Ο Τζίμι Μπάτλερ «αποκάλυψε» ποιος είναι ο πιο σημαντικός παίκτης των Μαϊάμι Χιτ στο δρόμο για τον τίτλο

Τζίμι Μπάτλερ

Ο Τζίμι Μπάτλερ «αποκάλυψε» ποιος είναι ο πιο σημαντικός παίκτης των Μαϊάμι Χιτ στο δρόμο για τον τίτλο

Χρήστος Τσάλτας 09:38 - 07.06.2023

Την ώρα που οι Ντένβερ Νάγκετς έχουν εστιάσει την άμυνά τους πάνω του, εκείνος έκανε... ντρίμπλα. Ο Τζίμι Μπάτλερ μετράει αντίστροφα για το Game 3 των τελικών του ΝΒΑ, δείχνοντας ποιος είναι ο πιο σημαντικός παίκτης της ομάδας του στη σειρά.

Μετά τη νίκη στο Game 2 της Ball Arena οι Μαϊάμι Χιτ φώναξαν εμφατικά παρών στο «κυνήγι» του τίτλου. Η ομάδα του Έρικ Σποέλστρα έδειξε χαρακτήρα, έκανε όλες τις απαιτούμενες προσαρμογές στις δύο πλευρές του παρκέ και πήρε το πλεονέκτημα έδρας, λίγο πριν η σειρά μεταφερθεί στην Φλόριντα.

Όλα τα βλέμματα είναι στραμμένα στον Τζίμι Μπάτλερ, που από το ξεκίνημα της σεζόν οδηγεί τους Χιτ. Για τον χαρισματικό φόργουορντ ωστόσο, άλλος είναι ο παίκτης πίσω από την επιτυχία της ομάδας του.

Ποιος; Ο Μπαμ Αντεμπάγιο!

«Θα είναι η αιτία που θα κερδίσουμε το πρωτάθλημα», είπε ο Jimmy Buckets και με μόλις μία ατάκα έδειξε πόσο σημαντική είναι η συμβολή του σέντερ της ομάδας της Φλόριντα εντός παρκέ.

Ο Αντεμπάγιο άλλωστε έχει επωμιστεί το πιο δύσκολο μαρκάρισμα από κάθε άλλο, καθώς καλείται να περιορίσει τη δράση του Νίκολα Γιόκιτς. Κάτι που για πολλούς έμοιαζε (και ήταν) αδύνατο, ο σέντερ των Χιτ φροντίζει να βάζει το κορμί του στη φωτιά και να κάνει τη διαφορά, σε μια σειρά που βρίσκεται στην απόλυτη ισορροπία και το Game 3 αναμένεται να ξεκαθαρίσει το τοπίο.

Την ίδια στιγμή ο Μπάτλερ, που ετοιμάζεται για το πρώτο παιχνίδι τελικών της καριέρας του μπορ΄στα κοινό της ομάδας που αγωνίζεται (το 2020 οι Χιτ έπαιξαν στη φούσκα του Ορλάντο, κεκλεισμένων των θυρών), είχε... κέφια και δεν σταμάτησε να το δείχνει.

Η αποστομωτική απάντηση του Αντεμπάγιο για την πίεση του Γιόκιτς: «Ζούσα με 12.000 δολάρια τον χρόνο»
NBA

19:46 - 06.06.2023

Η αποστομωτική απάντηση του Αντεμπάγιο για την πίεση του Γιόκιτς: «Ζούσα με 12.000 δολάρια τον χρόνο»

Οι Μαϊάμι Χιτ έχουν ισοφαρίσει τη σειρά των τελικών με τους Ντένβερ Νάγκετς και ο Μπαμ Αντεμπάγιο σε δηλώσεις του για τις «μάχες» με τον Γιόκιτς και το πόσο πιεστικές είναι, έδωσε ένα μικρό μάθημα ζωής.

Ερωτηθείς για το παιχνίδι του και τον τρόπο με τον οποίο προσπαθεί να επηρεάζει καταστάσεις για την ομάδα του ήταν ξεκάθαρος. «Εγώ δεν είμαι σκόρερ, δεν πιέζω για να πάρω τη μπάλα και να σκοράρω. Εγώ πιέζω για να κερδίζω».

Αυτό το winning mentality του χαρισματικού φόργουορντ έχει περάσει σε όλη την ομάδα, από την πρώτη στιγμή που μετακόμισε στο Μαϊάμι, το καλοκαίρι του 2019. Εκτοτε οι Χιτ έχουν 2 παρουσίες σε τελικούς ΝΒΑ, ενώ πέρυσι βρέθηκαν 1 σουτ μακριά από την πρόκριση. Φέτος όμως ο Μπάτλερ δείχνει να βρίσκεται στην πιο ώριμη και μεστή κατάσταση της καριέρας του. Μια συνθήκη που μοιάζει με ευλογία για τους Χιτ.