Ο Κουάι Λέοναρντ αυτή τη φορά δεν... χαρίστηκε και οι Κλίπερς διέλυσαν τους Θάντερ / Τα αποτελέσματα και η κατάταξη του ΝΒΑ

Κουάι Λέοναρντ

i

© photo by Stacy Revere / Getty Images / Ideal Images

Ο Κουάι Λέοναρντ αυτή τη φορά δεν... χαρίστηκε και οι Κλίπερς διέλυσαν τους Θάντερ / Τα αποτελέσματα και η κατάταξη του ΝΒΑ

Γιώργος Γαβριλάκης 09:01 - 24.03.2023 / Ανανεώθηκε: 09:37 - 24.03.2023

Έχασαν το πρώτο ματς στο Λ.Α., αλλά ακολούθησε το δεύτερο και ο Κουάι Λέοναρντ με 32 πόντους και 13/15 σουτ απάντησε με έμφαση στους Οκλαχόμα Σίτι Θάντερ που τους νίκησε ουσιαστικά μόνος του με 127-105.

Λίγες ώρες πριν την δεύτερη συνεχόμενη αναμέτρησης των Κλίπερς με τους Θάντερ στο Λ.Α. ο Κουάι Λέοναρντ είχε φύγει απογοητευμένος από το γήπεδο. Είχε αστοχήσει στο τελευταίο σουτ, μετά από εκπληκτική άμυνα του Λούγκουεντζ Ντορτ και οι Κλίπερς είχαν ηττηθεί. 

Κυρίως όμως, είχαν προβληματιστεί για το μέλλον τους, ειδικά από τη στιγμή που ο Πολ Τζορτζ τραυματίστηκε και δεν πρόκειται να επιστρέψει νωρίτερα από τα play offs. Στην καλύτερη περίπτωση. Βέβαια, γλύτωσε τα χειρότερα, αλλά η εξάρθρωση στο γόνατο θα τον αφήσει τουλάχιστον τρεις εβδομάδες εκτός δράσης. 

Ο Λέοναρντ όμως, έδωσε μία απάντηση σε όσους νομίζουν ότι ο Ντορτ είναι σε θέση να τον σταματήσει και δεύτερη φορά. Μπήκε στο παιχνίδι, αποφασιστικά. Ξεκίνησε ευστοχώντας στα πρώτα επτά σουτ που επιχείρησε, ενώ τελείωσε τον αγώνα με 32 πόντους, έχοντας 13/15 σουτ. Αστόχησε μόνο σε ένα δίποντο, ένα τρίποντο και μία βολή. Είχε επίσης 6 ριμπάουντ, 6 ασίστ και 4 κλεψίματα. 

Ο Άιζακ Οκόρο «εκτέλεσε» στην εκπνοή τους Νετς στο Μπρούκλιν και οι Καβαλίερς πήραν σπουδαία νίκη (vids)
NBA

08:43 - 24.03.2023

Ο Άιζακ Οκόρο «εκτέλεσε» στην εκπνοή τους Νετς στο Μπρούκλιν και οι Καβαλίερς πήραν σπουδαία νίκη (vids)

Μετά από περιπετειώδη τρόπο η μπάλα κατέληξε στα χέρια του Άιζακ Οκόρο, ο οποίος στην εκπνοή ευστόχησε σε τρίποντο και έδωσε την εκτός έδρας νίκη στους Κλίβελαντ Καβαλίερς με 116-114 απέναντι στους Μπρούκλιν Νετς.

Οι Θάντερ τον θύμωσαν και αυτός τους διέλυσε μέχρι το τελικό 127-105. Με αυτή τη νίκη τους οι Κλίπερς έφθασαν το 39-35 και διεκδικούν μέχρι και την τέταρτη θέση της Δύσης. Απομένουν οκτώ ματς για αυτούς μέχρι το τέλος της κανονικής διάρκειας, την ώρα που οι Οκλαχόμα Σίτι Θάντερ έχουν ακόμα μεγαλύτερη μάχη να δώσουν. Βρίσκονται με 36-37 ακριβώς στην ίδια θέση με άλλες τρεις ομάδες της περιφέρειας. 

Το ίδιο ακριβώς ρεκόρ έχουν οι Μάβερικς, οι Λέικερς και οι Πέλικανς, ενώ οι Τίμπεργουλβς έχουν 37-37 και οι Ουόριορς 38-36. 

Τα αποτελέσματα, ξημερώματα Παρασκευής (24/3)

Ορλάντο Μάτζικ - Νιου Γιορκ Νικς: 111-106
Μπρούκλιν Νετς - Κλίβελαντ Καβαλίερς: 114-116
Νιου Ορλίνς Πέλικανς - Σάρλοτ Χόρνετς: 115-96
Λ.Α. Κλίπερς - Οκλαχόμα Σίτι Θάντερ: 127-105

H κατάταξη σε Δύση και Ανατολή