιση μετά την άλλη, δείχνοντας πως έχει τον τρόπο να ηγηθεί και να κάνει τη διαφορά. Στους περίπου 2 μήνες της απουσίας του άλλωστε το κενό του «φώναζε» πάνω στο παρκέ, με την ΑΕΚ Betsson να μην έχει καθόλου συνέπεια και σταθερότητα πάνω στο παρκέ.

Τα τελευταία παιχνίδια του Κουζμίνσκας δείχνουν ξεκάθαρα την ποιότητά του, όπως και η στάση του μέσα στην ομάδα. Απόλυτος επαγγελματίας, που έχει «χτίσει» εξαιρετικές σχέσεις με όλους μέσα στην ομάδα και αποτελεί μια θετική παρουσία εντός και εκτός παρκέ. Κάτι που τον κάνει πολύ σημαντικό σε όλα τα επίπεδα.

Για το λόγο αυτό η ΑΕΚ Betsson είναι αποφασισμένη να ξεκινήσει την στελέχωση του ρόστερ της νέας σεζόν με τον Κουζμίνσκας σε περίοπτη θέση. Στα ενδότερα της ομάδας είναι δεδομένη η επιθυμία για παραμονή του Λιθουανού, με τον Μάκη Αγγελόπουλο και τους συνεργάτες του να έχουν την καλύτερη δυνατή άποψη και εικόνα.

Στην ΑΕΚ Betsson επιθυμούν να κρατήσουν έναν τόσο επιδραστικό παίκτη στα ενδότερα της ομάδας, την ίδια ώρα που και ο ίδιος ο Κουζμίνσκας απολαμβάνει την ζωή στην Ελλάδα.

Από το ξεκίνημα της σεζόν έχει εγκατασταθεί εδώ μαζί με την οικογένειά του και απολαμβάνει κάθε μέρα έξω από το γήπεδο. Το σπίτι του βρίσκεται κοντά σε θάλασσα, ο καιρός είναι πολύ καλύτερος από την -μουντή- Λιθουανία και η οικογένειά του έχει εγκατασταθεί πλήρως στα μέρη μας, κάτι που παίζει πολύ σημαντικό ρόλο για την επόμενη απόφασή του.

Συν τοις άλλοις, φέτος έχει εκτιμήσει και δύο πολύ σημαντικά πράγματα όσον αφορά την παρουσία του στην ΑΕΚ Betsson: Το πρώτο είναι πως κατά τη διάρκεια των Χριστουγέννων, όταν χτύπησε στο χέρι και επέστρεψε στο Final 8 του Κυπέλλου Ελλάδας, τον Φεβρουάριο, η Ένωση του στάθηκε με κάθε τρόπο. Δεν βγήκε στην αγορά να πάρει παίκτη στη θέση του, δεν τον έβγαλε από το ρόστερ του πρωταθλήματος. Αντιθέτως, άπαντες τον περίμεναν να γίνει καλά και να επιστρέψει στη δράση.

Το δεύτερο είναι ο ρόλος που έχει στην ομάδα. Τόσο επί ημερών Πλάθα, όσο και με τον Ηλία Ζούρο, ο Κουζμίνσκας είναι ακρογωνιαίος λίθος στην επίθεση, έχει την ελευθερία να δράσει όπως θέλει και να κάνει το παιχνίδι του. Η ομάδα τον κάνει να νιώθει σημαντικός, κάτι που καταλαβαίνει και ο ίδιος, έχοντας άλλωστε εμπειρία σε τέτοιες καταστάσεις. Παίρνει τα σουτ, η μπάλα περνάει από τα χέρια του και ο ρόλος του είναι πολύ σημαντικός. Κάτι που δεν περνάει απαρατήρητο από τον ίδιο.

Ακόμα ΑΕΚ Betsson και Κουζμίνσκας δεν έχουν κάνει επαφές για νέο συμβόλαιο, όμως καθώς η σεζόν πλησιάζει προς το τέλος της είναι δεδομένο πως θα ξεκινήσουν συζητήσεις σταδιακά. Η επιθυμία υπάρχει και από τις δύο πλευρές και αυτό που πρέπει να δούμε είναι εάν θα βρεθεί η χρυσή τομή στις επαφές που θα έχουν τις επόμενες εβδομάδες οι δύο πλευρές. Μια κίνηση που επιθυμεί και ο κόσμος της Ένωσης, ο οποίος έχει αναγνωρίσει την τεράστια προσφορά του Λιθουανού, σε μια σεζόν γεμάτη ταραχές, εντός και εκτός παρκέ.

Sportal Euroleague Show με Μπαρτσελόνα - Ολυμπιακός για το Game 1 των playoffs