To -45 από την Αναντολού Εφές ήταν η πιο βαριά ήττα στην ευρωπαϊκή ιστορία του Ερυθρού Αστέρα (vid)
i

© Euroleague Basketball

To -45 από την Αναντολού Εφές ήταν η πιο βαριά ήττα στην ευρωπαϊκή ιστορία του Ερυθρού Αστέρα (vid)

Γιώργος Γαβριλάκης 23:43 - 11.04.2024 / Ανανεώθηκε: 23:49 - 11.04.2024

O Ερυθρός Αστέρας ολοκλήρωσε την παρουσία του στη φετινή Euroleague με μία τραγική ήττα από την Αναντολού Εφές. Το 100-55 και το -45 λειτουργεί ως η πιο ευρεία ήττα των Σέρβων στην Ευρώπη.

Η σεζόν του ξεκίνησε και μάλιστα τα όνειρά του έφθαναν μέχρι το Final Four. Τελικά αποδείχθηκαν θερινής νυκτός.

Ο Ερυθρός Αστέρας έχασε νωρίς την... θεωρητική του λάμψη, ο αποκλεισμός από την post season είναι κάτι που προέκυψε εδώ και αρκετές εβδομάδες και οι καλοκαιρινές επενδύσεις και τα χρήματα που σπαταλήθηκαν (και δεν ήταν λίγα) πήγαν... χαμένα.

Μάλιστα, το βράδυ της Πέμπτης (11/4) στην 34η και τελευταία αγωνιστική της κανονικής διάρκειας δεν γνώρισε απλώς μία ακόμα ήττα. Έχασε στην Κωνσταντινούπολη από την Αναντολού Εφές με 100-55 και αυτή η διαφορά (-45) ήταν η μεγαλύτερη με την οποία έχει αποτύχει σε έναν ευρωπαϊκό αγώνα.

Έσπασε το αρνητικό ρεκόρ του -38 από το 2015, όταν οι «ερυθρόλευκοι» του Βελιγραδίου είχαν ηττηθεί με 91-53 από την Χίμκι. Όπως και τότε έτσι και τώρα, οι Σέρβοι έβαλαν μόλις 53 πόντους και αυτοί είναι οι λιγότεροι που σημείωσαν ποτέ τους στη διοργάνωση.

Κόντρα στην Εφές δεν υπήρξε στόχος ή διεκδίκηση για την ομάδα του κόουτς Γιάννη Σφαιρόπουλου, αλλά αυτό δεν δικαιολογεί την εικόνα που παρουσίασαν.

Κατά τη διάρκεια του αγώνα κόντρα στους Τούρκους, ο Μίλος Τεόντοσιτς και ο Τζόελ Μπολομπόι αποβλήθηκαν κανένας από τους παίκτες του Ερυθρού Αστέρα δεν έβαλε πάνω από 11 πόντους. Τόσους ακριβώς είχαν οι Νεμάνια Νέντοβιτς, Ρόκας Γκιεντράιτις και Λούκα Μίτροβιτς.

Αξίζει να σημειωθεί, ότι αν ο Ερυθρός Αστέρας νικούσε στην Κωνσταντινούπολη (όσο αστείο κι αν ακούγεται βάσει της εξέλιξης) τότε θα έδινε την ευκαιρία στην Παρτίζαν να προκριθεί την Παρασκευή (12/4) με νίκη επί της Βαλένθια. Πλέον, οι συμπολίτες αλλά και «αιώνιοι εχθροί» τους δεν έχουν καμία τύχη: Αποκλείστηκαν!

🔴 Παναθηναϊκός - Άλμπα Βερολίνου 84 - 75: Κλείδωσε τη δεύτερη θέση και το πλεονέκτημα έδρας

Κάντε εγγραφή στο YouTube κανάλι του Sportal.gr για αποκλειστικές συνεντεύξεις, Live Streams και πλούσιο video περιεχόμενο!