Ο Ουόκαπ δεν είναι ο... Έλληνας που έχεις συνηθίσει

Τόμας Ουόκαπ

i

© FIBA

Ο Ουόκαπ δεν είναι ο... Έλληνας που έχεις συνηθίσει

Aχιλλέας Μαυροδόντης 18:19 - 31.08.2023 / Ανανεώθηκε: 18:19 - 31.08.2023

Ο Τόμας Ουόκαπ είναι υπερπολύτιμος για την Εθνική μας ομάδα, με το μέγεθος της καρδιάς του να δείχνει πως... μάλλον είναι πράγματι γεννημένος στον Πειραιά.

Η Εθνική μας ομάδα έκανε το χρέος της και πλέον μπορούμε να πούμε πως είναι ήδη πετυχημένη βάσει των δεδομένων.

Το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα είναι στην φάση των «16» του Παγκοσμίου Κυπέλλου 2023, προκρίθηκε στο Προολυμπιακό τουρνουά και πλέον άπαντες μπορούν να παραδεχθούν πως μετά τα όσα συνέβησαν αυτό το καλοκαίρι, η Ελλάδα είναι στην καλύτερη δυνατή κατάσταση.

Γιάννης Αντετοκούνμπο εκτός. Κώστας Αντετοκούνμπο εκτός. Κώστας Σλούκας εκτός. Νικ Καλάθης εκτός. Τάιλερ Ντόρσεϊ εκτός. Σα να μην έφταναν όλα αυτά, είχαμε και τον τραυματισμό του Ντίνου Μήτογλου, ο οποίος ήρθε την τελευταία στιγμή και ανάγκασε τον Δημήτρη Ιτούδη να πορευτεί με 11 παίκτες.

Από εκεί και πέρα είδαμε πολλούς παίκτες να κάνουν το κάτι παραπάνω και να βγαίνουν μπροστά. Εκείνος όμως που έχει δείξει την μεγαλύτερη σταθερότητα από όλους, την μεγαλύτερη αυταπάρνηση και το περισσότερο πάθος, δεν είναι άλλος από τον Τόμας Ουόκαπ.

Ο Θωμάς Ουοκαπόπουλος απολαμβάνει κάθε στιγμή του με το εθνόσημο και το δείχνει με κάθε ευκαιρία. Μετά από κάθε παιχνίδι «χτυπάει» με story στα social media, πανηγυρίζει κάθε καλάθι των συμπαικτών του, τα δίνει όλα σε κάθε φάση και κάνει πάντα ό,τι χρειάζεται για να δώσει λύσεις.

Δεν είναι υπερβολή να πούμε πως χωρίς τον Ουόκαπ η Εθνική έχει πρόβλημα. Ο γκαρντ του Ολυμπιακού νοικοκυρεύει το παιχνίδι της ομάδας του Δημήτρη Ιτούδη, δεν φοβάται να βγει μπροστά και πάντα κάνει τους συμπαίκτες του καλύτερους. Εξάλλου οι 7.7 ασίστ ανά αγώνα δεν είναι τυχαίες. Ούτε το γεγονός πως έγινε ο πρώτος παίκτης στην ιστορία της Εθνικής μας με 5+ ασίστ σε τρία σερί ματς. 

Παπανικολάου Ουόκαπ Παπαπέτρου © FIBA

«Είπα στους συνεργάτες μου πως ίσως χρειαστεί ο Ουόκαπ να παίξει 40 λεπτά. Είναι κλειδί για μένα που γυρίζει και με κοιτά για το πώς θα παίξουμε. Είναι συγκεντρωμένος πάντα και διαβάζει πώς θα πρέπει να αγωνιστούμε», είπε για τον Τόμας Ουόκαπ ο Δημήτρης Ιτούδης και τα 37:32 που έγραψε ο παίκτης στο παρκέ το αποδεικνύουν.

Επιπλέον, το βασικότερο όλων για τον Ουόκαπ είναι πως πάντα είναι παίκτης που δίνει το κάτι παραπάνω στην άμυνα και αυτό του χαρίζει θετικό πρόσημο στην «σούμα». Ακόμα και σε ημέρες που δεν βρίσκει σκορ, ο Τόμας Ουόκαπ βάζει το κορμί του στην άμυνα, ρίχνει ατελείωτο μπασκετικό ξύλο στα αντίπαλα γκαρντ (και όχι μόνο γκαρντ) και δίνει τον ρυθμό με αυτό τον τρόπο και στους συμπαίκτες του.

Πολλά ακούστηκαν για την ελληνοποίησή του. Σίγουρα δεν είναι ο... Έλληνας που έχεις συνηθίσει, καθώς ποτέ άλλοτε δεν είχαμε δει Νατουραλιζέ στην Εθνική (ο Ντόρσεϊ παρότι παίζει ως νατουραλιζέ, έχει τουλάχιστον ελληνικές ρίζες). Είναι όμως ένας παίκτης που έχει αποφασίσει να ματώσει για την Εθνική μας ομάδα.

Βουτιές στο παρκέ, πίεση παντού, ηγετική παρουσία σε άμυνα και επίθεση. Σαφώς δεν είναι ο καλύτερος σκόρερ. Αν το είχε όμως και αυτό στο παιχνίδι του δεν θα έπαιζε στην Ευρώπη, αλλά στο ΝΒΑ. Όπως και να έχει, η Εθνική μας είναι τυχερή που τον έχει και εκείνος κάθε αγώνα που περνάει δείχνει πως θέλει να τα δώσει όλα για την χώρα μας.

Δεν ξέρω για εσάς, εμένα αυτό μου αρκεί...

ΥΓ. Τι έκανες ρε Παπαπέτρου;

ΥΓ2. Τι έκανες ρε Λαρεντζάκη;

ΥΓ3. Η Ελλάδα είναι πετυχημένη φέτος. Μπορεί να μην μας είναι αρκετό αυτό, όμως είναι ξεκάθαρο πως αυτό που ήταν μέσα στις δυνατότητές της το έκανε. Πλέον πάμε για την υπέρβαση. Θα τα καταφέρει η επίσημη αγαπημένη; Και να μην τα καταφέρει, το Προολυμπιακό είναι μπροστά της και μπορεί να «ρεφάρει».

ΥΓ4. Ο Χρήστος Τσάλτας είναι ο απεσταλμένος του Sportal στη Μανίλα και η αλήθεια είναι πως μόνο από τον... δήμαρχο δεν έχει πάρει ακόμα συνέντευξη. Μείνετε εσείς συντονισμένοι όμως, γιατί ο Χρηστάρας θα κάνει κι άλλα θαύματα από την άλλη άκρη του Πλανήτη για εσάς!

Το Mundobasket 2023 στο sportal.gr

Η δράση του Παγκοσμίου Κυπέλλου που διεξάγεται σε Φιλιππίνες, Ινδονησία και Ιαπωνία κορυφώνεται και το Sportal.gr είναι εδώ για να σας ενημερώνει με εγκυρότητα και ταχύτητα. Η πορεία και τα νέα της Εθνικής μας, αλλά και όλων των ομάδων, το πρόγραμμα και τα αποτελέσματα των αγώνων είναι εδώ, για να μην χάσετε ούτε τις λεπτομέρειες του Mundobasket 2023.

17:51 - 30.08.2023

To Post-game του αγώνα της Εθνικής με τη Νέα Ζηλανδία με τον Γιώργο Βόβορα

Παρακολουθήστε το postgame για την αναμέτρηση της Εθνικής μας ομάδας κόντρα στη Νέα Ζηλανδία! Βασίλης Μοιρώτσος και Γιάννης Πάλλας έχουν μαζί τους στο στούντιο του Sportal τον Γιώργο Βόβορα και σχολιάσουν όσα συνέβησαν στον αγώνα της Ελλάδας. Από τη Μανίλα ο απεσταλμένος του Sportal, Χρήστος Τσάλτας, μας μεταφέρει όλα τα τελευταία νέα, ρεπορτάζ και αποκλειστικές συνεντεύξεις.