Τρίποντα απο παντού: Οι Χιτ βρήκαν τον τρόπο για να αναστατώσουν τους Σέλτικς και να ισοφαρίσουν (vids)

Τρίποντα απο παντού: Οι Χιτ βρήκαν τον τρόπο για να αναστατώσουν τους Σέλτικς και να ισοφαρίσουν (vids)

Γιώργος Γαβριλάκης 08:29 - 25.04.2024 / Ανανεώθηκε: 08:34 - 25.04.2024

Έκαναν ρεκόρ στην ιστορία του στα Playoffs και με 23 εύστοχα τρίποντα οι Μαϊάμι Χιτ κατάφεραν να σοκάρουν τους Σέλτικς στη Βοστώνη, να τους νικήσουν με 111-101 και κάνουν το 1-1 στην σειρά του πρώτου γύρου της Ανατολής.

Ένα εντυπωσιακό μπαράζ από τρίποντα, έβαλε τους Σέλτικς σε δύσκολη θέση -για αρχή. Μόνο που οι Μαϊάμι Χιτ δεν ήταν διατεθειμένοι να σταματήσουν να ευστοχούν από απόσταση. Συνέχισαν με αμείωτο ρυθμό μέχρι που έφθασαν σε μία εντυπωσιακή νίκη. Επικράτησαν με 111-101 στην έδρα ομάδας με το καλύτερο ρεκόρ, όχι μόνο στην Ανατολή, αλλά σε ολόκληρο το ΝΒΑ.

Από τη στιγμή που ο ηγέτης της ομάδας από την Φλόριντα, ο Τζίμι Μπάτλερ, είναι τραυματίας (όπως και ο Τέρι Ροζίερ) και δεν μπορεί να βοηθήσει, ο κόουτς Έρικ Σποέλστρα έπρεπε να βρει μη αναμενόμενο τρόπο για να σοκάρει τους πάντες στη Βοστώνη. Τους παίκτες των Κελτών, τους φιλάθλους, αλλά και τους «αναλυτές». Όσους δηλαδή, δεν έδιναν καμία τύχη στην ομάδα του, ειδικά μετά την εικόνα του πρώτου παιχνιδιού ανάμεσα στις δύο ομάδες.

Άφησε τους παίκτες του να σουτάρουν ελεύθερα, κατά βούληση και κατά συρροή. Τελικά, ήταν εύστοχοι σε (σχεδόν) μη ρεαλιστικό βαθμό. Έβαλαν 24 τρίποντα, τα περισσότερα στην ιστορία τους σε αγώνα των Playoffs και με τον Τάιλερ Χίροου να βάζει 6/11 (24 πόντους στο σύνολο), τον Κέιλεμπ Μάρτιν να ευστοχεί σε άλλα πέντε σε σύνολο έξι προσπαθειών και να καταγράφει 21 πόντους, έκαναν το break της έδρας και ισοφάρισαν τη σειρά σε 1-1.

Οι δυο τους πάντως, έβαλαν 11 τρίποντα συνολικά και είχαν παρέα σε αυτόν τον τομέα. Οι Χάιμε Ζακέζ, Νίκολα Γιόκιτς και Χάιγουντ Χάισμιθ έβαλαν από τρία, ενώ συνολικά οι Χιτ έξω από την διαχωριστική γραμμή των τριών πόντων είχαν 23/43, δηλαδή ποσοστό ευστοχίας της τάξης του 53,5%.

Για τους Σέλτικς που μέχρι το ημίχρονο ήταν μπροστά στο σκορ (με 61-58), ο Τζέιλεν Μπράουν είχε 33 πόντους, ενώ ο Τζέισον Τέιτουμ σταμάτησε στους 28. Τρίτη «πηγή» δεν υπήρξε, καθώς ο Κρίσταπς Πορζίνγκις είχε μόλις 6 πόντους με 1/9 σουτ και ο μόνος διψήφιος από εκεί και πέρα ήταν ο Ντέρικ Ουάιτ με 13 πόντους.

Ο Σιάκαμ έκανε γης μαδιάμ τους Μπακς και οι Πέισερς ισοφάρισαν τη σειρά στο Μιλγουόκι (vids)
NBA

08:14 - 24.04.2024

Ο Σιάκαμ έκανε γης μαδιάμ τους Μπακς και οι Πέισερς ισοφάρισαν τη σειρά στο Μιλγουόκι (vids)

O Γιάννης Αντετοκούνμπο απουσίασε λόγω τραυματισμού και στο δεύτερο παιχνίδι των Μπακς με τους Πέισερς και ο Πασκάλ Σιάκαμ δεν έχασε την ευκαιρία να οδηγήσει την ομάδα της Ιντιάνα στη νίκη (125-108) και στην ισοφάριση της σειράς του πρώτου γύρου των Playoffs.

Πλέον, η σειρά μεταφέρεται στο Μαϊάμι, εκεί που οι Κέλτες θα προσπαθήσουν να πάρουν ξανά το πλεονέκτημα έδρας, ελπίζοντας βέβαια πως τα ποσοστά ευστοχίας των αντιπάλων τους θα κινηθούν σε φυσιολογικά επίπεδα.