O Τζάρεν Τζάκσον των Γκρίζλις έπαθε... αμοκ για ένα φάουλ που δεν του δόθηκε και αποβλήθηκε (vid)

O Τζάρεν Τζάκσον των Γκρίζλις έπαθε... αμοκ για ένα φάουλ που δεν του δόθηκε και αποβλήθηκε (vid)

Γιώργος Γαβριλάκης 09:29 - 11.11.2023 / Ανανεώθηκε: 10:12 - 11.11.2023

Ο Τζόρνταν Κλάρκσον του χτύπησε το χέρι μπροστά στα μάτια των διαιτητών που... σφύριξαν αδιάφορα και ο Τζάρεν Τζάκσον Τζούνιορς λίγο έλειψε να τους επιτεθεί. Οι άγριες διαθέσεις του όμως, περιορίστηκαν στις φωνές, αλλά αυτές ήταν αρκετές για να τον οδηγήσουν στην αποβολή από το παιχνίδι. Τελικά οι Τζαζ νίκησαν τους Γκρίζλις, που συνολικά πλέον διαμαρτύρονται για τη διαιτησία.

Από τη στιγμή που στις ΗΠΑ έχουν φθάσει να γκρινιάζουν με μεγάλη συχνότητα για τη συμπεριφορά και τις αποφάσεις των διαιτητών μάλλον υπάρχει σοβαρό ζήτημα. 

Το ΝΒΑ προσπαθεί να δικαιολογήσει την κατάσταση και καμιά φορά τα... αδικαιολόγητα. Όπως για παράδειγμα, αυτά που βίωσε και ο Γιάννης Αντετοκούνμπο προ ημερών, όταν ένα όχι δα και απειλητικό κοίταγμα στον Αϊζέια Στιούαρντ των Πίστονς τον οδήγησε στην αποβολή. Ένιωσε αδικημένος, αλλά τουλάχιστον οι Μπακς είχαν νικήσει και αυτή η εξέλιξη τον ηρέμισε. 

Για τον Τζάρεν Τζάκσον Τζούνιορ όμως, τα πράγματα ήταν πιο έντονα και γενικά πιο δυσάρεστα. Διότι, η ομάδα του πάλευε να πιάσει στο σκορ τους Γιούτα Τζαζ που είχαν ήδη... ξεφύγει, και ο ταλαντούχος φόργουορντ/σέντερ των Μέμφις Γκρίζλις έκανε μία φιλότιμη προσπάθεια για να αναπτερώσει το ηθικό των συμπαικτών του. 

Κατά τη διάρκεια της τρίτης περιόδου, πήρε ένα επιθετικό ριμπάουντ και άφησε τη μπάλα στο καλάθι, παρά το γεγονός ότι Τζόρνταν Κλάρκσον του χτύπησε με αρκετή δύναμη το χέρι. Εκείνος μείωσε στους 13 πόντους τη διαφορά (93-80), αλλά με το που αντιλήφθηκε πως δεν του δόθηκε το φάουλ για να εκτελέσει και μία βολή, τότε εξαγριώθηκε. 

Άρχισε να φωνάζει και να κατευθύνεται με άγριες διαθέσεις προς τον διαιτητή. Το μόνο που κατάφερε ήταν το αμέσως επόμενο δευτερόλεπτο να αποβληθεί και αφού πρώτα οι συμπαίκτες του Σάντι Αλντάμα και Λουκ Κενάρντ τον τραβολογούσαν για να μην συνεχίσει το επεισόδιο μπας και γλυτώσουν την τεχνική ποινή του Τζάκσον. 

Ο Βεζένκοφ έπαιξε (λίγο) και έβαλε το... λιθαράκι του στη νίκη των Κινγκς επί των Θάντερ (vids)
NBA

07:59 - 11.11.2023

Ο Βεζένκοφ έπαιξε (λίγο) και έβαλε το... λιθαράκι του στη νίκη των Κινγκς επί των Θάντερ (vids)

O Ντομάντας Σαμπόνις έκανε ένα εντυπωσιακό triple double και ο Κέβιν Χέρτερ ήταν ο πρώτος σκόρερ. Οι Κινγκς νίκησαν τους Θάντερ και ο Σάσα Βεζένκοφ πάτησε και πάλι το παρκέ. Σε 8 λεπτά έβαλε δύο τρίποντα και εξήγησε με τον τρόπο του στον κόουτς Μάικ Μπράουν πως καλό θα ήταν να παραμείνει μόνιμα στο rotation του Σακραμέντο.

Τελικά αποχώρησε και οι Γκρίζλις αν και συνέχισαν την αντεπίθεση με τον Ντέσμον Μπέιν (37 πόντοι) ηττήθηκαν στην έδρα τους από τους Μορμόνους για τη δεύτερη μέρα αγωνιστικής δράσης του νεοσύστατου in-season tournament του ΝΒΑ.