Ρεκόρ καριέρας στην Euroleague ο Ναν - Στο NBA έχει βάλει παραπάνω... (vid)

Ρεκόρ καριέρας στην Euroleague ο Ναν - Στο NBA έχει βάλει παραπάνω... (vid)

Γιώργος Γαβριλάκης 23:07 - 11.04.2024 / Ανανεώθηκε: 23:52 - 11.04.2024

Mε 28 πόντους ο Κέντρικ Ναν οδήγησε τον Παναθηναϊκό στη νίκη κόντρα στην Άλμπα Βερολίνου και έκανε ρεκόρ καριέρας στην Euroleague. Bέβαια στο ΝΒΑ έχει σταματήσει το κοντέρ του στους 36 πόντους.

Ο Παναθηναϊκός ολοκλήρωσε με νίκη την παρουσία του στην κανονική διάρκεια της Euroleague κόντρα στην Άλμπα Βερολίνου και ο Κέντρικ Ναν στην 34η και τελευταία αγωνιστική έκανε ρεκόρ καριέρας στην Ευρώπη.

Ο Αμερικανός γκαρντ έβαλε 28 πόντους, τους 23 μάλιστα τους σημείωσε στο δεύτερο ημίχρονο. Ήταν ασταμάτητος. Ευστόχησε στα πέντε από τα οκτώ τρίποντα που εκτέλεσε, είχε 6/9 δίποντα και ναι μεν έχασε την πρώτη του βολή στη διοργάνωση (είχε 1/2) αλλά η επίδοσή του καταγράφεται ως η κορυφαία του στην γηραιά ήπειρο.

Βέβαια, στην επαγγελματική του καριέρα έχει βάλει περισσότερους σε ένα παιχνίδι. Συγκεκριμένα, στις 10 Δεκεμβρίου του 2019, με τους Μαϊάμι Χιτ είχε σταματήσει στους 36 πόντους σε αγώνα κόντρα στους Ατλάντα Χοκς.

Συνολικά στην rookie σεζόν του στην Euroleague με τον Παναθηναϊκό, ο Κέντρικ Ναν σε 28 αγώνες έχει καταγράψει στη στατιστική του 15,4 πόντους μέσο όρο, ενώ την έχει εμπλουτίσει με 3,1 ασίστ και 2,5 ριμπάουντ.

Πριν καταρρίψει την προσωπική του καλύτερη επίδοση στην επίθεση, το πιο παραγωγικό του ματς στην Ευρώπη ήταν αυτό της 25ης αγωνιστικής κόντρα στην Ζαλγκίρις, όταν είχε σημειώσει 26 πόντους με 5/7 τρίποντα.

Αξίζει επίσης να σημειωθεί ότι κόντρα την Άλμπα έβαλε για όγδοη φορά στην κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση πάνω από 20 πόντους!

🔴 Παναθηναϊκός - Άλμπα Βερολίνου 84 - 75: Κλείδωσε τη δεύτερη θέση και το πλεονέκτημα έδρας