Τόπιτς: «Αν ο Σφαιρόπουλος μου πει να πεθάνω στο παρκέ θα το κάνω»

Τόπιτς: «Αν ο Σφαιρόπουλος μου πει να πεθάνω στο παρκέ θα το κάνω»

Γιάννης Πάλλας 18:52 - 28.12.2023

Ο Νίκολα Τόπιτς ανυπομονεί να αγωνιστεί με την καθοδήγηση τοου Γιάννη Σφαιρόπουλου

Κάθε λεπτό που θα βρίσκεται στο παρκέ είναι αποφασισμένος να αξιοποιήσει ο Νίκολα Τόπιτς στον Ερυθρό Αστέρα, προκειμένου να εξελιχθεί αγωστικά υπό τις οδηγίες του Γιάννη Σφαιρόπουλου.

Ο 18χρονος γκαρντ που ήταν δανεικός στη Μέγκα Μπάσκετ επέστρεψε άμεσα στην ομάδα του Ερυθρού Αστέρα, προκειμένου να αγωνιστεί στο υψηλότερο επίπεδο.

Sportal Euroleague Show με Παναθηναϊκός - Ερυθρός Αστέρας και όλη τη δράση της Πέμπτης

«Ήταν πάντα το όνειρό μου να παίξω στον Ερυθρό Αστέρα. Μεγάλωσα ως οπαδός αυτής της ομάδας. Θα σημαίνει πολλά για εμένα να παίξω μπροστά σε 20.000 οπαδούς στην "Stark Arena". Δεν θα μπορούσα να πω όχι στην EuroLeague. Ήταν ένα μεγάλο ρίσκο, αλλά είμαι έτοιμος. Έχω 100% εμπιστοσύνη στον εαυτό μου. Ο πατέρας μου, ο ατζέντης μου, Μίσκο Ραζνάτοβιτς και εγώ κατανοούμε ότι αυτή η κίνηση μπορεί να επηρεάσει τις πιθανότητές μου να επιλεγώ στο NBA Draft, εάν δεν αποδώσω καλά. Είμαι έτοιμος να παλέψω και να ανταγωνιστώ» ήταν οι πρώτες δηλώσεις του Νίκολα Τόπιτς.

«Δεν έχουμε συζητήσει τον ρόλο μου. Ό,τι αποφασίσει ο προπονητής, αυτό θα κάνω. Αν μου πει να πεθάνω στο παρκέ, θα πεθάνω. Ό,τι χρειάζεται. Θα βάλω τα δυνατά μου για να κάνω το σωστό» συνέχισε ο 18χρονος Σέρβος γκαρντ.

Στη συνέχεια επισήμανε: «Ο Λούκα Ντόντσιτς είναι ένας σπουδαίος παίκτης. Έχει πει ότι είναι πιο δύσκολο να σκοράρεις στην EuroLeague συγκριτικά με το NBA. Δεν ξέρω αν συμφωνώ, αλλά θα το δω και μόνος μου σε έξι μήνες. Ο Λούκα είναι σίγουρα ένας από τους παίκτες που θαυμάζω, όμως είμαστε πολύ διαφορετικοί. Δεν μπορώ να φτάσω το επίπεδό του και φυσικά με ευχαριστεί όταν οι άνθρωποι λένε ότι του μοιάζω, γιατί είναι ένας από τους καλύτερους παίκτες του πλανήτη».

Και κατέληξε: «Το μπάσκετ είναι ένα παιχνίδι αποφάσεων. Ένα παιχνίδι ψυχολογίας. Ο παίκτης που παίρνει τις αποφάσεις πιο γρήγορα, έχει περισσότερες πιθανότητες να απολαύσει την νίκη στο φινάλε. Η EuroLeague είναι μια διοργάνωση με mind-games. Είναι ένα παιχνίδι που πρέπει να 'διαβάζεις' τις κινήσεις.

Δεν σκέφτομαι καθόλου το Draft, είναι πολύ μακριά. Σε 5 ή 6 μήνες. Κοιτάζω το επόμενο παιχνίδι. Αυτή τη στιγμή σκέφτομαι τον Παναθηναϊκό».