Επίδειξη δύναμης από τους Θάντερ και 2-0 στη σειρά με τους Πέλικανς (vids)
i

© photo by Jamie Squire / Getty Images / Ideal Images

Επίδειξη δύναμης από τους Θάντερ και 2-0 στη σειρά με τους Πέλικανς (vids)

Γιώργος Γαβριλάκης 08:50 - 25.04.2024 / Ανανεώθηκε: 08:54 - 25.04.2024

Στο πρώτο ματς με δυσκολία τα κατάφεραν, αλλά στο δεύτερο οι Οκλαχόμα Σίτι Θάντερ διέλυσαν τους Πέλικανς (124-92) και πάνε στην Νέα Ορλεάνη για να πάρουν όσο το δυνατόν γρηγορότερα την πρόκριση στον δεύτερο γύρο των Playoffs της Δύσης.

Όσοι είχαν αμφιβολία για το αν οι Οκλαχόμα Σίτι Θάντερ θα μπορούσαν (ή όχι) να μεταφέρουν την δυναμική που έδειξαν πως έχουν στην κανονική διάρκεια της σεζόν και στα Playoffs πλέον έχουν καταλήξει: Ναι μπορούν!

Κι αφού νίκησαν στο όριο το πρώτο ματς στην έδρα τους, αυτή τη φορά απέναντι στους Νιου Ορλίνς Πέλικανς έκαναν επίδειξη δύναμης. Επικράτησαν με 124-92, χωρίς καν να πιεστούν και χωρίς ούτε στιγμή να αμφισβητηθεί η ανωτερότητά τους. Άλλωστε, αυτή είναι η ομάδα με το καλύτερο ρεκόρ της Δύσης, που τερμάτισε στο Νο 1 (μπροστά και από τους πρωταθλητές Ντένβερ Νάγκετς) και έχει το απόλυτο πλεονέκτημα έδρας στην περιφέρεια.

Ο Σάι Τζίλτζεους-Αλεξάντερ είχε 33 πόντους και ήταν ο πρώτος σκόρερ (όπως πάντα), ο rookie Τσετ Χόλμγκρεν πρόσθεσε άλλους 26 και ο Τζέιλεν Ουίλιαμς συμπλήρωσε την «καυτή» τριάδα των Θάντερ, βάζοντας 21 πόντους. Οι τρεις τους μαζί είχαν 32/49 σουτ και δεν χρειάστηκαν οι υπόλοιποι να κάνουν και πολλά για να έρθει η νίκη με 32 πόντους διαφορά!

Τρίποντα απο παντού: Οι Χιτ βρήκαν τον τρόπο για να αναστατώσουν τους Σέλτικς και να ισοφαρίσουν (vids)
NBA

08:29 - 25.04.2024

Τρίποντα απο παντού: Οι Χιτ βρήκαν τον τρόπο για να αναστατώσουν τους Σέλτικς και να ισοφαρίσουν (vids)

Έκαναν ρεκόρ στην ιστορία του στα Playoffs και με 23 εύστοχα τρίποντα οι Μαϊάμι Χιτ κατάφεραν να σοκάρουν τους Σέλτικς στη Βοστώνη, να τους νικήσουν με 111-101 και κάνουν το 1-1 στην σειρά του πρώτου γύρου της Ανατολής.

Για τους Πέλικανς, που πλέον επιστρέφουν στην Νέα Ορλεάνη για να δουν τι μπορούν να κάνουν στη σειρά, απόντος και του τραυματία Ζάιον Ουίλιαμσον, ο Γιόνας Βαλαντσιούνας ήταν πρώτος σκόρερ με 19 πόντους, ενώ ο Χερμπερτ Τζόουνς και ο Μπράντον Ίνγκραμ τον ακολούθησαν με 18 πόντους έκαστος. Ο Σι Τζέι ΜακΚόλουμ, ο οποίος στο πρώτο ματς αστόχησε στην εκπνοή του αγώνα σε ένα σουτ που αν έμπαινε θα έκανε ζημιά στους Θάντερ, είχε 15 πόντους και οι Πελεκάνοι για να επιβιώσουν και να πάρουν έστω μία νίκη χρειάζονται περισσότερα από αυτόν.