Οι Σέλτικς πήραν εκδίκηση από τους Σίξερς - Σπουδαίες εκτός έδρας νίκες για Νικς και Μάτζικ (vids)

Οι Σέλτικς πήραν εκδίκηση από τους Σίξερς - Σπουδαίες εκτός έδρας νίκες για Νικς και Μάτζικ (vids)

Γιώργος Γαβριλάκης 09:18 - 16.11.2023 / Ανανεώθηκε: 09:22 - 16.11.2023

Στη Φιλαδέλφεια βρέθηκαν οι Σέλτικς και αυτή τη φορά κατάφεραν να νικήσουν τους Σίξερς. Με πρωταγωνιστές τους Τέιτουμ και Ουάιτ εκτός από το θετικό αποτέλεσμα προσπέρασαν τους αντιπάλους τους και στην κατάταξη στης Ανατολής. Αυτό ήταν το πιο ισχυρό «διπλό» της αγωνιστικής, αλλά όχι και το μόνο εντυπωσιακό. Οι Νικς νίκησαν στην Ατλάντα, ενώ οι Μάτζικ με καλάθι του Μπανκέρο επικράτησαν των Μπουλς στο Σικάγο. Οι Φοίνιξ Σανς νίκησαν τους Τίμπεργουλβς και ανέκοψαν την εντυπωσιακή τους πορεία...

Υποδέχθηκαν στην έδρα τους, για δεύτερη φορά μέσα σε μία εβδομάδα. τους Σέλτικς, αλλά αυτή τη φορά οι Σίξερς είχαν πρόβλημα και έχασαν τον έλεγχο. Παρά το γεγονός ότι για την ομάδα της Βοστώνης δεν αγωνίστηκε ο All-Star Τζέιλεν Μπράουν οι Κέλτες κατάφεραν και πήραν μία... μίνι εκδίκηση για την ήττα της 8ης Νοεμβρίου. Νίκησαν με 117-107 και με αυτό το αποτέλεσμα προσπέρασαν τους αντιπάλους τους και στην κατάταξη. Διότι, οι 76ers είχαν 8 σερί νίκες, αλλά πλέον μετρούν δύο διαδοχικές αποτυχίες, καθώς μία μέρα πριν είχαν ηττηθεί και από τους Ιντιάνα Πέισερς

Για την Βοστώνη, ο Τζέισον Τέιτουμ είχε 29 πόντους, ενώ δύο λιγότερους έβαλε ο Ντέρικ Ουάιτ, την ίδια στιγμή που ο Τζρου Χόλιντεϊ με 18 πόντους και 10 ριμπάουντ έκανε το καλύτερο παιχνίδι του με την πράσινη φανέλα των Σέλτικς. 

Από την άλλη πλευρά, ο Τζοέλ Εμπίντ έμεινε στους 20 πόντους, είχε 9 ριμπάουντ και 7 ασίστ, αλλά δεν μπόρεσε να ανατρέψει την εικόνα της ομάδας του που για πρώτη φορά φέτος φανέρωσε αδυναμίες. Ο Ταϊρίς Μάξεϊ είχε 20 πόντους, αλλά ο ρυθμός και η εξέλιξη του αγώνα βρισκόταν υπό τον έλεγχο των Σέλτικς και στο ξεκίνημα της τέταρτης περιόδου το παιχνίδι ήταν αμφίρροπο με εναλλαγές στο σκορ, αλλά δεν άργησε και πολύ η κατάσταση να περιστραφεί γύρω από τις ικανότητες των φιλοξενούμενων. 

Σαρωτικοί οι Μπακς στο Τορόντο χωρίς τον Αντετοκούνμπο - Ο Λίλαρντ και o Μπίσλεϊ «καθάρισαν» τους Ράπτορς (vids)
NBA

07:51 - 16.11.2023

Σαρωτικοί οι Μπακς στο Τορόντο χωρίς τον Αντετοκούνμπο - Ο Λίλαρντ και o Μπίσλεϊ «καθάρισαν» τους Ράπτορς (vids)

O Γιάννης Αντετοκούνμπο δεν αγωνίστηκε λόγω ενοχλήσεων στη γάμπα, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι οι Μπακς έχασαν στο Τορόντο. Τουναντίον! Με τον Ντέιμιαν Λίλαρντ να βάζει 37 πόντους και τον Μαλίκ Μπίσλεϊ άλλους 30 το Μιλγουόκι επικράτησε με 128-112 και πήρε την έβδομη νίκη του σε 11 αγώνες.

Σπουδαίο «διπλό» πήραν και οι Νιου Γιορκ Νικς, που συνάντησαν στην Ατλάντα τους Χοκς και τους νίκησαν με 116-114, έχοντας μία πολύ... καυτή τριάδα. Ο Τζούλιους Ραντλ άγγιξε το triple double, αλλά δεν το... κατέκτησε λόγω δύο ασίστ λιγότερων από των απαιτούμενων. Είχε 29 πόντους, 10 ριμπάουντ και 8 τελικές πάσες, ενώ ο Τζέιλεν Μπράνσον σταμάτησε στους 24. Από τον πάγκο ήρθε, όπως συνηθίζει ο Ιμάνιουελ Κουίκλι, ο οποίος έδωσε ενέργεια στην ομάδα από το Μεγάλο Μήλο, αλλά και 20 χρήσιμους πόντους. 

Για τα Γεράκια, ο Τρέι Γιανγκ επέστρεψε στη δράση έπειτα από ένα διάλλειμα μιας αγωνιστικής, έδωσε στους συμπαίκτες του 17 ασίστ (!), αλλά δεν απείλησε με προσωπικές ενέργειες. Ήταν άστοχος (4/12 σουτ, εκ των οποίων 0/4 τρίποντα) και με το ζόρι έφθασε τους 15 πόντους. Την μεγαλύτερη προσπάθεια για την Ατλάντα την έκανε ο Μπόγκνταν Μπογκντάνοβιτς, ο οποίος με 28 πόντους σε 29 λεπτά συμμετοχής ήταν επικίνδυνος για την αντίπαλη άμυνα, σε κάθε του στιγμή πάνω στο παρκέ. 

Στο Φοίνιξ, ο Κέβιν Ντουράντ συνεργάστηκε άψογα με τον Ντέβιν Μπούκερ που αρχίζει να... ζεσταίνεται. Οι δύο σούπερ σταρ των Σανς έβαλαν από 31 πόντους έκαστος και οδήγησαν την κατάσταση στο υπέρ τους 133-115 επί των Μινεσότα Τίμπεργουλβς. Οι Λύκοι έχουν ξεκινήσει εξαιρετικά τη σεζόν (πλέον έχουν 8-3), αλλά οι Ήλιοι συνεχώς αναπτύσσονται και περιμένουν να ενταχθεί στο σύστημά τους και ο Μπράντλεϊ Μπιλ, ο οποίος έχει ξεκινήσει τη σεζόν με αρκετά προβλήματα τραυματισμών και έχει φορέσει τη φανέλα της νέας του ομάδας μόλις σε τρεις (από τους 11) αγώνες της σεζόν. 

Μεγάλη νίκη των Κινγκς στο Λ.Α. επί των Λέικερς: Σαμπόνις, Φοξ και Χέρτερ διέλυσαν τους Λιμνάνθρωπους παρά το triple double του ΛεΜπρόν (vids)
NBA

08:15 - 16.11.2023

Μεγάλη νίκη των Κινγκς στο Λ.Α. επί των Λέικερς: Σαμπόνις, Φοξ και Χέρτερ διέλυσαν τους Λιμνάνθρωπους παρά το triple double του ΛεΜπρόν (vids)

Ήταν η δεύτερη συνάντηση των δύο ομάδων της Καλιφόρνιας και η δεύτερη νίκη των Σακραμέντο Κινγκς κόντρα στους Λέικερς. Συνολικά οι Βασιλιάδες έφθασαν τις τέσσερις συνεχόμενες επιτυχίες και το έκαναν με χάρη και ένταση στην έδρα των Λιμνανθρώπων. Ο Σαμπόνις κυριάρχησε απέναντι στον Άντονι Ντέιβις, είχε συμπαραστάτες (ΝτιΑρόν Φοξ, Κέβιν Χέρτερ) και παρά την σπουδαία εμφάνιση του ΛεΜπρόν Τζέιμς νίκησαν με 125-110. Ο Βεζένκοφ είχε 4 πόντους και 2 κλεψίματα σε 12 λεπτά.

Στην Ουάσινγκτον, οι Μάβερικς αν δεν είχαν μαζί τους τον Καϊρί Ίρβινγκ νίκησαν τους Ουίζαρντς με 130-117 και ο Λούκα Ντόντσιτς (26 πόντοι, 7 ριμπάουντ, 10 ασίστ) είχε την αμέριστη βοήθεια του Τιμ Χάρνταγουεϊ Τζούνιορ και του Ντέρικ Τζόουνς Τζούνιορ. Ο πρώτος είχε 31 πόντους με 7/11 τριποντα και ο δεύτερος πρόσθεσε 20, αλλά και 7 ριμπάουντ. 

Σπουδαία εκτός έδρας νίκη πήραν επίσης και οι Ορλάντο Μάτζικ στο Σικάγο. Οι Μπουλς έχουν αγωνιστικό πρόβλημα, ο Ζακ ΛαΒίν ετοιμάζεται για ανταλλαγή, αλλά μέχρι να συμβεί αυτό η ομάδα της Φλόριντα εκμεταλλεύτηκε την κατάσταση και με τον Πάολο Μπανκέρο να βάζει το κρίσιμο καλάθι πήραν το επιθυμητό αποτέλεσμα. 

Είχε προηγηθεί το τρίποντο του ΛαΒίν που ισοφάρισε το παιχνίδι στο 94-94 κι ενώ απέμεναν επτά δευτερόλεπτα για το φινάλε. Χρόνος ικανός για τον Μπανκέρο να βάλει το νικητήριο σουτ!