Η Ένωση προπονητών της Euroleague τα... χώνει στη Βίρτους για την απόλυση του Σκαριόλο

Σέρτζιο Σκαριόλο

Η Ένωση προπονητών της Euroleague τα... χώνει στη Βίρτους για την απόλυση του Σκαριόλο

Νίκος Καλαμπάκας 21:54 - 15.09.2023 / Ανανεώθηκε: 21:54 - 15.09.2023

Στο πλευρό του Σέρχιο Σκαριόλο στέκεται η Ένωση Προπονητών της Euroleague που σε ανακοίνωσή της επιτίθεται στη Βίρτους Μπολόνια για την απόλυση του έμπειρου κόουτς!

Στο πλευρό του Σέρχιο Σκαριόλο στάθηκε η Ένωση Προπονητών της Euroleague, η οποία πήρε τη θέση του Ιταλού προπονητή μετά την απόλυσή του από τη Βίρτους Μπολόνια.

Ο Σκαριόλο παραχώρησε συνέντευξη Τύπου κατά την οποία «κάρφωσε» τη διοίκηση του οργανισμού, αφού ερωτώμενος για το φετινό ρόστερ της ομάδας του Μιλάνου απάντησε ότι για αυτό θα πρέπει να απαντήσει η διοίκηση, η οποία το έφτιαξε.

Αυτό δεν άρεσε καθόλου στους ιθύνοντες της ομάδας με αποτέλεσμα να χάσει τη δουλειά του, γεγονός που κινητοποίησε την EHCB.

Σε ανακοίνωσή της επισημαίνει ότι η ιταλική ομάδα με την απόφασή της δείχνει ασέβεια στον Σκαριόλο, τονίζοντας ότι άπαντες στη Ένωση αναμένουν η Βίρτους να εκπληρώσει τις υποχρεώσεις προς το πρόσωπό του:

«Η EHCB δημιουργήθηκε με αποστολή να προστατεύει όχι μόνο τα επαγγελματικά δικαιώματα, αλλά και το κύρος των προπονητών της EuroLeague, αφού επτά από αυτούς απολύθηκαν σε διάστημα τριών μηνών, αμέσως μετά την έναρξη της σεζόν 2018-19. Αυτές οι αποφάσεις που ελήφθησαν από τους συλλόγους μας παρακίνησαν να ιδρύσουμε το Επιμελητήριο Επίλυσης Διαφορών της EuroLeague Basketball στην Ελβετία μαζί με την Euroleague Basketball.

Η Βίρτους Μπολόνια αποφάσισε να απολύσει τον προπονητή της πριν την έναρξη της σεζόν. Κάθε σύλλογος έχει το δικαίωμα να παίρνει τις αποφάσεις που θεωρεί τις καλύτερες για το μέλλον του, όπως συμβαίνει με τις προσλήψεις και τις απολύσεις προπονητών όταν το αποφασίσουν. Ωστόσο, η EHCB πιστεύει ότι σε αυτή την περίπτωση, η απόφαση έδειξε πρωτοφανή ασέβεια σε έναν σπουδαίο επαγγελματία που προπονούσε στο υψηλότερο επίπεδο για πολλά χρόνια, καθώς είναι φιναλίστ Ολυμπιονίκης, Ευρωπαίος και Παγκόσμιος πρωταθλητής.

Κάθε συμβόλαιο έχει υποχρεώσεις και ευθύνες αλλά και δικαιώματα μεταξύ των δύο μερών και γι' αυτό περιμένουμε ότι η Βίρτους Μπολόνια θα εκπληρώσει τις υποχρεώσεις της απέναντι στον Σέρχιο Σκαριόλο.

Στεκόμαστε δίπλα στο μέλος μας Σέρχιο Σκαριόλο και θα τον στηρίξουμε με κάθε μέσο», αναφέρει η ανακοίνωση.