Η «μεταμόρφωση» του Άντονι Κάουαν τζούνιορ: Ηγέτης σε όλα στον Προμηθέα!

Άντονι Κάουαν τζούνιορ

i

@Intime

Η «μεταμόρφωση» του Άντονι Κάουαν τζούνιορ: Ηγέτης σε όλα στον Προμηθέα!

Χρήστος Τσάλτας 08:10 - 16.09.2023 / Ανανεώθηκε: 09:04 - 16.09.2023

Τη φετινή σεζόν θα έχει τα ηνία και φροντίζει να το δείχνει από την πρώτη στιγμή. Ο Άντονι Κάουαν τζούνιορ είναι ο νέος ηγέτης του Προμηθέα και το Sportal καταγράφει τα πεπραγμένα του Αμερικανού γκαρντ στην προετοιμασία, που τον έχουν εδραιώσει σε αυτό το ρόλο.

Η περσινή σεζόν δεν ήταν από τις καλυτερες για τον Προμηθέα. Παρά τις υψηλές βλέψεις και τις φιλοδοξίες στο στρατόπεδο της ομάδας, η σεζόν ολοκληρώθηκε πρόωρα και δίχως επιτυχία. Με εξαίρεση την παρουσί της ομάδας στην οκτάδα του Eurocup, στην Ελλάδα τα πράγματα δεν κύλησαν καθόλου καλά.

Αποκορύφωμα ο αποκλεισμός στον πρώτο γύρο των πλέι οφ, από τον ΠΑΟΚ, με την ομάδα της Πάτρας να τερματίζει στην 5η θέση της τελικής κατάταξης. Μια συνθήκη που θέλει να αλλάξει τη νέα σεζόν. Εξ ου και οι πολλές αλλαγές στο ρόστερ κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού, αλλά και η έλευση του Ηλία Παπαθεοδώρου.

Τα πρόσωποα που έμειναν από την περσινή σεζόν ήταν ελάχιστα. Από τους βασικούς παίκτες του ροτέισιον μάλιστα ήταν μόλις 1, ο Άντονι Κάουαν τζούνιορ. Ο Ηλίας Παπαθεοδώρου από την πρώτη στιγμή επιθυμούσε την παραμονή του στην ομάδα, βλέποντας στο πρόσωπο του Αμερικανού γκαρντ τον παίκτη που θα δώσει λύσεςι σε κρίσιμα σημεία. Μόνο που για τον ίδιο τον Κάουαν τα πράγματα είναι κάπως διαφορετικά.

Βλέπετε και ο ίδιος απολαμβάνει τη ζωή στην Πάτρα, αλλά και το παιχνίδι στον Προμηθέα. Αυτός ήταν και ένας πολύ σημαντικός λόγος που άφησε στην άκρη το ενδιαφέρον της Wolves BC από τη Λιθουανία, θέλοντας να τιμήσει το συμβόλαιό του με τους Πατρινούς. Και από τις πρώτες μέρες της προετοιμασίας έχει φροντίσει να δείξει ένα διαφορετικό πρόσωπο.

Ο απόλυτος ηγέτης εντός παρκέ

Στην Πάτρα ο Κάουαν εμφανίστηκε αποφασισμένος από την πρώτη ημέρα της νέας προσπάθειας. Ο Ηλίας Παπαθεοδώρου του έδωσε τα κλειδιά του ηγέτη και εκείνος ανταποκρίθηκε με το «καλημέρα». Δεν είναι μόνο η ικανότητά του στην επίθεση που κάνει τη διαφορά, αλλά πλέον είναι και η εμπειρία που βγάζει στο παιχνίδι του.

Στα 25 του χρόνια, ο απόφοιτος του Μέριλαντ διανύει την τρίτη σεζόν του στην Ελλάδα. Διαπιστευτήρια για την αγωνιστική του αξία έχει καταθέσει και δεν χρειάζεται να αποδείξει σε κανέναν πόσο καλός παίκτης είναι. To mindset για τη φετινή σεζόν είναι διαφορετικό και στο σκεπτικό του βρίσκεται μόνο πώς θα πετύχει η ομάδα.

Για το λόγο αυτό έχει μπει όλο και πιο βαθιά στο ρόλο του ηγέτη, προσέχοντας ακόμα και μικρές λεπτομέρειες που κάνουν τη διαφορά. Είναι ο πρώτος που θα φωνάξει στο «ζντο» και θα δώσει τον τόνο στους υπόλοιπους, είναι ο πρώτος που θα βγει στο παρκέ, κάνοντας τους άλλους να ακολουθήσουν.

Το πιο σημαντικό όμως είναι πως ο Κάουαν είναι αυτός που έχει φροντίσει να βάλει σε κλίμα... Προμηθέα τους ξένους συμπαίκτες του. Με κουβέντες σε σταθερή βάση τους δείχνει πράγματα για τον οργανισμό αλλά και για την πόλη της Πάτρας, θέλοντας οι συμπαίκτες του να βρεθούν το συντομότερο δυνατό στην ίδια σελίδα. Οι συμπαίκτες του άλλωστε τόσο στα φιλικά, όσο και στη διάρκεια των προπονήσεων, πήγαιναν προς το μέρος του για να τους εξηγήσει τα plays αλλά και το πώς θα βγει σωστά η φάση.

Ελεγχόμενη ελευθερία από τον Παπαθεοδώρου

Ο Ηλίας Παπαθεοδώρου από τις πρώτες κουβέντες του με την διοίκηση της ομάδας είχε ξεκαθαρίσει πως όχι μόνο υπολόγιζε στον Κάουαν, αλλά τον περίμενε και σημαντικός ρόλος τη νέα σεζόν. Από τη στιγμή που ξεκαθάρισε και το τοπίο γύρω από το μέλλον του, ο Έλληνας κόουτς έβγαλε τα πράγματα σε συγκεκριμένη βάση, όσον αφορά το αγωνιστικό του πλάνο.

Η μπάλα περνάει σχεδόν πάντα από τα χέρια του Κάουαν. Στην διάρκεια της παροτσίας του στην Ελλάδα άλλωστε απέδειξε πως έχει τον τρόπο να βγάζει κάτι καλό στο επιθετικό κομμάτι, είτε φτιάχνοντας φάσεις για τον εαυτό του, είτε δημιουργώντας για τους συμπαίκτες του. Αυτή την ικανότητα θέλει να εκμεταλλευτεί και ο Παπαθεοδώρου, που φροντίζει να τον εκμεταλλεύεται στο μέγιστο δυνατό βαθμό, φέρνοντας ένα σημαντικό σημείο αναφοράς στην επίθεση των Πατρινών.

Πλέον ο Άντονι Κάουαν τζούνιορ δεν είναι ένας νεαρός και εξελίξιμος παίκτης, αλλά βρίσκεται στην πιο ώριμη φάση της καριέρας του. Ξέρει καλά το ελληνικό πρωτάθλημα, απολαμβάνει τη ζωή στην Πάτρα και πλέον με τον ρόλο του αδιαμφισβήτητου ηγέτη στον Προμηθέα θα έχει τη δυνατότητα να ξεδιπλώσει μια διαφορετική πτυχή του εαυτού του. Αυτή που θα τον... εκτοξεύσει στο μπασκετικό χρηματιστήριο!