Στην κορυφή του Top 10 των Game 3 η τρομερή τάπα του Μόουζες Ράιτ στον Βέσελι (vid)
i

© Intime

Στην κορυφή του Top 10 των Game 3 η τρομερή τάπα του Μόουζες Ράιτ στον Βέσελι (vid)

Γιώργος Γαβριλάκης 16:34 - 02.05.2024 / Ανανεώθηκε: 12:04 - 17.05.2024

Από τις δέκα καλύτερες φάσεις των τρίτων αγώνων στις σειρές των Playoffs της Euroleague, καμία δεν ήταν καλύτερη από το απίστευτο μπλοκ του Μόουζες Ράιτ. Ο Αμερικανός σέντερ του Ολυμπιακού σταμάτησε εντυπωσιακά τον Γιαν Βέσελι της Μπαρτσελόνα, ενώ με κάρφωμα διπλασίασε τις παρουσίες του και ο Φιλίπ Πετρούσεφ τριπλασίασε αυτές των «ερυθρολεύκων».

Δεν του έσβησε απλώς τα... φώτα. Ίσως ο Γιαν Βέσελι να είδε αστεράκια, ενδεχομένως μέχρι και τον ουρανό σφοντύλι.

Στο τρίτο παιχνίδι του Ολυμπιακού κόντρα στην Μπαρτσελόνα στο ΣΕΦ, οι φιλοξενούμενοι κατάφεραν να πάρουν τη νίκη και το προβάδισμα στη σειρά των Playoffs (2-1), αλλά πριν συμβεί αυτό ο Μόουζες Ράιτ κατάφερε να κάνει μία από τις κορυφαίες φάσεις της χρονιάς. Πιθανότατα ένα από τα καλύτερα μπλοκ που έχουν δει τα μάτια μας τα τελευταία χρόνια.

Ο Αμερικανός σέντερ προφανώς και θα το... αντάλλαζε για τη νίκη, αλλά επειδή δεν υπάρχει τέτοια επιλογή «κρατάει» το Νο 1 στο Top 10 των Game 3 και παρά το γεγονός ότι κατά τη διάρκεια του διημέρου δημιουργήθηκαν εξαιρετικά highlights κανένα δεν... απείλησε αυτό του Μόουζες Ράιτ, που είδε και ένα κάρφωμά του χαμηλά στη λίστα: Το Νο 9 ήταν επίσης δικό του και εμπεριείχε το follow κάρφωμά του στην τρίτη περίοδο, έπειτα από εξαιρετική πάσα του Νάιτζελ Ουίλιαμς-Γκος.

Ένας άλλος «ερυθρόλευκος» πήρε θέση στο top 10 και συγκεκριμένα στο Νο 6 τοποθετήθηκε το... παρανοϊκό τρίποντο του Φιλίπ Πετρούσεφ.

Ράιτ: «Νιώθω ότι μας έκλεψαν - Είμαστε καλύτεροι από την Μπαρτσελόνα»
EUROLEAGUE

00:50 - 01.05.2024

Ράιτ: «Νιώθω ότι μας έκλεψαν - Είμαστε καλύτεροι από την Μπαρτσελόνα»

Ο Μόουζες Ράιτ μίλησε για τη διαιτητική απόφαση που σημάδεψε τον αγώνα του Ολυμπιακού με την Μπαρτσελόνα και σημείωσε ότι η ομάδα του Πειραιά είναι καλύτερη από εκείνη του Ρότζερ Γκριμάου.

Ο Σέρβος φόργουορντ/σεντερ «αναγκαστικά» σούταρε από τα 8,5 μέτρα στη λήξη του χρόνου επίθεσης και μάλιστα σε κομβικό σημείο. Ευστόχησε και έκανε το 67-63 υπέρ του Ολυμπιακού κι ενώ απέμεναν 2'34'' για το τέλος της τέταρτης περιόδου. Εκείνη τη στιγμή οι Πειραιώτες έκαναν ένα σημαντικό βήμα προς τη νίκη, αλλά τελικά... οπισθοδρόμησαν. Και τελικά ηττήθηκαν όταν ο Πετρούσεφ έκανε το μοιραίο φάουλ στην εκπνοή στον Τζαμπάρι Πάρκερ.

🔴 Sportal Euroleague Show με Ολυμπιακός - Μπαρτσελόνα και Μακάμπι - Παναθηναϊκός για το Game 4

Κάντε εγγραφή στο YouTube κανάλι του Sportal.gr για αποκλειστικές συνεντεύξεις, Live Streams και πλούσιο video περιεχόμενο!