Ρεπορτάζ-βόμβα στη Γαλλία με Μονακό και Βιλερμπάν: «Πολλά τα οικονομικά προβλήματα» - Ποιος ο λόγος!

Ρεπορτάζ-βόμβα στη Γαλλία με Μονακό και Βιλερμπάν: «Πολλά τα οικονομικά προβλήματα» - Ποιος ο λόγος!

Χρήστος Τσάλτας 20:07 - 28.03.2024

«Συναγερμός» στην Γαλλία, καθώς ρεπορτάζ αναφέρει πως τόσο η Μονακό, όσο και η Βιλερμπάν αντιμετωπίζουν οικονομικά προβλήματα ,με τους Μονεγάσκους να προχωρούν σε σχετική διάψευση.

Καταιγίδα στο ευρωπαϊκό μπάσκετ φέρνει η αποκάλυψη του Γάλλου δημοσιογράφου, Ρομέν Μολίνα, ο οποίος αναφέρει πως οι δύο εκπρόσωποι του μπάσκετ της χώρας στην Euroleague, Βιλερμπάν και Μονακό, αντιμετωπίζουν οικονομικά προβλήματα, τα οποία μπορούν να αλλάξουν πλήρως την κατάσταση τόσο στη διοργάνωση, όσο και στο εγχώριο πρωτάθλημα.

Πιο συγκεκριμένα, τονίζει πως η επίσημη κάτοχος των τηλεοπτικών δικαιωμάτων στη Γαλλία, η SKWEEK έχει χρέη πολλών εκατομμυρίων ευρώ και αυτό φέρνει οικονομικές δυσκολίες στις δύο ομάδες, τόσο κατά τη διάρκεια της φετινής σεζόν, όσο και για το καλοκαίρι που έρχεται.

Σχετικά με την Βιλερμπάν επισημαίνει πως τα οικονομικά προβλήματα είναι μεγάλα και ο σύλλογος χρειάζεται κεφάλαια για να μπορέσει να καλύψει τις υποχρεώσεις της τρέχουσας αγωνιστικής περιόδου. Μάλιστα η ομάδα του Τόνι Πάρκερ περιμένει από την SKWEEK να λάβει χρήματα εντός των επόμενων ημερών.

Τα πράγματα για την Μονακό, μάλιστα είναι ακόμα πιο ξεκάθαρα, καθώς ο Μολίνα αποκαλύπτει πως οι Μονεγάσκοι πλήρωσαν τον μισθό του Φεβρουαρίου, στους Γάλλους παίκτες, μόλις πριν από μερικές μέρες. Κάτι που έφερε την αντίδραση της ομάδας του Μόντε Κάρλο, η οποία διέψευσε σχετικές αναφορές, υπογραμμίζοντας πως ουδέποτε υπήρξε πρόβλημα ροής μισθών στο σύλλογο.

Μένει να φανεί η οικονομική κατάσταση των δύο συλλόγων, έως το τέλος της σεζόν, ωστόσο τα δημοσιεύματα που έχουν έρθει στο φως της δημοσιότητας αλλάζουν τα δεδομένα που γνώριζαν άπαντες, πως Βιλερμπάν και Μονακό πέραν της οικονομικής ευρωστίας, ήταν και από τις πιο συνεπείς, οικονομικά, ομάδες στην Ευρώπη.

Sportal Euroleague Show με Παρτίζαν - Ολυμπιακός και όλη τη δράση της Πέμπτης