Τα πεπραγμένα του Εργκίν Αταμάν στα playoffs της Euroleague

Εργκίν Αταμάν

i

©Intime

Τα πεπραγμένα του Εργκίν Αταμάν στα playoffs της Euroleague

Χρήστος Τσάλτας 23:07 - 11.04.2024 / Ανανεώθηκε: 23:10 - 11.04.2024

Ο Παναθηναϊκός AKTOR ολοκλήρωσε με τον καλύτερο τρόπο την regular season της Euroleague και ο Εργκίν Αταμάν ετοιμάζεται για την έβδομη σειρά με πέμπτη διαφορετική ομάδα στη διοργάνωση.

Αποστολή εξετελέσθη για τον Παναθηναϊκό AKTOR, που κατάφερε να εξασφαλίσει το πλεονέκτημα έδρας στα φετινά playoffs της Euroleague. Το τριφύλλι επικράτησε της Άλμπα Βερολίνου και τώρα ετοιμάζεται για το πιο ενδιαφέρον κομμάτι της σεζόν. Παράλληλα, ο Εργγκίν Αταμάν μετράει αντίστροφα για μία ακόμα σειρά με φόντο το Final 4.

Η αρχή έγινε τη σεζόν 2002-03, όταν και κάθισε στην άκρη του πάγκου της Μοντεπάσκι Σιένα. Ο Τούρκος κόουτς οδήγησε την ιταλική ομάδα στο Final 4, καθώς στη φάση των 16 τερμάτισε στην πρώτη θέση του ομίλου της, όπου μεταξύ άλλων είχε και αντίπαλο τον Παναθηναϊκό, έχοντας ρεκόρ 4-2.

Green hell το ΟΑΚΑ, Green Freak ο Αντετοκούνμπο και ο Παναθηναϊκός του αφηνιασμένου Ναν ετοιμάζεται για... Βερολίνο!
EUROLEAGUE

23:05 - 11.04.2024

Green hell το ΟΑΚΑ, Green Freak ο Αντετοκούνμπο και ο Παναθηναϊκός του αφηνιασμένου Ναν ετοιμάζεται για... Βερολίνο!

Ο Παναθηναϊκός AKTOR τα... χρειάστηκε απέναντι στην Άλμπα Βερολίνου, αλλά με τον Κέντρικ Ναν να κάνει νέο ρεκόρ καριέρας με 28 πόντους, τον Κώστα Αντετοκούνμπο να γυρνάει το ματς με την ενέργειά του και το ΟΑΚΑ να «κοχλάζει», έφτασε στη νίκη (84-75) και στη δεύτερη θέση της EuroLeague.

Η δεύτερη παρουσία σε playoffs ήρθε δύο χρόνια αργότερα, τη σεζόν 2004-05 με την Ουλκέρ, όταν και αποκλείστηκε στα προημιτελικά απέναντι στην ΤΣΣΚΑ Μόσχας, με την ρωσική ομάδα να παίρνει την πρόκριση για το Final 4 με 2-0 στη σειρά.

Η επιστροφή του Εργκίν Αταμάν σε playoffs της διοργάνωσης ήρθε τη σεζόν 2013-14, με την Γαλατασαράι. Η «τσιμ μπομ» αντιμετώπισε την Μπαρτσελόνα στη σειρά των προημιτελικών, με τους Καταλανούς να είναι ανώτεροι και να «σκουπίζουν» τους Τούρκος με 3-0 στις νίκες.

Η πρώτη παρουσία του σε playoffs της Euroleague με την Αναντολού Εφές ήρθε τη σεζόν 2018-19. Εκεί ο Τούρκος κόουτς είχε βάλει φαρδιά πλατιά την υπογραφή του στο οικοδόμημα της Εφές και την οδήγησε ως τον μεγάλο τελικό της διοργάνωσης, όπου και «λύγισε» από την ΤΣΣΚΑ Μόσχας. Λίγο νωρίτερα η Εφές κατάφερε να πάρει την πρόκριση για το Final 4 της διοργάνωσης, επικρατώντας της Μπαρτσελόνα με 3-2 στη σειρά των προημιτελικών.

Την διετία 2020-22 η Αναντολού Εφές κυριάρχησε στην Euroleague, φτάνοντας σε ισάριθμες κατακτήσεις του τίτλου. Η πρώτη ήρθε τη σεζόν 2020-21, με την τουρκική ομάδα να επικρατεί στη σειρά των playoffs της Ρεάλ Μαδρίτης με 3-2 στις νίκες, ενώ την επόμενη σεζόν κατάφερε να επικρατήσει της Αρμάνι Μιλάνο με 3-1 στις νίκες και να βρεθεί στο Final 4 του Βελιγραδίου.

Συνολικά στην καριέρα του στην Euroleague ο Εργκίν Αταμάν μετράει ρεκόρ 13 νίκες και 12 ήττες και πλέον ετοιμάζεται για την έβδομη σειρά playoffs στην καριέρα του, με πέμπτη διαφορετική ομάδα.

Sportal Euroleague Show με Παναθηναϊκός - Άλμπα και όλη τη δράση της Πέμπτης