Οι Σέλτικς πήραν πίσω αυτό που τους ανήκε - Νίκησαν άνετα τους Χιτ στο Μαϊάμι και έκαναν το 2-1 (vids)
i

© photo by Megan Briggs / Getty Images / Ideal Images

Οι Σέλτικς πήραν πίσω αυτό που τους ανήκε - Νίκησαν άνετα τους Χιτ στο Μαϊάμι και έκαναν το 2-1 (vids)

Γιώργος Γαβριλάκης 09:11 - 28.04.2024 / Ανανεώθηκε: 09:18 - 28.04.2024

Μετά την ήττα τους στο δεύτερο ματς, οι Σέλτικς εμφανίστηκαν αποφασισμένοι και δυναμικοί. Νίκησαν με 104-84 τους Χιτ στο Μαϊάμι και απέκτησαν ξανά το πλεονέκτημα που είχαν χάσει μετά την εντός έδρας ήττα τους στο δεύτερο παιχνίδι της σειράς των Playoffs της Ανατολής.

Σαν μια μικρή και κακή παρένθεση αντιμετώπισαν οι Μπόστον Σέλτικς την εντός έδρας ήττα τους από τους Μαϊάμι Χιτ στο δεύτερο παιχνίδι. Διότι, στο τρίτο και πρώτο στην πόλη της Φλόριντα έδωσαν την απάντησή του. Επικράτησαν με 104-84 και εκτός από το... αίμα πήραν πίσω και το πλεονέκτημα έδρας.

Οι Τζέισον Τέιτουμ και Τζέιλεν Μπράουν ήταν πρώτοι σκόρερ με 22 πόντους έκαστος, ενώ ο πρώτος είχε και 11 ριμπάουντ, αλλά και 6 τελικές πάσες. Ο Πορζίνγκις πρόσθεσε 18 πόντους και ο Ντέρικ Ουάιτ προσέφερε άλλους 16 στους Κέλτες που στο ημίχρονο είχαν «καθαρίσει» ήδη το ματς, αφού προηγούνταν με 24 πόντους διαφορά (63-39).

Οι γηπεδούχοι που αγωνίζονται στα Playoffs χωρίς τον ηγέτη τους Τζίμι Μπάτλερ, ο οποίος τραυματίστηκε στο γόνατο στα Play In και ακόμα υποφέρει, δεν μπόρεσαν να ανταποκριθούν. Επίσης, δεν έχουν στην διάθεσή τους ούτε τον βασικός τους γκαρντ Τέρι Ροζίερ, αλλά ούτε και τον αναπληρωματικό του Ντίλον Ράιτ.

Ο ΛεΜπρον έδωσε ανάσα στους Λέικερς, που πήραν την πρώτη τους νίκη κόντρα στους Νάγκετς - Αέρας οι Θάντερ στη Νέα Ορλεάνη (vids)
NBA

08:36 - 28.04.2024

Ο ΛεΜπρον έδωσε ανάσα στους Λέικερς, που πήραν την πρώτη τους νίκη κόντρα στους Νάγκετς - Αέρας οι Θάντερ στη Νέα Ορλεάνη (vids)

Στο Λ.Α. ο ΛεΜπρόν Τζέιμς έκανε... πάταγο, ο Άντονι Ντέιβις τον στήριξε και οι Λέικερς απέτρεψαν τους Νάγκετς από το να κάνουν το sweep. Νίκησαν με 119-108 και μείωσαν σε 3-1, αλλά παραμένουν στρυμωγμένοι απέναντι στους πρωταθλητές του ΝΒΑ - Στη Νέα Ορλεάνη Οκλαχόμα Σίτι Θάντερ δεν είχαν κανένα πρόβλημα (106-85) και έκαναν το 3-0. Χρειάζονται άλλη μία νίκη για να προκριθούν...

Ο Μπαμ Αντεμπάγιο έκανε την προσπάθειά του (20 πόντοι, 9 ριμπάουντ), αλλά ο Τάιλερ Χίροου ήταν άστοχος και έμεινε στους 15 πόντους με 5/16 σουτ. Δεν μπόρεσε ούτε να είναι δημιουργικός (2 ασίστ) και με τέτοια συνεισφορά δεν ήταν δυνατόν να διεκδικήσουν κάτι οι Χιτ.

Στη θέση του Μπάτλερ, αγωνίζεται ο 20χρονος Σέρβος φόργουορντ, Νίκολα Γιόβιτς, ο οποίος εξελίσσεται, αναπτύσσεται και δείχνει χαρακτηριστικά στο παιχνίδι του που ανήκουν στην ελίτ του ΝΒΑ. Είχε 15 πόντους και 8 ριμπάουντ, ενώ οι Χιτ τον πιστεύουν τόσο πολύ, που είναι χαρακτηριστικό πως το καλοκαίρι που μας πέρασε αρνήθηκαν να τον δώσουν στους Πόρτλαντ Τρέιλ Μπλέιζερς για να πάρουν τον Ντέιμιαν Λίλαρντ, ο οποίος κατέληξε στο Μιλγουόκι και τους Μπακς.