«Καθάρισε» τη Βραζιλία και την πρόκριση η Ισπανία

Ισπανία - Βραζιλία

i

FIBA

«Καθάρισε» τη Βραζιλία και την πρόκριση η Ισπανία

Νίκος Καλαμπάκας 18:25 - 28.08.2023 / Ανανεώθηκε: 18:35 - 28.08.2023

Τη δεύτερή της νίκη σε ισάριθμα ματς του Παγκοσμίου Κυπέλλου της FIBA πήρε η Βραζιλία η οποία επιβλήθηκε της Ισπανίας με σκορ 78-96 και προκρίθηκε στη β' φάση των ομίλων της διοργάνωσης.

Η Βραζιλία μετά το σοκ του τραυματισμού του Ραούλ Νέτο αντιμετώπισε την πανίσχυρη Ισπανία για τη 2η αγωνιστική του 7ου ομίλου του Παγκοσμίου Κυπέλλου της FIBA και ηττήθηκε με σκορ 78-96. Πλέον οι Λατίνοι θα παίξουν την πρόκριση κόντρα στην Ακτή Ελεφαντοστού, ενώ οι νικητές εξασφάλισαν ήδη το εισιτήριό τους για την επόμενη φάση.

Η πρώτη περίοδος βρήκε τις δύο ομάδες να δίνουν πολλές δυνατές μονομαχίες και να είναι δίπλα - δίπλα στο σκορ. Οι τυπικά γηπεδούχοι βραζιλιάνοι έκλεισαν το δεκάλεπτο προηγούμενοι με 1 πόντο (22-21), όμως με την επανέναρξη οι Ισπανοί προηγήθηκαν με τρίποντο του Ντίαθ κι έκτοτε πήραν προβάδισμα στο σκορ, χωρίς να το απωλέσουν ξανά. Ντίαθ, Φερνάντεθ, Αλντάμα και Αλντάμα έδιναν τον ρυθμό στην επίθεση κι έτσι οι τυπικά φιλοξενούμενοι πήγαν στο ημίχρονο στο +8 (42-50).

Οι Βραζιλιάνοι επιχείρησαν να κάνουν την... επαναφορά στο τρίτο δεκάλεπτο, όμως η Ισπανία έδειξε χαρακτήρα και διατήρησε το προβάδισμά της. Αρχικά η διαφορά έφτασε στο +10 (49-59), όμως οι λατινοαμερικάνοι έσφιξαν την άμυνά τους, επιχείρησαν την αντεπίθεσή τους κι έτσι στο 30' βρέθηκαν στο -5 (59-64).

Θα περίμενε κανείς ότι η Βραζιλία θα έμπαινε δυνατά στην τελευταία «στροφή» του αγώνα, όντας η ομάδα που κυνηγούσε την ανατροπή. Οι παίκτες του Σκαριόλο όμως δεν έδειξαν διάθεση να μπουν σε περιπέτειες και άνοιξαν το... γκάζι, μετατρέποντας τα τελευταία λεπτά του αγώνα σε τυπική διαδικασία. Με επί μέρους σκορ 18-6 πήγαν τη διαφορά στο +20 (66-86) και στα 4 λεπτά που απέμεναν για τη λήξη, απλά έκαναν συντήρηση δυνάμεων, φτάνοντας εύκολα στο τελικό 96-78.

Πλέον, η Ισπανία ηγείται στη βαμολογία του ομίλου με 2 νίκες, ενώ από μια έχουν Βραζιλία και Ακτή Ελεφαντοστού, που σε δύο μέρες (30/8) θα μονομαχήσουν μεταξύ τους με έπαθλο το εισιτήριο για τη 2η φάση των ομίλων.

Δεκάλεπτα: 22-21, 42-50, 59-64, 78-96

Η ημερομηνία και η ώρα του «τελικού» με τη Νέα Ζηλανδία
FIBA WORLD CUP

17:48 - 28.08.2023

Η ημερομηνία και η ώρα του «τελικού» με τη Νέα Ζηλανδία

Η Εθνική μας αφήνει πίσω το ματς με τις ΗΠΑ και πλέον στρέφει το βλέμμα της στον τελικό πρόκρισης απέναντι στη Νέα Ζηλανδία, ματς στο οποίο ο νικητής θα πάρει την πρόκριση στους «16» του Παγκοσμίου Κυπέλλου.

Το Mundobasket 2023 στο sportal.gr

Η δράση του Παγκοσμίου Κυπέλλου που διεξάγεται σε Φιλιππίνες, Ινδονησία και Ιαπωνία κορυφώνεται και το Sportal.gr είναι εδώ για να σας ενημερώνει με εγκυρότητα και ταχύτητα. Η πορεία και τα νέα της Εθνικής μας, αλλά και όλων των ομάδων, το πρόγραμμα και τα αποτελέσματα των αγώνων είναι εδώ, για να μην χάσετε ούτε τις λεπτομέρειες του Mundobasket 2023.

17:47 - 28.08.2023

Το post game του Sportal μετά την αναμέτρηση της Ελλάδας με τις ΗΠΑ, με καλεσμένο τον Άρη Λυκογιάννη

Η Ελλάδα ηττήθηκε από τις ΗΠΑ σε αγώνα της 2η αγωνιστική του ομίλου τους στο Παγκόσμιο Κύπελλο της FIBA. Δείτε το post game του Sportal που είχε καλεσμένο στο στούντιό του τον Άρη Λυκογιάννη!

Tags: