Ο ΛεΜπρον έδωσε ανάσα στους Λέικερς, που πήραν την πρώτη τους νίκη κόντρα στους Νάγκετς - Αέρας οι Θάντερ στη Νέα Ορλεάνη (vids)
i

© photo by Ronald Martinez / Getty Images / Ideal Images

Ο ΛεΜπρον έδωσε ανάσα στους Λέικερς, που πήραν την πρώτη τους νίκη κόντρα στους Νάγκετς - Αέρας οι Θάντερ στη Νέα Ορλεάνη (vids)

Γιώργος Γαβριλάκης 08:36 - 28.04.2024 / Ανανεώθηκε: 08:50 - 28.04.2024

Στο Λ.Α. ο ΛεΜπρόν Τζέιμς έκανε... πάταγο, ο Άντονι Ντέιβις τον στήριξε και οι Λέικερς απέτρεψαν τους Νάγκετς από το να κάνουν το sweep. Νίκησαν με 119-108 και μείωσαν σε 3-1, αλλά παραμένουν στρυμωγμένοι απέναντι στους πρωταθλητές του ΝΒΑ - Στη Νέα Ορλεάνη Οκλαχόμα Σίτι Θάντερ δεν είχαν κανένα πρόβλημα (106-85) και έκαναν το 3-0. Χρειάζονται άλλη μία νίκη για να προκριθούν...

Τελικά βρήκαν τον τρόπο οι Λέικερς να... καταλάβουν και να καταβάλουν τους Ντένβερ Νάγκετς. Είχαν χάσει στα τρία πρώτα ματς της σειράς, βρέθηκαν ένα βήμα πριν τον αποκλεισμό, αλλά ο ΛεΜπρόν Τζέιμς έδειξε στους συμπαίκτες του τον τρόπο για να νικήσουν. Και τα κατάφεραν με σκορ 119-108 στο Λ.Α.

Ο 39χρονος σούπερ σταρ και πρώτος σκόρερ όλων των εποχών στο ΝΒΑ έβαλε 30 πόντους, τους 14 εκ των οποίων στην τέταρτη περίοδο -τότε που κρίθηκε το αποτέλεσμα και ο νικητής. Χωρίς την αποτελεσματικότητα του Άντονι Ντέιβις πάντως, δύσκολα θα είχε αποτρέψει τον αποκλεισμό και μάλιστα με 4-0.

Ο ψηλός των Λιμνανθρώπων ήταν τρομερός τη βραδιά που η ομάδα του μείωσε σε 3-1 τη σειρά του πρώτου γύρο των Playoffs της Δύσης και κατέγραψε στη στατιστική του 25 πόντους και 23 ριμπάουντ. Στο πλευρό τους ήταν και ο ΝτιΆντζελο Ράσελ, ο οποίος μετά από διαδοχικά άσχημα παιχνίδια, αυτή τη φορά έβαλε 21 πόντους. Όσους είχε και ο Όστιν Ριβς.

Ο Τζαμάλ Μάρεϊ δεν φάνηκε... χαρούμενος με την έκπληξη των Νάγκετς (vid)
NBA

20:24 - 27.04.2024

Ο Τζαμάλ Μάρεϊ δεν φάνηκε... χαρούμενος με την έκπληξη των Νάγκετς (vid)

Οι Ντένβερ Νάγκετς έστησαν στους διαδρόμους του γηπέδου μία τεράστια πλαστική κούκλα με τα χαρακτηριστικά του Τζαμάλ Μάρεϊ κι όταν εκείνος την είδε μπροστά του, περισσότερο εκνευρίστηκε παρά χάρηκε!

Χρειάστηκαν λοιπόν να ενεργοποιηθούν πολλαπλές δυνάμεις απέναντι στους Νάγκετς, που είδαν τον Νίκολα Γιόκιτς να κάνει ένα ακόμα triple double και μάλιστα με 33 πόντους, 14 ριμπάουντ και 14 ασίστ. Παρόλα αυτά ούτε η δική του επίδοση, ούτε οι 27 πόντους και τα 11 ριμπάουντ του Μάικλ Πόρτερ Τζούνιορ ήταν ικανά να αποτρέψουν την πρώτη ήττα τους στα φετινά Playoffs.

Βέβαια, ο έλεγχος παραμένει στα χέρια τους, καθώς χρειάζονται μία νίκη στα επόμενα τρία ματς για να αποκλείσουν τους Λέικερς και το επόμενο παιχνίδι είναι προγραμματισμένο στην έδρα τους, τα ξημερώματα της Τρίτης (30/4, 05:00).

Κανένα πρόβλημα για τους Θάντερ, νίκησαν και στη Νέα Ορλεάνη

Η εμπειρία δεν είναι το χαρακτηριστικό τους. Άλλωστε, οι Οκλαχόμα Σίτι Θάντερ είναι η ομάδα με τον μικρότερο ηλικιακό μέσο όρο (όλων των εποχών) που πήρε το Νο 1 της κατάταξης στην περιφέρεια. Η έντονη και εντυπωσιακή τους δράση πάντως, δεν περιορίστηκε στην κανονική περίοδο της σεζόν. Συνεχίζεται και στα Playoffs.

Μετά τις δύο νίκες στην έδρα τους, επικράτησαν και στη Νέα Ορλεάνη, με στυλ, άνεση χάρη και σκορ 106-85. Έτσι έκαναν το 3-0 στη σειρά με τους Πέλικανς και βρίσκονται ένα βήμα πριν την πρόκριση στον δεύτερο γύρο. Αργά ή γρήγορα θα τα καταφέρουν.

Ο Σάι Τζίλντζεους-Αλεξαντερ, ο οποίος διεκδικεί μαζί με τον Νίκολα Γιόκιτς και τον Λούκα Ντόντσιτς το βραβείο του MVP, ήταν πρώτος σκόρερ με 24 πόντους, ενώ από 21 προσέφεραν στους Θάντερ, ο Αυστραλός Τζος Γκίντι και ο Τζέιλεν Ουίλιαμς. Για τους Πέλικανς κανένας δεν έβαλε πάνω από τους 19 του Μπράντον Ίνγκραμ, ενώ ο Γιόνας Βαλαντσιούνας τραυματίστηκε κατά τη διάρκεια του πρώτου ημιχρόνου και δεν επέστρεψε στο ματς.