Ανακοίνωσε τον Μπάνκι η Βίρτους

Λούκα Μπάνκι

Ανακοίνωσε τον Μπάνκι η Βίρτους

Νίκος Καλαμπάκας 20:41 - 15.09.2023 / Ανανεώθηκε: 20:49 - 15.09.2023

Ο Λούκα Μπάνκι είναι ο νέος προπονητής της Βίρτους, αφού ανακοινώθηκε λίγες ώρες μετά την απόλυση του Σκαριόλο.

Η εποχή του Λούκα Μπάνκι στη Βίρτους Μπολόνια ξεκίνησε το απόγευμα της Παρασκευής 15/9, με την ανακοίνωση του κόουτς από την ιταλική ομάδα.

Ο Σκαριόλο απολύθηκε με... συνοπτικές διαδικασίες από τη Βίρτους η οποία βρήκε τον αντικαταστάτη του στο πρόσωπο του Λούκα Μπάνκι.

Ο ίδιος αναδείχθηκε πριν λίγες μέρες κορυφαίος κόουτς του Παγκοσμίου Κυπέλλου, εκεί όπου καθοδήγησε τη Λετονία, μια από τις μεγάλες εκπλήξεις του τουρνουά.

Λίγες μέρες μετά την επιστροφή του, ο Λούκα Μπάνκι υπέγραψε στη Βίρτους η οποία τον ανακοίνωσε κιόλας. Είχε προηγηθεί η απόλυση του Σέρχιο Σκαριόλο, αφού ο πρώην τεχνικός της ομάδας, το βράδυ της Πέμπτης 14/9 σε δηλώσεις του έκανε παράπονα για το γεγονός ότι η διοίκηση άφησε την ομάδα του «γυμνή».

Ο Λούκα Μπάνκι στο Sportal: «Περήφανος για την προσπάθεια, ήταν καλό το σουτ του Μπέρτανς»
FIBA WORLD CUP

14:45 - 06.09.2023

Ο Λούκα Μπάνκι στο Sportal: «Περήφανος για την προσπάθεια, ήταν καλό το σουτ του Μπέρτανς»

Η Λετονία έφτασε μια ανάσα από μια πολύ σπυοδαία νίκη και ο Λούκα Μπάνκι, μιλώντας στο Sportal, δήλωσε περήφανος για την εικόνα της ομάδας του, ενώ αναφέρθηκε και στην τελευταία φάση του αγώνα.

Τα λεγόμενά του δεν ήχησαν καλά στους ιθύνοντες του οργανισμού που πήραν την απόφαση να τον αποδεσμεύσουν και στη συνέχεια έδρασαν αστραπιαία υπογράφοντας τον Λούκα Μπάνκι.

Ο Μπάνκι πλέον έχει την ευκαιρία να εργαστεί στο τοπ ευρωπαϊκό επίπεδο, σε μια ομάδα που ναι μεν τα τελευταία χρόνια δεν έχει να επιδείξει επιτυχίες, έχει όμως όλα τα φόντα να το κάνει στο μέλλον. Λιβόρνο, Τριέστε, Τραπάνι, Σιένα, Αρμάνι Μιλάνο, Τορίνο και Πέσαρο είναι οι ομάδες της χώρας του που έχει εργαστεί στην πλούσια καριέρα του, ενώ έχει έρθει στην Ελλάδα για την ΑΕΚ και πριν προπονήσει τους Λετονούς ήταν στη Στρασμπούρ.

Σκαριόλο: «Πιο ανταγωνιστική η φετινή Euroleague, ενισχύθηκαν αρκετά οι ομάδες που πέρυσι δεν μπήκαν στα playoffs»
EUROLEAGUE

15:46 - 13.09.2023

Σκαριόλο: «Πιο ανταγωνιστική η φετινή Euroleague, ενισχύθηκαν αρκετά οι ομάδες που πέρυσι δεν μπήκαν στα playoffs»

Ο Σέρχιο Σκαριόλο μίλησε για τη φετινή Euroleague, απέφυγε να αναλύσει τους στόχους της Βίρτους και επισήμανε ότι φέτος το πρωτάθλημα θα είναι πολύ πιο ανταγωνιστικό από τα προηγούμενα.

Η ομάδα της Μπολόνια το 2025 θα μπει στη νέα της αρένα για την οποία έχουν δαπανηθεί 55 εκατομμύρια ευρώ. Άπαντες στον σύλλογο φιλοδοξούν ότι η Βίρτους στο μέλλον θα είναι ευρωπαϊκή υπερδύναμη και για το λόγο αυτό η επιλογή του Μπάνκι ήταν στοχευμένη, αφού ο ίδιος έδωσε τα διαπιστευτήριά του στο Μουντομπάσκετ που ολοκληρώθηκε πρόσφατα, εκεί όπυ η ομάδα του Λετονία έκανε φοβερό τουρνουά και εντυπωσίασε τον μπασκετικό πλανήτη.