Ο Σλούκας «δίνει» στον Παναθηναϊκό πάνω από 80% πιθανότητες να είναι στο Final-4

Ο Σλούκας «δίνει» στον Παναθηναϊκό πάνω από 80% πιθανότητες να είναι στο Final-4

Ηλίας Λαλιώτης 15:46 - 12.04.2024 / Ανανεώθηκε: 15:55 - 12.04.2024

Ο Κώστας Σλούκας οδηγεί με ασφάλεια τον Παναθηναϊκό AKTOR και αποτελεί ένα από τα μεγαλύτερα «όπλα» του στην προσπάθεια να επιστρέψει μετά από 12 χρόνια στα Final Four της EuroLeague.

Ο Παναθηναϊκός AKTOR ταρακούνησε το περασμένο καλοκαίρι την EuroLeague με τη μεταγραφή του Κώστα Σλούκα.

Οι «πράσινοι» κινήθηκαν αστραπιαία από τη στιγμή που ο Ολυμπιακός και ο Γιώργος Μπαρτζώκας αποφάσισαν να συνεχίσουν χωρίς τον ηγέτη τους και έπεισαν τον καλύτερο Έλληνα γκαρντ να αποτελέσει βασικό μέλος της προσπάθειας αναγέννησης της ομάδας.

Ο Εργκίν Αταμάν πρόσθεσε στο ρόστερ του τον μαέστρο εντός παρκέ που έψαχνε, στον οποίο έδωσε την... μπαγκέτα για να ηγηθεί. Κι αυτός τον δικαίωσε με εκκωφαντικό τρόπο.

Ο Κώστας Σλούκας παίζει το καλύτερο μπάσκετ της «πράσινης» καριέρας του το τελευταίο δίμηνο και ήταν από τους βασικούς συντελεστές του Παναθηναϊκού AKTOR στο ρεκόρ των 7 νικών στα 8 τελευταία ματς, που του έδωσαν και τη δεύτερη θέση της regular season στην EuroLeague.

Πλέον, το Τριφύλλι περιμένει να μάθει τον αντίπαλό του στα playoffs, έχοντας το πλεονέκτημα έδρας, αλλά και την τρομερή παράδοση που κουβαλά ο Έλληνας γκαρντ στην έως τώρα καριέρα του.

Μια παράδοση που δίνει στον Παναθηναϊκό AKTOR λίγο πάνω από... 83% πιθανότητες να πετύχει τον μεγάλο στόχο της επιστροφής στα Final Four. Για πρώτη φορά μετά το 2012 και την Κωνσταντινούπολη (εκεί που ο 33χρονος κατέκτησε με τον Ολυμπιακό το πρώτο από τα τρία του τρόπαια).

Γιατί μιλάμε με τόση μεγάλη ακρίβεια; Διότι ο Κώστας Σλούκας έχει καταφέρει να βρεθεί 10 φορές σε Final Four, στις 12 ολοκληρωμένες χρονιές της καριέρας του στη EuroLeague. Δεν υπολογίζεται φυσικά η σεζόν 2019-20 (η καλύτερη της καριέρας του σε νούμερα), η οποία διεκόπη λόγω του κορονοϊού.

Πρώτη φορά βρέθηκε σε Final Four το 2010, μόλις 20 ετών, ως απλό μέλος της αποστολής του Ολυμπιακού, αφού έπαιξε σε έναν αγώνα μόλις μέσα στη σεζόν. Πήγε δανεικός στον Άρη για έναν χρόνο και στις επόμενες 4 χρονιές του στους Πειραιώτες πήγε σε 3 Final Four και μάλιστα σε τελικούς της EuroLeague, κατακτώντας δύο τρόπαια.

Ο κόσμος του Παναθηναϊκού... κατέκτησε τη Euroleague: Αυτός είναι ο μυθικός εκτός έδρας μέσος όρος φιλάθλων
EUROLEAGUE

13:43 - 10.04.2024

Ο κόσμος του Παναθηναϊκού... κατέκτησε τη Euroleague: Αυτός είναι ο μυθικός εκτός έδρας μέσος όρος φιλάθλων

Ιστορικό ρεκόρ εκτός έδρας εξορμήσεων σε κανονική περίοδο της EuroLeague κατέγραψε ο κόσμος του Παναθηναϊκού AKTOR - Οι αριθμοί που αναδεικνύουν την «πράσινη» δίψα.

Το 2015-16 μετακομίζει στη Φενέρμπαχτσε και στα επόμενα 5 χρόνια (μαζί με τη σεζόν του κορονοϊού) πάει σε 4 σερί Final Four (τα τρία πρώτα σε τελικούς) και κατακτά μια ακόμα Ευρωλίγκα, την τρίτη του έως τώρα. Εν συνεχεία, ο Κώστας Σλούκας επιστρέφει στον Ολυμπιακό για μια τριετία, οδηγώντας την ομάδα του Γιώργου Μπαρτζώκα σε δύο σερί F4 και τον περσινό τελικό με τη Ρεάλ Μαδρίτης.