Ομπράντοβιτς: «Ο Ολυμπιακός είναι εξαιρετικός και δίκαια πρώτος»

Ζέλικο Ομπράντοβιτς

i

© Intime

Ομπράντοβιτς: «Ο Ολυμπιακός είναι εξαιρετικός και δίκαια πρώτος»

Γιώργος Γαβριλάκης 11:10 - 21.03.2023 / Ανανεώθηκε: 11:11 - 21.03.2023

O Zέλικο Ομπράντοβιτς μίλησε για το παιχνίδι της Παρασκεύης (24/3) ανάμεσα στην Παρτίζαν και τον Ολυμπιακό, υπογράμμισε τις... δεξιότητες των «ερυθρολεύκων», ενώ ετοιμάζει τους παίκτες του για ένα δύσκολο τελείωμα στην κανονική διάρκεια της Euroleague.

Ο Ζέλικο Ομπράντοβιτς προετοιμάζει την Παρτιζάν για μία δύσκολη αναμέτρηση στην Euroleague ξέρει καλά ποια είναι τα δεδομένα και ποιος είναι ο αντίπαλος. «Ο Ολυμπιακός παίζει εξαιρετικό μπάσκετ σε όλη τη διάρκεια της κανονικής διάρκειας και είναι δίκαια πρώτος στη βαθμολογία», είπε ο Σέρβος κόουτς για την ομάδα που θα αντιμετωπίσει το βράδυ της Παρασκευής (24/3, 21:00) στο Βελιγράδι για την 30η αγωνιστική της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης. 

Η Παρτίζαν βρίσκεται σε καλή στιγμή αγωνιστικά, νίκησε στην Κωνσταντινούπολη την Αναντολού Εφές, αλλά ο «Ζοτς» ξέρει πως ο Ολυμπιακός είναι μία εντελώς διαφορετική περίπτωση. «Παίζει ως ομάδα και δεν εξαρτάται από έναν παίκτη», πρόσθεσε στις δηλώσεις που έκανε στο επίσημο κανάλι της Παρτίζαν στο youtube, ενώ εξήγησε πως «Η μπάλα γυρίζει φανταστικά στην επίθεση τους, παίζουν με υπομονή, ενώ είναι χαρακτηριστικό ότι πολλές επιθέσεις τελειώνουν στα τελευταία πέντε δευτερόλεπτα. Προσπαθούν πάντα να βρουν ένα ελεύθερο σουτ ή ένα σουτ υπό καλές συνθήκες. Πρόκειται για μία καλοδουλεμένη ομάδα με πολλές επιλογές». 

Στο Λαύριο ο Ολυμπιακός για τον εξ αναβολής αγώνα πρωταθλήματος
STOIXIMAN BASKET LEAGUE

10:41 - 21.03.2023

Στο Λαύριο ο Ολυμπιακός για τον εξ αναβολής αγώνα πρωταθλήματος

Ο Ολυμπιακός το απόγευμα της Τρίτης (21/3, 19:15, ΕΡΤ3) θα βρεθεί στο Λαύριο για να αντιμετωπίσει την τοπική ομάδα στον αγώνα που είχε αναβληθεί λόγω... βροχής στις 5 Φεβρουαρίου. Ακολουθεί ο αγώνα με την Παρτιζάν (24/3) για την Euroleague και ο κόουτς Μπαρτζώκας θέλει να κρατήσει «φρέσκους» τους παίκτες του.

Επίσης, δεν υποτιμά και την άμυνα του Ολυμπιακού, που όπως ανέφερε «δεν υστερεί σε κανένα σημείο. Προσπαθούν να είναι πάντα δυναμικοί και παίζουν με πολλές αλλαγές όλοι οι παίκτες. Από την πλευρά μας πρέπει να είμαστε έτοιμοι στην πίεση που θα μας ασκήσουν. Δεν θα πρέπει να τους αφήσουμε να τρέξουν στο ανοικτό γήπεδο γιατί έχουν πολλούς παίκτες με χάρισμα και αν συμβεί αυτό θα έχουμε πρόβλημα». 

H Παρτίζαν αυτή τη στιγμή είναι εντός της οκτάδας στην Euroleague και για την ακρίβεια με 16-13 βρίσκεται στην έβδομη θέση. Απομένουν πέντε παιχνίδια για το τέλος της κανονικής διάρκειας και ο Ομπράντοβιτς ξέρει πως από εδώ και πέρα δεν υπάρχει κανένα περιθώριο. «Παίζουμε με ομάδες όπως ο Ολυμπιακός, η Μπαρτσελόνα, η Ρεάλ και η Μονακό», θύμισε και «φυσικά θα αντιμετωπίσουμε και τον Παναθηναϊκό που είναι μεγάλος σύλλογος. Δεν νομίζω ότι θα είναι πιο εύκολος αντίπαλος ο Παναθηναϊκός από τους υπόλοιπους».