Ο Ναν προτιμά το ΝΒΑ από την EuroLeague, αλλά όταν ακούει συνθήματα του Παναθηναϊκού «δεν καταλαβαίνω τι λένε, αλλά μ' αρέσει» (vid)

Ο Ναν προτιμά το ΝΒΑ από την EuroLeague, αλλά όταν ακούει συνθήματα του Παναθηναϊκού «δεν καταλαβαίνω τι λένε, αλλά μ' αρέσει» (vid)

Γιώργος Γαβριλάκης 12:53 - 14.02.2024 / Ανανεώθηκε: 13:17 - 14.02.2024

Καλεσμένος στην εκπομπή Game Time του ΟΠΑΠ βρέθηκε ο Κέντρικ Ναν του Παναθηναϊκού λίγο πριν την δράση στο Final 8 του Κυπέλλου, απάντησε σε διλλήματα και μίλησε για την εμπειρία του στην Ελλάδα και πολλά ακόμα...

Ο Κέντρικ Ναν είναι μία ξεχωριστή φιγούρα των γηπέδων, με ένα στυλ βγαλμένο από τα έγκατα του ΝΒΑ. Όπως και οι επιδόσεις του στα παιχνίδια του Παναθηναϊκού. Ο Αμερικανός γκαρντ είναι κεντρικός μοχλός στο... σύστημα του Εργκίν Αταμάν και ένας από τους λόγους που οι «πράσινοι» ανεβάζουν κάθε μέρα τον πήχη τους. 

Λίγο πριν διεκδικήσει μαζί με τους συμπαίκτες του το Κύπελλο Ελλάδας, μέσα από το Final 8 που θα διεξαχθεί από τις 15 μέχρι τις 18 Φεβρουαρίου στο Ηράκλειο της Κρήτης, ο Ναν ήταν ο καλεσμένος της εκπομπής Game Time του ΟΠΑΠ και δεν δίστασε με σιγουριά να απαντήσει σε όλα τα ερωτήματα που του τέθηκαν. 

Δήλωσε μάλιστα πως απολαμβάνει την παρουσία του στη χώρα μας και το μπάσκετ στην Ευρώπη, αλλά «προτιμώ το ΝΒΑ σε σχέση με την EuroLeague». Όπως προτιμά και τον Μάικλ Τζόρνταν σε σχέση με τον πρώην συμπαίκτη του στους Λ.Α. Λέικερς, ΛεΜπρόν Τζειμς. 

Ο 28χρονος αποκάλυψε και τον τρόπο με τον οποίο δουλεύει και δεν είναι τυχαίο που στην κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση έχει ευστοχήσει και στις 45 ελεύθερος βολές που έχει εκτελέσει.   

Αρχικά ξεκίνησε η συζήτηση, για την μέχρι τώρα εμπειρία του στην Ελλάδα και ο Ναν παραδέχθηκε πως «η ζωή εδώ είναι πολύ ωραία. Έχω την οικογένειά μου πλέον μαζί και απολαμβάνουμε μέχρι στιγμής το ότι βρισκόμαστε και γνωρίζουμε την Ελλάδα. Είναι μία νέα ζωή για εμάς και νομίζω τα πάμε μία χαρά».

Το αγαπημένο του πράγμα στην χώρα μας «είναι το φαγητό. Δίχως αμφιβολία. Τρώω πολλά θαλασσινά. Πολύ ψάρι και ίσως μακαρόνια ως συνοδευτικό, αλλά σίγουρα... ψάρι!». Πάντως, ουσιαστική προσπάθεια για να μάθει την γλώσσα δεν έχει κάνει, παρά μόνο «κάποιες σκόρπιες λέξεις που μου έχουν μείνει στο μυαλό».

Η άποψή του πάντως, για τους Έλληνες φιλάθλους είναι πλέον πολύ συγκεκριμένη. «Είναι απίστευτοι», δήλωσε και πρόσθεσε πως «δεν έχω δει ποτέ στην ζωή μου κάτι αντίστοιχο. Έχουν τρομερό πάθος για το παιχνίδι και είναι πολύ όμορφο να συμμετέχεις σε αυτό απλώς παρακολουθώντας τους να τραγουδούν σε κάθε αγώνα και να βρίσκονται στο πλευρό μας. Οπότε απολαμβάνω να παίζω για τους οπαδούς μας».

Για το αν οι Έλληνες οπαδοί είναι καλύτεροι από αυτούς του NBA: «Σίγουρα είναι πολύ πιο παθιασμένοι, έχουν περισσότερο ενέργεια και πάθος για το άθλημα και πιο έντονες αντιδράσεις και φέρνουν μοναδική ενέργεια στο παιχνίδι».

Για το Final Eight του Κυπέλλου Ελλάδας ΟΠΑΠ και αν το μυαλό όλων είναι ήδη στον τελικό και ένα πιθανό ματσάρισμα με τον Ολυμπιακό: «Πάντοτε σκέφτομαι έναν αγώνα την φορά. Θεωρώ ότι είναι πολύ σημαντικό να το κάνεις αυτό όταν συμμετέχεις σε μία διοργάνωση, γιατί δεν πρέπει να σκέφτεσαι πολύ μακριά και να υποτιμάς τον αντίπαλο που έχεις απέναντί σου. Συνεπώς το να κοιτάς κάθε παιχνίδι ξεχωριστά είναι σημαντικό για εμένα και έτσι το προσεγγίζω».

Για τον αγώνα με την ΑΕΚ: «Θα είναι ένα απαιτητικό παιχνίδι παρά το γεγονός το επίπεδο ανταγωνισμού τους σε σχέση με εμάς. Αν όμως είμαστε συγκεντρωμένοι θα πάρουμε την νίκη».

Για το πώς γίνεται να μην έχει αστοχήσει ακόμα σε κάποια ελεύθερη βολή: «Απλώς πηγαίνω στην γραμμή, κλείνω τα μάτια και σουτάρω. Οχι εντάξει. Σουτάρω τουλάχιστον 10 σερί εύστοχες βολές την ημέρα. Αυτό φροντίζει ώστε να μένω συγκεντρωμένος. Ευτυχώς έχω καταφέρει να βρίσκομαι εκεί και να μην αστοχώ, οπότε ελπίζω να συνεχίσω αυτό το σερί».

Για τις 3 πιο ευτυχισμένες στιγμές της ζωής του: α) «Η γέννηση των παιδιών μου», β) «Όταν υπέγραψα το πρώτο μου συμβόλαιο στο NBA» και γ) «είχα πολλές χαρούεμενες στιγμές για τις οποίες είμαι ευγνώμων».

Για το πιο δύσκολο πράγμα στην Αθήνα: «Να βρω ένα σταθερό πρόγραμμα, μία ρουτίνα, όπως είχα στις ΗΠΑ, λόγω του προγράμματος».

«Παρακαλείται ο επιβάτης Ναν Κέντρικ να προσέλθει...»: Επικό σκηνικό με τον Αμερικανό στο αεροδρόμιο
ΚΥΠΕΛΛΟ ΕΛΛΑΔΑΣ

11:18 - 14.02.2024

«Παρακαλείται ο επιβάτης Ναν Κέντρικ να προσέλθει...»: Επικό σκηνικό με τον Αμερικανό στο αεροδρόμιο

Παρ ολίγον απρόοπτο με τον Κέντρικ Ναν κατά την αναχώρηση του Παναθηναϊκού AKTOR για το Ηράκλειο, με τον Αμερικανό γκαρντ να μπαίνει τελευταίος στο αεροπλάνο. Διαβάστε το γιατί.

Για το ποια είναι η δική του Dream Team με αυτόν μέσα: «Μάικλ Τζόρνταν, ΛεΜπρόν Τζέιμς, εγώ, Σακίλ Ο'Νιλ και Στεφ Κάρι». 

Για τον ποιο πρώην συμπαίκτη του θαυμάζει περισσότερο: «Θαυμάζω περισσότερο εμένα». 

Για το ποιο είναι το αγαπημένο του σύνθημα των φίλων του Παναθηναϊκού: «Όλα μου αρέσουν. Εννοώ ότι κατά την διάρκεια του αγώνα ή και σε τάιμ-άουτ τραγουδάνε. Δεν ξέρω τι λένε, αλλά μου αρέσουν. Μου είπαν κάποιους στίχους και λέω 'αλήθεια αυτό είπαν». 

Τέλος, ο Κέντρικ Ναν απάντησε και σε μερικά διλλήματα για τη ζωή και το μπάσκετ. «Προτιμώ την... γρήγορη ζωή», είπε και όχι την εύκολη, «προτιμώ να βάλω το buzzer-beater παρά 30 πόντους, τo NBA σε σχέση με την EuroLeague και τον Μάικλ Τζόρνταν» σε σχέση με οποιονδήποτε άλλον. 

Για το αν είναι πιο δύσκολο να παίζει κόντρα στον Γιάννη Αντετοκούνμπο ή να οδηγάει στην Αθήνα: «Να οδηγώ στην Αθήνα». 

Για το αν προτιμάει ταινία με τα παιδιά ή πάρτι με τους φίλους: «Ταινία με τα παιδιά». 

Για το αν προτιμάει καλοκαίρι ή χειμώνα: «Καλοκαίρι» και για το αν προτιμάει καλοκαίρι στην Ελλάδα ή το Λος Άντζελες η επιλογή του είναι «μάλλον Ελλάδα», μιας και ακόμα δεν έχει την εμπειρία του θέρους στα όμορφα νησιά, άρα όχι και την βεβαιότητα στην απάντησή του.