Ο ΝτιΒιτσέντζο των Νικς θέλει να αγωνιστεί με την Ιταλία στους Ολυμπιακούς Αγώνες
i

© photo by Sarah Stier / Getty Images / Ideal Images

Ο ΝτιΒιτσέντζο των Νικς θέλει να αγωνιστεί με την Ιταλία στους Ολυμπιακούς Αγώνες

Γιώργος Γαβριλάκης 10:20 - 14.02.2024 / Ανανεώθηκε: 10:28 - 14.02.2024

Αν η Ιταλία προκριθεί στους Ολυμπιακού Αγώνες του Παρισιού, τότε ο Ντόντε ΝτιΒιτσέντζο των Νιου Γιορκ Νικς θέλει να αγωνιστεί με την χώρα καταγωγής της οικογένειάς του.

Η εμπειρία της ιταλικής ομοσπονδίας με τους Αμερικανούς, που έχουν καταγωγή από τα μέρη τους και εκδηλώνουν την διάθεσή τους να ενισχύσουν την εθνική ομάδα στις μεγάλες διοργανώσεις είναι... ανάμεικτες. Έχουν ενεργοποιήσει στο παρελθόν μία τέτοια περίπτωση, του Νίκο Μάνιον και δεν αποκλείεται να το κάνουν και στο μέλλον μαζί του. 

Μόνο που έχουν και την αρνητικής έκβασης περίπτωση του Πάολο Μπανκέρο. Ο σούπερ σταρ των Μάτζικ είχε διατυμπανίσει πολλές φορές την διάθεσή του να παίξει με την ομάδα από την χώρα καταγωγής του πατέρα του, αλλά τελικά έγινε διεθνής με τις ΗΠΑ. Γεγονός που εκνεύρισε τους «Ατζούρι», αλλά δεν μπορούσαν να κάνουν κάτι για να το επιτρέψουν. 

Ένας άλλος όμως, αξιόλογος ΝΒΑer και μάλιστα ένας από τους πιο φορμαρισμένους στη λίγκα το τελευταίο διάστημα, ο Ντάντε ΝτιΒιτσέντζο των Νιου Γιορκ Νικς, θυμήθηκε τις ιταλικές του ρίζες. Και μάλιστα, σύμφωνα με την New York Post, ο 27χρονος γκαρντ, πρωταθλητής με τους Μπακς του Γιάννη Αντετοκούνμπο το 2021 και δύο φορές πρωταθλητής ΝCAA με το Πανεπιστήμιο Βιλανόβα, είναι πιο αποφασισμένος απ' ότι αποδείχθηκε πως ήταν ο Μπανκέρο. 

Γεννήθηκε στο Ντέλαγουερ των ΗΠΑ, από οικογένεια ιταλικής καταγωγής και βρίσκεται πλέον στο τελικό στάδιο για την έκδοση των εγγράφων που θα του προσφέρουν νέα (διπλή) υπηκοότητα και διαβατήριο, που κατ' επέκταση, θα του επιτρέψει -αν το αποφασίσει φυσικά- να φορέσει το εθνόσημο της Ιταλίας στο στήθος του. Ειδικά αν η ομάδα καταφέρει να προκριθεί στην τελική φάση των Ολυμπιακών Αγώνων και κατοχυρώσει το εισιτήριο για το Παρίσι, τότε ο ΝτιΒιτσέντζο, έχει εξηγήσει με τον τρόπο του, πως θέλει να λάβει μέρος στην εμπειρία. 

«Είναι κάτι το οποίο το έχω συζητήσει με την οικογένειά μου και με τον ατζέντη μου», είπε ο ίδιος και πρόσθεσε πως «θέλω να εκπροσωπήσω την Ιταλία. Πάντα το είχε στο μυαλό μου και πλέον γίνονται οι απαραίτητες διαδικασίες για να έχουν τη δυνατότητα να πραγματοποιήσω αυτή μου την επιθυμία». 

Αξίζει να σημειωθεί, πως η Ιταλία για να προκριθεί στους Ολυμπιακού Αγώνες του Παρισιού, θα πρέπει να επιβιώσει στον προκριματικό όμιλο που θα γίνει από τις 2 έως τις 4 Ιουλίου στο Πουέρτο Ρίκο. Το πρόγραμμα την φέρνει αντιμέτωπη με τους διοργανωτές και με το Μπαχρέιν και χρονικά το τουρνουά έπεται μερικών ημερών από το τέλος της αγωνιστικής δράσης του ΝΒΑ, μιας και οι τελικοί θα έχουν ολοκληρωθεί στα μέσα του Ιουνίου. 

Εγκαταλείπει τις ΗΠΑ ο Άλεξ Αντετοκούνμπο - Ετοιμάζεται για δράση στη Λιθουανία
REST OF THE WORLD

09:41 - 14.02.2024

Εγκαταλείπει τις ΗΠΑ ο Άλεξ Αντετοκούνμπο - Ετοιμάζεται για δράση στη Λιθουανία

Από το Ουισκόνισν στο Μαζεϊκιάι θα μεταφερθεί ο Άλεξ Αντετοκούνμπο, ο οποίος αφήνει πίσω του την προοπτική του ΝΒΑ και την δράση τους στην G-League και επιστρέφει στην Ευρώπη για να αγωνιστεί με την λιθουανική ομάδα, που ανακοίνωσε ήδη την απόκτησή του.

Την τρέχουσα αγωνιστική περίοδο ο Ντόντε ΝτιΒιτσέντο προσφέρει 13,6 πόντους, 3,3 ριμπάουντ και 2,5 ασίστ στους Νικς, ενώ στα έξι παιχνίδια του Φεβρουαρίου έχει εκτινάξει την παραγωγή τους: 25,2 πόντοι, 3,8 ριμπάουντ και 3,8 ασίστ.