Ο Παναθηναϊκός υποδέχεται την Άλμπα με φόντο την 2η θέση της Euroleague

Κώστας Αντετοκούνμπο και Ματίας Λεσόρ

Ο Παναθηναϊκός υποδέχεται την Άλμπα με φόντο την 2η θέση της Euroleague

Sportal newsroom 09:06 - 11.04.2024 / Ανανεώθηκε: 03:36 - 17.05.2024

Ο Παναθηναϊκός δίνει ένα μεγάλο παιχνίδι απέναντι στην Άλμπα, με την ομάδα του Εργκίν Αταμάν να θέλει τη νίκη που θα της εξασφαλίσει την 2η θέση της κανονικής διάρκειας της Euroleague!

Η πιο μεγάλη ώρα είναι τώρα για τον Παναθηναϊκό!

O Παναθηναϊκός φιλοξενεί την Άλμπα Βερολίνου στο ΟΑΚΑ (11/4, 21:15) με τους Πράσινους να έχουν μόνο τη νίκη στο μυαλό τους, η οποία θα τους δώσει την δεύτερη θέση της κανονικής διάρκειας της Euroleague.

Το ΟΑΚΑ θα είναι κατάμεστο, με τους φίλους του Παναθηναϊκού να έχουν εξαφανίσει τα εισιτήρια για την αναμέτρηση, ενώ στα αγωνιστικά ο Εργκίν Αταμάν δεν αντιμετωπίζει κανένα πρόβλημα ενόψει του τζάμπολ απέναντι στους Γερμανούς.

«Είναι ένα παιχνίδι Ευρωλίγκας. Πρέπει να είμαστε έτοιμοι. Η Άλμπα δεν ενδιαφέρεται αν δεν έχει στόχους. Εμείς πρέπει να είμαστε έτοιμοι γιατί θα έρθουν να κάνουν το παιχνίδι τους. Πρέπει να παίξουμε επιθετικά στην άμυνα και να κάνουμε καλή εμφάνιση. Για να κερδίσεις ένα παιχνίδι θέλει αγώνα. Τα ονόματα δεν παίρνουν νίκες από μόνα τους», είπε ο Αταμάν, ενώ πρόσθεσε, μεταξύ άλλων ότι «Ναι στην προπόνηση ήταν όλοι, δεν έχουμε προβλήματα. Θα δούμε αύριο τη 12αδα».

Από την άλλη πλευρά στην Άλμπα υπάρχουν θέματα, καθώς όπως δήλωσε ο προπονητής της γερμανικής ομάδας Ίσραελ Γκονζάλες οι παίκτες του ταλαιπωρούνται από μια ίωση και δεν γνωρίζει μέχρι στιγμής ποιους θα έχει στην διάθεση του για το ματς με τον Παναθηναϊκό στο ΟΑΚΑ. 

Στα άλλα παιχνίδια της Πέμπτης (11/4), η Ρεάλ δοκιμάζεται στο Κάουνας απέναντι στη Ζάλγκιρις, η Μονακό υποδέχεται την Μπάγερν, η Έφες τον Ερυθρό Αστέρα και η Μακάμπι την Αρμάνι, με τα τελευταία δύο ματς να κρίνουν τα πάντα σε ό,τι έχει να κάνει με την 10η και τελευταία θέση του Play In.

Αναλυτικά το πρόγραμμα της 34ης αγωνιστικής της Euroleague:

Πέμπτη 11 Απριλίου

Ζάλγκιρις - Ρεάλ (20:00)

Μονακό - Μπάγερν (20:00)

Εφές - Ερυθρός Αστέρας (20:30)

Μακάμπι - Αρμάνι (21:05)

Παναθηναϊκός - Άλμπα (21:15)

Παρασκευή 12 Απριλίου

Ολυμπιακός - Φενέρμπαχτσε (21:15)

Παρτίζαν - Βαλένθια (21:30)

Βίρτους - Μπασκόνια (21:30)

Βιλερμπάν - Μπαρτσελόνα (22:00)

Ο Αταμάν απάντησε στον Πριτζιόνι: «Το ΝΒΑ να του κάνει συστάσεις για να μην ανακατεύεται σε άλλες ομάδες»
EUROLEAGUE

17:46 - 10.04.2024

Ο Αταμάν απάντησε στον Πριτζιόνι: «Το ΝΒΑ να του κάνει συστάσεις για να μην ανακατεύεται σε άλλες ομάδες»

Ο Εργκίν Αταμάν στη συνέντευξη Τύπου για τον αγώνα του Παναθηναϊκού με την Άλμπα, σχολίασε τις δηλώσεις του Πριζτιόνι για το... χέρι που είχε βάλει ο Τούρκος προπονητής στον Βιλντόζα. Ακόμα μίλησε για το παιχνίδι με την Άλμπα και τον στόχο της ομάδας του που δεν είναι άλλος από το Final 4.