Οπαδικό φεστιβάλ - Στο Βερολίνο 100.000 οπαδοί έξι ομάδων, αλλά η αστυνομία δεν έχει πρόβλημα!

Οπαδικό φεστιβάλ - Στο Βερολίνο 100.000 οπαδοί έξι ομάδων, αλλά η αστυνομία δεν έχει πρόβλημα!

Γιώργος Σακελλαρίου 18:05 - 09.05.2024 / Ανανεώθηκε: 11:21 - 20.05.2024

Στις 24 και 25 Μαϊου στο Βερολίνο θα βρεθούν ορδές Ελλήνων, Τούρκων, Γερμανών και Ισπανών οπαδών. Τουλάχιστον 100.000 θα έχουν εισιτήρια και πολλοί ακόμα θ’ αναζητούν, όμως, η γερμανική αστυνομία δεν πρόβαλε αντιρρήσεις…

Οι επικές προκρίσεις που σημείωσαν ο Παναθηναϊκός, ο Ολυμπιακός και η Φενέρμπαχτσε στο final 4 του Βερολίνου προκαλούν πονοκέφαλο όχι στη γερμανική αστυνομία, αλλά στους διαχειριστές των ομάδων για τα εισιτήρια.

Είναι διαφορετικό να πάει η Μπαρτσελόνα και η Μονακό, σε σύγκριση με τον Ολυμπιακό και τη Φενέρ. Ο Παναθηναϊκός εξασφάλισε την Τρίτη την πρόκριση, η Ρεάλ Μαδρίτης επίσης είχε σφραγίσει το εισιτήριο, αλλά η «Βασίλισσα» σπάνια έχει τρομερή παρουσία σε οπαδούς εκτός έδρας. Όπως για παράδειγμα πρόβλημα θα ήταν να περάσει και η Μακάμπι με τον Ολυμπιακό και τη Φενέρ. Η Μονακό δεν έχει πυρήνα οπαδών, αλλά τώρα θα είναι στο Βερολίνο οι δύο αιώνιοι της Ελλάδας, ένας μεγάλος σύλλογος από την Τουρκία και η Ρεάλ.

Στη Γερμανία υπάρχει έντονο ελληνικό στοιχείο, αλλά ακόμα πιο μεγάλο είναι αυτό των Τούρκων. Έχει σημάνει συναγερμός στις τάξεις των οπαδών τους για ένα εισιτήριο και είναι δεδομένο ότι δεκάδες χιλιάδες θα μείνουν ανικανοποίητοι. Η Uber Arena χωράει επίσημα 15.000, αλλά μπορεί η χωρητικότητά της ν’ αυξηθεί σε 17.000 και 18.000 οπαδούς.

Ο γερμανικός τελικός

Το… πρόβλημα, όμως, δεν είναι οι 17.000-18.000 οπαδοί τεσσάρων ομάδων που θα έχουν εισιτήριο για το final 4 στο μπάσκετ. Στους ημιτελικούς στις 24 του μήνα, η γερμανική αστυνομία θα πρέπει να επιβλέπει όχι μόνο αυτούς και χιλιάδες που δεν θα έχουν εισιτήριο, αλλά και δεκάδες χιλιάδες Γερμανούς οπαδούς!

Κι αυτό, διότι στο Ολυμπιακό Στάδιο του Βερολίνου στις 25 Μαϊου θα διεξαχθεί στις 21.00 ώρα Ελλάδας ο τελικός Κυπέλλου Γερμανίας Καϊζερσλάουτερν – Λεβερκούζεν. Εκεί δεν μετράει αν η μία ομάδα είναι β’ κατηγορίας, όπως η Κάϊζερσλάουτερν. Θα παίξει με την πρωταθλήτρια ομάδα του Τσάμπι Αλόνσο και δεδομένα στο γήπεδο θα είναι 75.000 θεατές!

Επίσημα η χωρητικότητα, σύμφωνα με όσα αναφέρονται στην επίσημη ιστοσελίδα του σταδίου, είναι 74.245 θεατές. Προσθέστε και τους οπαδούς που θα έχουν Παναθηναϊκός, Ολυμπιακός, Φενέρμπαχτσε και Ρεάλ Μαδρίτης, ο αριθμός πλησιάζει τις 100.000. Χωρίς επαναλαμβάνουμε αυτούς που θα ψάχνουν εισιτήρια ή να μπουν με διάφορους τρόπους στο γήπεδο.

Ακόμα και σημεία πανηγυρισμών!

Στις 24 και 25 του μήνα, λοιπόν, η αστυνομία του Βερολίνου και των γύρω πόλεων θα έχει δύσκολο έργο. Διότι και πολλοί Γερμανοί οπαδοί θα μεταβούν νωρίτερα στην πόλη. Αλλά η τοπική αστυνομία δεν ζήτησε να γίνει κεκλεισμένων ο τελικός, να μειωθούν τα εισιτήρια σε ποδόσφαιρο ή μπάσκετ. Ασφαλώς στις 26 του μήνα, τα πράγματα θα είναι πιο εύκολα, αφού θα φύγουν οι οπαδοί των γερμανικών ομάδων. Στο μπάσκετ, ακόμα και οι ηττημένοι να αναχωρήσουν θα έρθουν οι φίλοι των συλλόγων που θα παίζουν στον τελικό.

Γιαννακόπουλος: «Δεν έχω ούτε ένα εισιτήριο, δεν έχω να εξυπηρετήσω καλά-καλά την οικογένειά μου» (vid)
EUROLEAGUE

11:00 - 09.05.2024

Γιαννακόπουλος: «Δεν έχω ούτε ένα εισιτήριο, δεν έχω να εξυπηρετήσω καλά-καλά την οικογένειά μου» (vid)

Ο ισχυρός άνδρας της ΚΑΕ Παναθηναϊκός, Δημήτρης Γιαννακόπουλος μέσω ενός βίντεο στο instagram ανέφερε στους φίλους των «πράσινων» που του ζητούν εισιτήρια για το Final Four ότι δεν μπορεί να τους βοηθήσει, αφού καλά-καλά δεν μπορεί να εξυπηρετήσει την οικογένειά του.

Ο ελληνικός τελικός Παναθηναϊκός - Άρης στον Βόλο θα γίνει κεκλεισμένων, διότι όλοι οι φορείς μαζί δεν είναι ικανοί να κάνουν ένα ματς γιορτή. Ούτε καν με 8.000-9.000 οπαδούς και των δύο ομάδων. Ο Βόλος και οι επιχειρήσεις θα στερηθούν λεφτά, αντίθετα, τα μαγαζιά στο Βερολίνο θα κάνουν πάρτι. Σε μία ούτως ή άλλως, μεγάλη και τουριστική πόλη θα τονωθεί κι άλλο η οικονομία. Δυστυχώς, δεν μπορούμε να συγκριθούμε οργανωτικά με αυτές τις χώρες.

Στα γερμανικά ΜΜΕ υπήρχε, παράλληλα, ρεπορτάζ για τα εισιτήρια των δύο φιναλίστ, ενώ έχουν προβλεφθεί ακόμα και οι πλατείες που θα πανηγυρίσει ο Κυπελλούχος! Αναλυτικά το ρεπορτάζ:

«Στην υποχρεωτική συνάντηση των φιναλίστ του Κυπέλλου DFB στο Βερολίνο, ξεκαθαρίστηκαν μια σειρά από λεπτομέρειες που ενδιαφέρουν και τους ταξιδιώτες φιλάθλους από την Καϊζερσλάουτερν και το Λεβερκούζεν. Κάθε φιναλίστ θα πάρει περίπου 30.000 εισιτήρια.

Γηπεδούχος θα είναι η Καϊζερσλάουτερν. Οι οπαδοί της FCK θα παρακολουθήσουν τον τελικό από την ανατολική πλευρά, άρα έχουν την “περιοχή έδρας”. Οι οπαδοί της Λεβερκούζεν τοποθετούνται γύρω από την πύλη του “Μαραθωνίου”.

Χαμός για ένα εισιτήριο του Final 4 - Πώς μπορούν οι οπαδοί να τα αποκτήσουν
EUROLEAGUE

12:38 - 09.05.2024

Χαμός για ένα εισιτήριο του Final 4 - Πώς μπορούν οι οπαδοί να τα αποκτήσουν

Ολυμπιακός και Παναθηναϊκός ετοιμάζονται για το Βερολίνο και οι φίλοι τους είναι στα... κόκκινα για ένα εισιτήριο! Διαβάστε στο sportal που μπορείτε να βρείτε τα εναπομείναντα... μαγικά χαρτάκια!

Εκτός από την κατάληψη των κερκίδων, είναι πλέον ξεκάθαρο και που θα πανηγυρίσουν οι οπαδοί στην πόλη. Το φεστιβάλ για τους φίλους της Λάουτερν θα πραγματοποιηθεί στην Breitscheidplatz. Για τους οπαδούς της Bayer 04, η Hammarskjöldplatz κοντά στην εμπορική έκθεση είναι το σημείο επαφής.

Σε άλλη κλήρωση αποκαλύφθηκε ότι τα αποδυτήρια των γηπεδούχων θα καταλάβει η Λεβερκούζεν και των φιλοξενούμενων η Καϊζερσλάουτερν. Η Μπάγερ Λεβερκούζεν έλαβε επίσης την πρώτη επιλογή και θα παίξει με την μαύρη και κόκκινη φανέλα. Η ομάδα της δεύτερης κατηγορίας θα φορέσει ειδική φανέλα στον τελικό του κυπέλλου. Η Λάουτερν δεν θέλησε να αποκαλύψει περισσότερα».