«Τελικός» με Λιθουανία για την Εθνική με... φόντο την οκτάδα του Παγκοσμίου Κυπέλλου

«Τελικός» με Λιθουανία για την Εθνική με... φόντο την οκτάδα του Παγκοσμίου Κυπέλλου

Χρήστος Τσάλτας 08:00 - 01.09.2023

Η Εθνική ομάδα αντιμετωπίζει τη Λιθουανία (15:40) στην πρώτη αναμέτρηση για τη φάση των 16 τοu Παγκοσμίου Κυπέλλου και θέλει τη νίκη για να διατηρηθεί ζωντανή όσον αφορά την πρόκριση στην οκτάδα.

Αποστολή στη Μανίλα

Ακόμα μια μέρα, ακόμα ένας τελικός για την Εθνική. Η «γαλανόλευκη» μετά την επικράτηση κόντρα στη Νέα Ζηλανδία, που χάρισε την πρόκριση στον επόμενο γύρο του Παγκοσμίου Κυπέλλου, στρέφει το βλέμμα της στο μεγάλο παιχνίδι με τη Λιθουανία.

Έναν αγώνα με σαφώς περισσότερες απαιτήσεις και πολύ μεγαλύτερα «πρέπει», με την ομάδα του Δημήτρη Ιτούδη να έχει στον ορίζοντα τον αγώνα αυτόν, ο οποίος θα κρίνει τα πάντα για την πορεία της στο τουρνουά. Με νίκη η Εθνική μένει «ζωντανή» για την οκτάδα, με ήττα αποχαιρετά πρόωρα τη διοργάνωση και δεν της αρκεί η νίκη με το Μαυροβούνιο για να προκριθεί.

Προβλήματα για την Εθνική δεν υπάρχουν. Το κλίμα στα ενδότερα είναι πολύ καλό, μετά και την επικράτηση της Τετάρτης κόντρα στους Tall Blacks και με την ίδια διάθεση και την ίδια όρεξη άπαντες θέλουν να μπουν στο παιχνίδι με την Lietuva, προκειμένου να φτάσουν στο θετικό αποτέλεσμα.

Ο Δημήτρης Ιτούδης έδωσε έμφαση σε συγκεκριμένα κομμάτια της τακτικής, προκειμένου οι παίκτες του να είναι έτοιμοι στο 100% για κάθε πρόκληση που θα τους θέσει η ομάδα της Λιθουανίας.

Από την άλλη πλευρά, η ομάδα του Κάζις Μακσβίτις ολοκλήρωσε την πρώτη φάση του τουρνουά αήττητη με ρεκόρ 3-0, δείχνοντας τα δόντια της. Άπαντες ωστόσο περιμένουν σαφώς πιο δύσκολη δεύτερη φάση, με τη Λιθουανία ναθέλει να κλείσει θέση στην οκτάδα στο παιχνίδι με την Εθνική.

Εντός των τειχών άπαντες είναι ήρεμοι για το παιχνίδι της Παρασκευής, με τον Γιόνας Βαλαντσιούνας να δίνει τον ρυθμό στην προπόνηση της Πέμπτης. Οι Λιθουανοί θέλουν να κεφαλαιοποιήσουν την εικόνα τους στα προηγούμενα παιχνίδια, με μια ακόμα μεγάλη νίκη.

Στο άλλο παιχνίδι της ημέρας, η Team USA θέλει να τσεκάρει από τώρα το εισιτήριο για την οκτάδα και αντιμετωπίζει το Μαυροβούνιο (16.40), με στόχο να συνεχίσει τις καλές εμφανίσεις, παρουσιάζοντας σταθερά βελτίωση στο παιχνίδι της.

Το πρόγραμμα της ημέρας

ΗΠΑ - Μαυροβούνιο 11.40

Λιθουανία - Ελλάδα 15.40

Η βαθμολογία

1. ΗΠΑ 3-0

2. Λιθουανία 3-0

3. Ελλάδα 2-1

4. Μαυροβούνιο 2-1

Το Mundobasket 2023 στο sportal.gr

Η δράση του Παγκοσμίου Κυπέλλου που διεξάγεται σε Φιλιππίνες, Ινδονησία και Ιαπωνία κορυφώνεται και το Sportal.gr είναι εδώ για να σας ενημερώνει με εγκυρότητα και ταχύτητα. Η πορεία και τα νέα της Εθνικής μας, αλλά και όλων των ομάδων, το πρόγραμμα και τα αποτελέσματα των αγώνων είναι εδώ, για να μην χάσετε ούτε τις λεπτομέρειες του Mundobasket 2023.