Νίκολα Γιόκιτς φτιαγμένος από... χρυσό: Προκαλεί «ζάλη» το net worth του MVP των πρωταθλητών Νάγκετς

Νίκολα Γιόκιτς φτιαγμένος από... χρυσό: Προκαλεί «ζάλη» το net worth του MVP των πρωταθλητών Νάγκετς

Χρήστος Τσάλτας 12:21 - 14.06.2023

Οι Ντένβερ Νάγκετς έφτασαν στην κορυφή του ΝΒΑ, με τον Νίκολα Γιόκιτς να βάζει την υπογραφή του και παράλληλα να «εκτοξεύει» την ήδη ανεβασμένη αξία του στο αθλητικό χρηματιστήριο.

Δεν θα ήταν υπερβολή να τον χαρτακτηρίσει κάποιος ως έναν «σύγχρονο μπασκετικό Μίδα». Ο Νίκολα Γιόκιτς έχει μετατρέψει σε χρυσάφι όσα έχει αγγίξει στους Ντένβερ Νάγκετς, διαλύοντας όλα τα κοντέρ στο ΝΒΑ με την παρουσία του.

Ο Joker κατάφερε να φτάσει στην τελευταία πίστα, που δεν ήταν άλλη από την κατάκτηση του πρωταθλήματος του ΝΒΑ με τους Νάγκετς. Ο Σέρβος «γίγαντας» είχε έναν και μοναδικό στόχο, μετά τις επιτυχίες σε ατομικό επίπεδο, με την ανάδειξή του ως MVP του ΝΒΑ: ο στόχος του ήταν να οδηγήσει την ομάδα του Ντένβερ στο πρωτάθλημα.

O Γιόκιτς ήταν το νο. 41 του Draft: Πού είναι τώρα οι 40 που επιλέχθηκαν μπροστά του;
NBA

21:05 - 13.06.2023

O Γιόκιτς ήταν το νο. 41 του Draft: Πού είναι τώρα οι 40 που επιλέχθηκαν μπροστά του;

Ο Νίκολα Γιόκιτς είναι ο αδιαμφισβήτητος κυρίαρχος του NBA την τελευταία τριετία και αυτό επισφραγίστηκε με την κατάκτηση του τίτλου. Ωστόσο, η είσοδός του στον μαγικό κόσμο μόνο ευρείας αποδοχής δεν είχε τύχει.

Αυτή τον εμπιστεύτηκε στο NBA Draft, αυτή του έδωσε το βήμα να εξελιχθεί και να γίνει ο παίκτης που είναι σήμερα. Και ως εκ τούτου ήθελε να ανταποδώσει, όπως και έκανε, με το τελικό 94-89 απέναντι στους Μαϊάμι Χιτ να είναι η επισφράγιση της υπόσχεσης του Joker στον κόσμο του Ντένβερ και τον οργανισμό των Νάγκετς.

Τα τελευταία χρόνια ωστόσο με την εντυπωσιακή εξέλιξή του ως ένας εκ των κορυφαίων παικτών του κόσμου -αν όχι ο κορυφαίος αυτή τη στιγμή- ο Γιόκιτς έχει καταφέρει να... εκτοξεύσει και την αξία του σε όλα τα επίπεδα. Είναι χαρακτηριστικό πως την περσινή σεζόν η αξία του έφτανε στα 30,5 εκατ. δολάρια, συμπεριλαμβανομένων και των χορηγικών συμφωνιών του. Φέτος η αξία του ανέβηκε ακόμα περισσότερο.

Μόνο από το συμβόλαιο με τους Νάγκετς ο Γιόκιτς έχει λαμβάνειν 30 εκατ. δολάρια, ενώ υπέγραψε πολύ σημαντικές χορηγικές συμφωνίες με εταιρείες-κολοσσούς όπως η Nike, η Western Union, η Somborac και η Panini. Οι συμφωνίες αυτές θα αποφέρουν στον Γιόκιτς 20 εκατ. δολάρια, πράγμα που σημαίνει πως το net worth του Σέρβου σέντερ φτάνει στα 50 εκατ. δολάρια για τη φετινή σεζόν.

Κι όλα αυτά έχοντας υπογράψει 5ετές supermax συμβόλαιο με τους Νάγκετς το οποίο θα του αποφέρει 264 εκατ. δολάρια και τον έχει κάνει τον πιο ακριβοπληρωμένο παίκτη στην ιστορία του ΝΒΑ. Μάλιστα μόνο από τα συμβόλαια που έχει υπογράψει με τους πρωταθλητές του ΝΒΑ ο Γιόκιτς κερδίζει περίπου μισό δις δολάρια. Αριθμοί πρωτοφανείς στα χρονικά του σπορ, με τον Γιόκιτς να «επενδύει» για τα καλά στον εαυτό του και να δικαιώνεται.

Είναι πολλά τα λεφτά. Αλλά ο Γιόκιτς τα αξίζει, καθώς φροντίζει να φέρνει επιτυχίες εκεί που πρέπει, πάνω στο παρκέ!