Η Εθνική χωρίς... ανάσα έτοιμη για έναν ακόμα «τελικό» (vid)

Χρήστος Τσάλτας 21:48 - 31.08.2023 / Ανανεώθηκε: 13:58 - 01.09.2023

Το μεγάλο άγχος που έφυγε απ΄οτους ώμους, η πρόκληση στον ορίζοντα και ο «τελικός» με τη Λιθουανία. Ο Χρήστος Τσάλτας μεταφέρει από τη Μανόλα όλα τα τελευταία νέα της Εθνικής πριν από το μεγάλο παιχνίδι της Παρασκευής, που θα κρίνει την πορεία της στο Παγκόσμιο Κύπελλο.

Αποστολή στη Μανίλα

H αναμέτρηση-τελικός με τη Νέα Ζηλανδία ανήκει στο παρελθόν, η αναμέτρηση-τελικός με τη Λιθουανία είναι προ των πυλών. Η Εθνική ομάδα κατάφερε να προκριθεί στις 16 καλύτερες ομάδες του κόσμου στο Παγκόσμιο Κύπελλο, όμως τα «βάσανα» και τα do or die παιχνίδια δεν σταμάτησαν στην αναμέτρηση της Τετάρτης.

Ο αγώνας με τη Λιθουανία στην Mall of Asia Arena το απόγευμα της Παρασκευής θα κρίνει την πορεία της «γαλανόλευκης». Με νίκη η ομάδα του Δημήτρη Ιτούδη θα μείνει... ζωντανή για την οκτάδα και θα έχει τον πρώτο λόγο για πρόκριση. Με ήττα, η πορεία της στο Παγκόσμιο ολοκληρώνεται εδώ, ό,τι κι αν γίνει στην αναμέτρηση της Κυριακής απέναντι στο Μαυροβούνιο.

Η Πέμπτη ήταν μέρα αποφόρτισης για τον Ιτούδη και τους παίκτες του, με τον Έλληνα κόουτς και το σταφ του να εστιάζουν σε κομμάτια της τακτικής που θέλουν να αφομοιώσουν οι παίκτες τους για την αναμέτρηση της Παρασκευής. Προβλήματα δεν υπάρχουν, η ψυχολογία είναι σε πολύ καλά επίπεδα και άπαντες είναι αποφασισμένοι να τα δώσουν όλα, για ακόμα μια φορά, ώστε να φτάσουν σε ακόμα μια μεγάλη νίκη.

Το Sportal βρίσκεται στη Μανίλα και σας παρουσιάζει όλα τα τελευταία νέα από την «γαλανόλευκη», καθώς και το κλίμα από τα ενδότερα της ομάδας, λίγες ώρες πριν από τον σπουδαίο αγωνα με την ομάδα του Κάζις Μακσβίτις.

Το Mundobasket 2023 στο sportal.gr

Η δράση του Παγκοσμίου Κυπέλλου που διεξάγεται σε Φιλιππίνες, Ινδονησία και Ιαπωνία κορυφώνεται και το Sportal.gr είναι εδώ για να σας ενημερώνει με εγκυρότητα και ταχύτητα. Η πορεία και τα νέα της Εθνικής μας, αλλά και όλων των ομάδων, το πρόγραμμα και τα αποτελέσματα των αγώνων είναι εδώ, για να μην χάσετε ούτε τις λεπτομέρειες του Mundobasket 2023.