Ο Πετρούσεφ έζησε στην Ρόδο τον πύρινο εφιάλτη των πυρκαγιών...

Φιλίπ Πετρούσεφ

Ο Πετρούσεφ έζησε στην Ρόδο τον πύρινο εφιάλτη των πυρκαγιών...

Χρήστος Τσάλτας 11:43 - 26.11.2023

Ο Ολυμπιακός ετοιμάζεται να κάνει δικό του τον Φιλίπ Πετρούσεφ, ο οποίος επιστρέφει στην Ελλάδα έπειτα από ένα πολύ έντονο καλοκαίρι που έζησε στη Ρόδο, πριν από μερικούς μήνες.

Το δρομολόγιο Σακραμέντο-Πειραιάς ετοιμάζεται να κάνει ο Φιλίπ Πετρούσεφ τις επόμενες ώρες. Ο Σέρβος σέντερ έχει αποδεσμευτεί από τους Κινγκς, καθώς δεν βρήκε ρόλο στο ροτέισιον του Μάικ Μπράουν. Κάτι που εκμεταλλεύτηκε ο Ολυμπιακός, που παρακολούθησε την περίπτωσή του στενά και κατάφερε να φτάσει σε συμφωνία για συμβόλαιο 3 ετών.

Οι Πειραιώτες αναμένεται να γεμίσουν την φροντ λάιν τους και δίπλα στους Νίκολα Μιλουτίνοφ και Μουσταφά Φαλ να βάλουν έναν παίκτη με διαφορετικά χαρακτηριστικά, που θα «γεμίζει» ακόμα περισσότερο την φροντ λάιν τους, θα δίνει βάθος και ποιότητα και θα κάνει τη διαφορά σε ένα επίπεδο, όπως είναι αυτό της Euroleague, το οποίο το ξέρει πολύ καλά. Αυτό γιατί προέρχεται από εξαιρετική σεζόν με τον Ερυθρό Αστέρα, στην οποία ξεδίπλωσε μεγάλη γκάμα των κινήσεών του.

Για τον Σέρβο σέντερ, που τον περασμένο Σεπτέμβριο κατέκτησε το αργυρό μετάλλιο με την εθνική ομάδα της χώρας του στο Παγκόσμιο Κύπελλο των Φιλιππίνων, πριν από το ταξίδι στη Μανίλα είχε βρεθεί και πάλι στη χώρα μας. Αυτή τη φορά για έναν διαφορετικό λόγο. Πιο συγκεκριμένα, πέρασε χρόνο με την σύντροφό του, Τιάνα Σουμάκοβιτς, στην Ρόδο. Σε μια χρονική περίοδο πολύ δύσκολη. Τόσο για το νησί, όσο και για τον ίδιο, όπως αποδείχθηκε στην πορεία.

Ο Πετρούσεφ έζησε από... πρώτο χέρι τις φονικές πυρκαγιές της Ρόδου, στα μέσα Ιουλίου, όταν μεγάλη έκταση στο νησί είχε γίνει παρανάλωμα του πυρός.

Οι φωτιές στη Ρόδο τον έβαλαν σε μια μεγάλη περιπέτεια και τον ανάγκασαν να φύγει γρήγορα από το νησί, για να επιστρέψει στο Βελιγράδι. Στο διάστημα παραμονής του στο νησί μάλιστα, είδε την φωτιά να φτάνει σε απόσταση αναπνοής απ’ το σημείο που βρισκόταν.

Όπως αποκάλυψε η σύντροφός του με την οποία ήταν μαζί διακοπές στην Ελλάδα και τη Ρόδο, ο 23χρονος σταρ έζησε εφιαλτικές στιγμές. Η φωτιά έφτασε σε απόσταση αναπνοής απ’ το ξενοδοχείο τους και χρειάστηκε να περπατήσουν μεγάλη απόσταση (η Τιάνα Σουμάκοβιτς αναφέρει πάνω από 10 χλμ) για να βρεθούν δίπλα στη θάλασσα και να αισθανθούν ασφαλείς.

Το ευχάριστο ήταν πως κανένας από τους δύο δεν τραυματίστηκε. Πλέον ο Σέρβος άσος ετοιμάζεται να επιστρέψει στην Ελλάδα, ωστόσο αυτή τη φορά δεν θα βιώσει την πύρινη λαίλαπα που έζησε στη Ρόδο προ μηνών...