Επιστρέφει για τη Φενέρμπαχτσε ο Γιαμ Μαντάρ - Αναμένεται να αγωνιστεί κόντρα στον Ολυμπιακό

Γιαμ Μαντάρ

i

2023 EuroLeague Basketball

Επιστρέφει για τη Φενέρμπαχτσε ο Γιαμ Μαντάρ - Αναμένεται να αγωνιστεί κόντρα στον Ολυμπιακό

Γιώργος Γαβριλάκης 15:30 - 01.11.2023 / Ανανεώθηκε: 17:03 - 01.11.2023

Μετά την απουσία του την πέμπτη αγωνιστική κόντρα στην Μπάγερν Μονάχου, ο Γιαμ Μαντάρ προπονήθηκε και αναμένεται να επανεμφανιστεί στην EuroLeague -έπειτα από ένα μικρό... διάλειμμα- και να φορέσει τη φανέλα κόντρα στον Ολυμπιακό (2/11) στη μονομαχία της Κωνσταντινούπολης.

Η αρχική ενημέρωση για τον τραυματισμό του, περιέγραφε την ανάγκη να μείνει εκτός για το ματς της Φενέρμπαχτσε κόντρα στη Μπάγερν Μονάχου (όπως και συνέβη) και η πρόβλεψη έλεγε ότι θα επιστρέψει στη δράση την Πέμπτη (2/11) για το εντός έδρας παιχνίδι με τον Ολυμπιακό

Τελικά, όλα πήγαν βάσει των υπολογισμών και ο Γιαμ Μαντάρ δείχνει πως έχει ξεπεράσει τον τραυματισμό του, με αποτέλεσμα ο νεαρός Ισραηλινός γκαρντ να υπολογίζεται από τον κόουτς Δημήτρη Ιτούδη τη μέρα που θα αντιμετωπίσει τους «ερυθρόλευκους» του Γιώργου Μπαρτζώκα

Ο Μάνταρ είναι κομβικός παίκτης για τον σύλλογο της Κωνσταντινούπολης έτσι κι αλλιώς, πόσο μάλλον από τη στιγμή που η σεζόν ξεκίνησε με τον σοβαρό τραυματισμό του Ραούλ Νέτο και ακολούθως από την απώλεια του Τάιλερ Ντόρσεϊ. Βέβαια, ο Ελληνοαμερικανός γκαρντ και πρώην παίκτης του Ολυμπιακού αποθεραπεύτηκε γρήγορα και η Φενέρ τον είδε να επιτρέφει στη δράση στο προηγούμενο παιχνίδι κόντρα στην Μπάγερν Μονάχου. 

MVP του Οκτωβρίου ο Τόρνικε Σενγκέλια της Βίρτους Μπολόνια (vid)
EUROLEAGUE

15:32 - 01.11.2023

MVP του Οκτωβρίου ο Τόρνικε Σενγκέλια της Βίρτους Μπολόνια (vid)

Ο πολυτιμότερος παίκτης του πρώτου μήνα της EuroLeague είναι ο Τόρνικε Σενγκέλια! Ο Γεωργιανός φόργουορντ, που παραλίγο το καλοκαίρι να μεταγραφεί στον Παναθηναϊκό, αλλά τελικά έμεινε στη Βίρτους Μπολόνια, που την έχει μετατρέψει στην πιο... αυτή ομάδα ολόκλητης της EuroLeague.

Μοιραία, ο Νικ Καλάθης πάντως, έχει επιφορτιστεί με πολλαπλές αρμοδιότητες, ενώ ο Μαντάρ τώρα που επιστρέφει θα προσπαθήσει να του κάνει τη ζωή λίγο πιο εύκολη. Ο ισραηλινός, ο οποίος πέρσι με την Παρτίζαν έκανε σπουδαία χρονιά και μάλιστα στο τέλος βραβεύθηκε ως ο καλύτερος νέος παίκτης της EuroLeague, το καλοκαίρι επέλεξε να φύγει από το Βελιγράδι. Το γεγονός αυτό εκνεύρισε την Παρτίζαν και περισσότερο απ' όλους τον Ζέλικο Ομπράντοβιτς, ενώ τώρα στα πρώτα του ευρωπαϊκά ματς με τη φανέλα της Φενέμπαχτσε έχει 7,8 πόντους μέσο όρο.