Ακόμα και όταν όλα είχαν τελειώσει, η Εθνική έμεινε οικογένεια

Ακόμα και όταν όλα είχαν τελειώσει, η Εθνική έμεινε οικογένεια

Χρήστος Τσάλτας 09:15 - 03.09.2023

Το κλίμα από την τελευταία προπόνηση ήρθε να δείξει πολλά για την Εθνική ομάδα, που έφτασε μέχρι εκεί που μπορούσε, κάνοντας μεγάλη προσπάθεια απέναντι σε πάρα πολλές αντιξοότητες.

Αποστολή στη Μανίλα

Το εγχείρημα ήταν εξ αρχής πολύ δύσκολο για την Εθνική ομάδα στη Μανίλα. Ο βαθμός δυσκολίας και επικινδυνότητας ανέβηκε ακόμα περισσότερο λίγες ώρες πριν από την πρεμιέρα της στο τουρνουά, όταν έγιναν γνωστά τα νέα του τραυματισμού του Ντίνου Μήτογλου.

Ρωγμώδες κάταγμα στο μικρό δάχτυλο του αριστερού χεριού, 20 μέρες εκτός δράσης και η Εθνική έχασε το πιο σημαντικό γρανάζι της, τον παίκτη γύρω από τον οποίο περιστρεφόταν -σχεδόν- όλο το επιθετικό πλάνο του Ιτούδη και των συνεργατών του. Δεν ήταν εύκολο να αναπληρωθεί τέτοιο κενό και παρά την προσπάθεια όλων, το step up παικτών κατά τη διάρκεια του τουρνουά, αυτό δεν αρκούσε.

Η Εθνική είχε να παλέψει με πολλά και ιδίως με σκληρούς αντιπάλους. Η Λιθουανία «τιμώρησε» όλα τα νεκρά διαστήματα και τα λάθη της στο δεύτερο ημίχρονο και την άφησε εκτός συνέχειας. Η απογοήτευση και η στεναχώρια ήταν τα συναισθήματα που κυριαρχούσαν στα ενδότερα της Εθνικής ομάδας. Η περηφάνια για όσους προσπάθησαν και έδωσαν το 110% όμως ήταν το στοιχείο που κυριαρχούσε.

Αυτό αποτυπώθηκε και στην προπόνηση του Σαββάτου, που ήταν η τελευταία της Εθνικής στη Μανίλα. Παρά την απογοήτευση για τον αποκλεισμό, οι διεθνείς ήταν όλοι ενωμένοι, γελούσαν, έκαναν πλάκες ο ένας με τον άλλο και έδειχναν εικόνα πραγματικής ομάδας σε όλα τα επίπεδα. Αυτό το κλίμα άλλωστε ήταν που βοήθησε την «γαλανόλευκη» να ξεπεράσει τις δυσκολίες και με αυτό κλείνει το τουρνουά στην πρωτεύουσα των Φιλιππίνων.

Ακόμα και όταν όλα είχαν τελειώσει, στην πιο δύσκολη ώρα για την «επίσημη αγαπημένη», οι παίκτες του Δημήτρη Ιτούδη ήταν μια γροθιά, ήταν εκεί ο ένας για τον άλλο, δείχνοντας πως πάνω απ' όλα η Εθνική είναι μια οικογένεια. Στα καλά και στα άσχημα.

Το Mundobasket 2023 στο sportal.gr

Η δράση του Παγκοσμίου Κυπέλλου που διεξάγεται σε Φιλιππίνες, Ινδονησία και Ιαπωνία κορυφώνεται και το Sportal.gr είναι εδώ για να σας ενημερώνει με εγκυρότητα και ταχύτητα. Η πορεία και τα νέα της Εθνικής μας, αλλά και όλων των ομάδων, το πρόγραμμα και τα αποτελέσματα των αγώνων είναι εδώ, για να μην χάσετε ούτε τις λεπτομέρειες του Mundobasket 2023.

Tags: